sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Tämän kevään tulppaanit

Tulppaanien kukinta alkaa olla jo loppusuoralla, joskin viimeisten päivien viileämmät kelit ovat onneksi pidentäneet myöhäisten tulppaanien kukintaa. Koostin kuvakavalkadin viime viikkojen tulppaanien kukkaloistosta. Lajikenimet ovat osin hukassa, etenkin kun penkeistä nousee myös joitakin edellisvuosien kukkijoita.

Ensimmäiset reippaat tulppaanit olivat lähtövalmiina jo 5. toukokuuta:

IMG_1958.jpg

'Van Eijk' tulppaanit (ehkä?) pääsivät kunnolla vauhtiin ennen toukokuun puoltaväliä:

IMG_1968.jpg

IMG_1973.jpg

Samaan aikaan kukkivat herkät vaaleat tulppaanit:

IMG_1961.jpg

Toukokuun puolenvälin paikkeilla leikkimökin vieressä leiskuivat punakeltaiset tulppaanit, jotka ovat kukkineet paikallaan jo useamman vuoden:

IMG_1979.jpg

Penkeistä nousi myös joitakin edellisvuosien tulppaaneja:

IMG_1992.jpg

IMG_2226.jpg

.. ja viime syksyn tuntemattomia sipuleita (En ymmärrä, miten en ole kirjannut osaa hankinnoista ylös lainkaan! Se on täysin epätyypillistä minulle. Tai ehkä nämä ovat sittenkin aiemmilta vuosilta ... No loppupelissä sillä ei ole mitään merkitystä :))

IMG_1997.jpg

>IMG_2257.jpg

Tässä ilmeisesti 'Balance of Colors':

IMG_1998.jpg

..sekalaista seurakuntaa:

IMG_2204.jpg

IMG_2240.jpg

IMG_2242.jpg

.. ja 'Ollioules':

IMG_2016.jpg

IMG_1995.jpg

IMG_2211.jpg

Kauneimmat tulppaanit löytyvät kuvalistalta viimeisenä. Ensimmäisenä vuorossa on 'Salmon van Eijk', Lidlistä hankittu kahden kilon sipulisäkki, jonka istutuksen parissa meni viime syksynä hetki ja toinen. Mutta se todellakin kannatti!

IMG_2202.jpg

IMG_2227.jpg

IMG_2232.jpg

Puutarhan kuningattariksi julistan kuitenkin 'Blushing Lady' -tulppaanit - ne ovat hurjan korkeita ja upeita liljatulppaaneja:

IMG_2262.jpg

Niiden välistä pilkistää 'Ronaldo' -tulppaaneja, jotka jäävät kuitenkin täysin sivurooliin:

IMG_2261.jpg

Antoisaa uutta viikkoa kaikille!

22 kommenttia:

 1. Minullakin on 'Salmon van Eijk' tulppaaneja, tulivat ne punaisemmiksi alun oranssiin vaiheen jälkeen mutta ei niistä minusta oikein saa lohen värisiä. No, saavat jäädä, siinä jättisäkissä oli kova työ istuttamisessa. Nyt on noussut paljon edellisten vuosien tulppaaneja, sellaisiakin useita joita on kukkinut parina aikasempina vuosina yksi tai ei yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta ne on melko lailla lohensävyisiä.. vai olisiko persikka sittenkin oikeampi termi? Näissä väriasioissa on kyllä niin vaikea löytää yhtä ja oikeaa totuutta, jokainen näkee ja kokee sävyt omalla tavalla.

   Poista
 2. Aivan ihana tulppaanikavalkadi! Minullakin on hukassa muistiinpanoja kasveista, jotka ajattelen tietysti kirjanneeni muistiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut tosi hyvä muistiinpanot, ainakin tähän kevääseen asti :D Vähän hämää ehkä se, kun nyt tuolta nousee lajikkeita parin vuoden takaa, kun yleensä meillä valtaosa tulpuista kestää vain sen yhden kasvukauden.

   Poista
 3. Onpa paljon erilaisia. Ihanaa silmänruokaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niitä tulppaaneja näköjään jonkun verran kertynyt ja itsekin olin osan jo melkein unohtanut, koska kukkivat jo jonkin aikaa sitten. Onneksi olin dokumentoinut kaiken kuviin :) Pitäisi kyllä muistaa kuvata vielä enemmän.

   Poista
 4. Todella kauniita tulppaaneja sinulla ja onnistuit hienosti vangitsemaan upean tunnelman muutamaan kuvaan, ah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Olen itse ollut ihan haltioissani kevätiltoina puutarhan kauneudesta - ei ehkä niinkään puutarhurin ansioista, vaan siitä vehreyden ja valon yhdistelmästä, linnunlaulusta ja kevättunnelmasta. Kiva jos siitä pieni pala on jäänyt myös kuviini :)

   Poista
 5. Ihanat tulppaanit. Tänä vuonna on noussut vanhoja tulppaaneja jopa vuosien takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä vaikuttaisi, että vanhat lajikkeet ovat pompsahtaneet esille ja saa vähän arpoa, mistä on kyse :)

   Poista
 6. Blushing Lady on todella upea! Ihastuttavia tulppaanikuvia, kiitos kovasti elämyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blushing Lady meni mulla selvästi myös tämän syksyn hankintalistalle, on se vaan jotenkin ylväs ja kaunis :)

   Poista
 7. Kaunista tulppani-ilottelua! Tuossa yhdessä kuvassa, jossa on pari oikein tummanpunaista tulppaania, pari vaaleampaa ja valkoinen narsissi, on sekä ihastuttavat tulput että upea tunnelma. Oikein onnistunut otos! Kukkaisaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että tuo kuva oli suosikkisi! Itselläni on eri lempparit ja juuri siksi on kiva saada erilaista näkökulmaa :)

   Poista
 8. Aivan ihania tulppaaneja etenkin kerrotut on hurjan kauniita. Minulla ei ole mökillä ainuttakaan joten ihailen vain täällä blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrotut ovat minunkin suosiossa, tosin nyt viime vuosina olen ihastunut myös liljatulppaaneihin. Tulppaaneissa kyllä riittää kokeiltavia lajikkeita :)

   Poista
 9. Kauniita väriyhdistelmiä! On sinulla ollut kaunis tulppaaniaika! Täällä vielä osa nupuillaan, viileät säät pitkittävät mukavasti tulppaanikautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että siellä on vielä tulppaanikautta jäljellä! Viileys on siitä tosiaan mukava, että kukinnasta saa nauttia pidempään :)

   Poista
 10. Spring is a spectacular season.
  Wonderful tulips, I loved them all, but especially liked the 2nd photo.
  Greetings
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Maria! Lovely to hear that you liked the 2nd photo best - it seems that everyone has a slightly different favourite, and that's just fabulous :)

   Poista
 11. Onpa valikoima tulppaaneja! Minäkin olen innostunut tulppaaneihin. Van Ejik kuva aivan mielettömän kaunis! ( kolmas kuva jutussa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaaneja täytyy aina olla :) Syksyllä kiroilen niiden istutuspuuhia, mutta aina se on ollut vaivan arvoista.

   Poista