lauantai 12. joulukuuta 2015

10 kuvaa Lontoosta

Vanhojen matkakuvien kaivelu jatkuu, tällä kertaa vuorossa 10 puutarhateemaan liittyvää kuvaa Lontoosta. 

Vierailimme Lontoossa vuoden 2014 toukokuussa. Aika kului pääosin turistinähtävyyksiä kiertäessä, mutta ehdimme käydä myös muutamassa puistossa kävelyllä. Yksi elävimmistä muistoista matkalta oli kaupungissa leijuva runsas siitepölyn määrä, joka iski välittömästi ulos kävellessä. Mihin tahansa menimme, kohtasimme pärskiviä ihmisiä. Sama tapahtui meille, silmät punoittivat, nenä meni tukkoon ja aivastelu yllätti aika-ajoin. Se oli omituista, koska kummallakaan ei ole aiemmin ollut minkäänlaista heinänuhaa tai allergiaa. Onneksi ensimmäisen päivän jälkeen elimistö tottui tilanteeseen ja ärsytys väheni.

Parlamenttirakennuksen ja Big Benin viereisessä puistossa kukki runsaasti kaunis violetti pensas. Se muistutti etäisesti syreenia, mutta pienen googlauksen jälkeen luulen, että kyseessä saattoi olla Ceanothus-suvun pensas.

IMG_6346.jpg

Seuraavassa kuvassa on näkymä St. James's Parkin suuntaan 10 Downing Streetin paikkeilta. Nappasimme kioskista kahvimukilliset ja istahdimme hetkeksi alas nurmikolle nauttimaan kevään vehreydestä, kuten moni muukin oli tehnyt.

IMG_6391.jpg

Toisena päivänä kävelimme Hyde Parkissa. Puistoalue oli laaja, puhumattakaan viereisestä Kensingtonin puistosta, johon emme edes ehtineet. Ihastelin värikkäitä kukkapenkkejä sisäänkäynnin lähistöllä.

IMG_6545.jpg

IMG_6546.jpg

IMG_6547.jpg

IMG_6548.jpg

Puiston oravat olivat aktiivisia ja ihmisiin tottuneita. Tämäkin kaveri tuli katsomaan, olisiko turisteilla ollut jotain tarjottavaa. Ei ollut tällä kertaa.

IMG_6550.jpg

IMG_6552.jpg

Kiertelimme puistossa, moikkasimme Serpentine-järven sorsia ja tutustuimme prinsessa Dianan muistomerkkin. Matkan varrella kameran kortille tallentui erilaisia näkymiä - kuten seuraava kasvi. En tiedä mikä on kyseessä, mutta näyttää hauskalta:

IMG_6566.jpg

Uloskäynnin luona oli tenniskenttä ja tietysti lisää sormustinkukkia. 

IMG_6573.jpg

Vaikka Lontoon puutarhoihin tutustuminen jäi ensimmäisellä matkalla vähiin, uskon, että näiden kymmenen kuvan lisäksi sieltä löytyy vielä toinen toisiaan upeampia paikkoja puutarhamatkailijan iloksi. Tai muualta Englannista.. se vaatisi varmaan sellaisen kuukauden mittaisen kiertomatkan linnojen ja puutarhojen keskelle :)

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvamuistoja matkalta. Piristävät kummasti tähän vuodenaikaan :).

  VastaaPoista
 2. Ai, miten nämä kuvat kiertävät veistä haavassa. Minähän kävin syyskuussa Lontoossa, mutta puistoihin ei ollut mahdollisuutta mennä. Kyllä se uusi reissu on ehdottomasti tehtävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lontoossa on mielestäni niin paljon nähtävää, että kaikkeen ei mitenkään ehdi kerralla tutustua. Meilläkin jäi puistojen kiertely melko vähälle. Olisi mahtavaa päästä Kew Gardensiin, Chelsean kukkanäyttelystä puhumattakaan :) Lontoo teki minuun niin suuren vaikutuksen, että olen jo varannut tammikuulle uuden matkan. Puistoissa vierailu taitaa tosin tälläkin kertaa jäädä vähemmälle.

   Poista
 3. Niin rehevää ja kaunista! ihailen kovasti englantilaista puutarhaa, joten mieleni tekisi joskus oikein kunnon puutarhareissulle tuonne saarivaltioon. Ja toki moni muukin asia siellä kiinnostaisi nähdä, eli kuukauden reissu varmaan olis hyvä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, tuonne on pakko päästä :D Englantilainen puutarhakulttuuri on lisäksi ihanan höperöä - esimerkiksi se, että BBC tekee Chelsea Flower Showsta monta tunnin mittaista suoraa lähetystä. En ihan heti näe YLEä kuvaamassa matskua ja haastattelemassa julkkiksia esim. avoimien puutarhojen päivänä.

   Poista
 4. Ihanan kesäisiä ja kauniita puutarhakuvia :) Lontoo ja Englanti ovat upeita kohteita puutarhamatkailuun. Kuukausikin olisi liian lyhyt aika kiertää Englannin satoja mielenkiintoisia puutarhoja. Optimaalisinta olisi, jos pääsisi matkustamaan useampana vuonna pari viikkoa kerrallaan eri aikaan keväästä ja kesästä, jotta näkisi koko puutarhakauden parhaat puolet eri matkoilla.
  Chelsea Flower Show on minullakin toivelistalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, eri vuodenajatkin tulisi huomioida! Pitäsikö suoraan vain muuttaa asumaan tuonne? :)

   Poista