keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Lontoon matka: Kew Gardens, Princess of Wales Conservatory

Edellisessä Kew Gardensin postauksessa kerroin aloittaneeni puutarhaan tutustumisen The Great Broad Walk -käytävän ympäriltä. Sen liepeillä sijaitsee myös Princess of Wales Conservatory, lasilabyrintiksikin kutsuttu kymmenen erilaisen pienilmaston kasvihuonekompleksi. Siellä viihtyvät niin lihansyöjäkasvit, kaktukset kuin orkideat.

Kolmiomuotoinen kasvihuone koostuu useista lasihuoneista:

IMG_1301.jpg

Ilahduksekseni ensimmäiset kasvit sisääntulon vieressä olivat runsaasti kukkivia pelargoneja:

IMG_1528.jpg

IMG_1531.jpg

Sen jälkeen reitti jatkui kaktusten ja mehikasvien valtakuntaan. Kasvien lomassa oli kasvimateriaaleista rakennettuja eläinhahmoja, joiden bongaaminen oli melko jännää puuhaa. Kaktusten vieressä viihtyi poni.

IMG_1532.jpg

IMG_1534.jpg

IMG_1574.jpg

Seuraavat huoneet olivat jo aavistuksen kosteampia ja vehreämpiä. Erilaisia elukoita löytyi täältäkin.

IMG_1538.jpg

IMG_1541.jpg

IMG_1542.jpg

IMG_1544.jpg

Tämä laiskiainen oli aivan mainio!

IMG_1547.jpg

IMG_1554.jpg

Täällä piilottelee kilpikonna ja hyppii delfiini:

IMG_1555.jpg

IMG_1559.jpg

Kasvihuoneen trooppisemmissa osissa oli runsaasti kämmekkäkasveja, erilaisia väreiltään ja muodoiltaan. Läheskään kaikkia en saanut järkevästi kuviin, mutta tässä muutama maistiainen niiden upeista ja erikoisista kukista:

IMG_1560.jpg

IMG_1561.jpg

IMG_1562.jpg

IMG_1566.jpg

IMG_1569.jpg

IMG_1571.jpg

Kasvihuoneen perustuksiin on vuonna 1985 kätketty aikakapseli, joka sisältää sekä tavallisten viljelykasvien että uhanalaisten kasvilajien siemeniä. Kapseli on määrä avata vuonna 2085, jolloin useampi talteen otettu kasvilaji voi olla enää harvinaisuus tai jopa hävinnyt kokonaan. Toivottavasti näin ei kuitenkaan käy, mutta täytyy sanoa, että briteillä on yli kolmekymmentä vuotta sitten aikakapselia kootessa ollut melko kaukokatseinen näkökulma.

Lue myös:
Lontoon matka: Kew Gardens, osa I

14 kommenttia:

 1. Hauskoja eläänhahamoja. Oliskohan ne tehty viihryttämähän piänimpiä kävijöötä. Niitä ku tuskin kasvit nii kauhiasti kiinnostaa. Palio miälenkiintoosia kasvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläimet olivat varmasti tarkoitettu pienemmille, mutta iloitsin niistä itsekin :)

   Poista
 2. Hauskat eläinhahmot varmasti innostavat etsimään niitä enemmän ja samalla tulee katsottua kasvejakin tarkemmin. Hieno paikka täynnä mielenkiintoista katsottavaa. Silmiinpistävän siistiä ja hyvinhoidettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinhahmot pitivät kieltämättä mielenkiintoa yllä ja toivat pientä jännitystä vierailuun. Kew Gardensissa oli vierailuni aikana runsaasti puutarhureita puuhaamassa jatkuvasti jotakin, ja tottakai tuon kokoisessa paikassa se on enemmän kuin tarpeen.

   Poista
 3. Eläinhahmot ovat tosi hauskoja, varmasti varsinkin lasten mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloitsin hahmoista selvästi itsekin, etenkin jo melko pitkän päivän jälkeen, kun kasvit vilisivät jo silmissä :D

   Poista
 4. Nuo eläinhahmot ovat tosi inspiroivia, olisi kiva kokeilla jotain vastaavaa. Kew Garden on ihana! Lontoossa on tullut käytyä 4-5 kertaa mutta en ole vieläkään en ole ehtinyt tuonne tai sitten on ollut väärä talviaika. Ehkä seuraavalla kerralla.. -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ihan samaa, että omassakin pihassa voisi olla pieniä "yllärihahmoja" siellä tai täällä. Minullakin Kew Gardensin vierailu onnistui vasta kolmannella Lontoon retkellä, siellä kun on kuitenkin niin paljon muutakin nähtävää ja koettavaa, niin on vaikeaa priorisoida.

   Poista
 5. Voi että, mitkä eläinhahmot! :D Kilpikonna olikin jo vähän haasteellisempi löydettävä verrattuna noihin muihin. Mielenkiintoisen oloinen paikka ja varmasti oikea elämys paikan päällä nähtynä. Kiitos virtuaalivisiitistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilpparin kilpi oli kyllä tehty oikein nokkelasti :) Tässä kasvihuoneessa käväisin Kew:n päivän päätteeksi, joten olin jo melko väsynyt, mutta silti se jaksoi yllättää ja oli mielenkiintoinen.

   Poista
 6. Ihanan näköinen paikka. Kiitos kuvakierroksesta. :)

  VastaaPoista