keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Kivien pyöritystä ja valon odotusta

Viime sunnuntain lämpöennätyksestä piti ottaa kaikki hyöty irti. Niinpä vaihdettiin sisätilojen remontista pihatöihin. Tavoitteena oli vierittää kiviä pois tulevan kasvihuoneen alta ja siirtää ne kivikkopenkin laajennukseen.

Fiksu ihminen olisi suunnitellut kaiken ajoissa ja hoitanut kivien nostamisen kaivinkoneella. Meillä sellainen kokonaisuuden näkeminen on ihan tuntematonta aluetta. Idea kasvihuoneen sijainnista kirkastui vasta silloin, kun osa pihasta oli jo perustettu. Toisin sanoin reitti kasvihuoneelta kivikkopenkille on nykyään blokattu kaikelle kuljetus- ja kottikärryjä suuremmille laitteille.

Ei siis muuta kuin lihasvoimat hyötykäyttöön. Painittiin kivien kanssa jokunen hetki, mutta lopulta saatiin neljä isoa murikkaa pyöritettyä paikalle. Määrä ei päätä huimaa, mutta jokainen kivi vähemmän tarkoittaa keväälle vähemmän töitä.

Reunimmaiset murikat ovat uusia lisäyksiä, näyttävät tietysti kuvissa säälittävän pieniltä.

IMG_0153.jpg

IMG_0159.jpg

Tänään päivää piristi Hesarin juttu "Valo lisääntyy pian harppauksin". Artikkelin kuva lämmitti mieltä - jo kuukaudessa päivä on runsaan tunnin pidempi! Jes.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin :)

6 kommenttia:

 1. Komeita murikoita, on niissä ollut pyörittämistä.
  Oikein hyvää joulua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman tuntui pyöritys seuraavana päivänä lihaksissa :)
   Mukavaa joulun aikaa Between!

   Poista
 2. Ooh mikä kivikasa, upea! Minä olen myös vähän sitä mieltä, että käsipelillä ne pitää raahata ja kärsiä eikä millään kaivinkoneilla :) Kivikostasi tulee valtavan upea! Ihana tuo lisääntyvä valon määrä, tuskin maltan odottaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinä aivan eri tunnelmat jos lihasvoimilla pyörittää :) Ainakin lopuksi voi tuntea ihan eri tavalla ylpeyttä :D

   Poista
 3. Kyllä tuosta tulee komea kivikkopenkki, ja onkin jo. Meidän piha on myös tehty kokonaan käsivoimin ja olemme siitä ylpeitä. Onnea kasvihuoneesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En malttaisi mitenkään odottaa kevään tuloa, jotta näkisin miten kivikkopenkki on selvinnyt talvesta! Ja tietysti kiviä pitäisi pyörittää taas lisää :) Hienoa, että olette myös pärjänneet ilman koneita - hidasta se on, mutta aina ei ehkä pidäkään olla kaikessa nopea ja tehokas.

   Poista