lauantai 26. joulukuuta 2015

Jouluisia höpinöitä

Joulu ollaan vietetty rauhallisissa merkeissä. Käyty kyläilemässä, syöty hyvää ruokaa ja nukuttu pitkään. Voiko toivoa mitään parempaa? Ehkä sitä, että tällaista jatkuisi vielä pari viikkoa..

Kissoilla kävi myös joulupukki. Ensin se toi pari aivan ihanaa pahvilaatikkoa, jossa voi ottaa mukavat nokoset. Niistä on iloa pitkäksi aikaa.
Lisäksi kissoille oli yksi yhteinen paketti, josta paljastui kokonainen setti hiuslenkkejä! Ne ovat ihanan pörröisiä (saa napattua hyvin kiinni kynsillä) ja lentävät tosi nopeasti. Melkoisia hepuleita saa niillä aikaiseksi! Muistetaan kuitenkin myös, että jotkut kissat voivat innostua syömään hiuslenkkejä, joten leikkejä täytyy pitää silmällä, eikä pompuloita saa jättää lojumaan lattialle.

Tässä Laku näyttää mallia, kuinka hiuslenkkiä mäiskäistään. Tämä suoritetaan ilman mitään ylimääräisiä liikkeitä, tyynesti ja tyylikkäästi:

IMG_0175.jpg

IMG_0176.jpg

IMG_0177.jpg

Minulle tontut toivat joulukuussa erilaisia siemeniä: kurpitsaa, kesäkurpitsaa, salaattia, sokeriherneitä... Ihan mainiota! Osa ensi vuoden hyötykasveista onkin siis jo valmiina odottamassa.

IMG_0209.jpg

Aloin jo vähän ideoimaan kurpitsoille paikkaa, koska kaikki kolme lajiketta eivät välttämättä mahdu kasvimaalaatikoihin. Tuumasin, että täyttäisin suursäkin puoliksi mullalla ja kompostilla, siitä voisi tulla ihan asiallinen "kohopenkki". Nyt täytyy enää malttaa muutama kuukausi..

Osan siemenistä kylvin kuitenkin heti joulun kunniaksi: kissoille kauraa ja ihmisille vihanneskrassia. Valoa on vähänlaisesti, mutta toivotaan parasta.

IMG_0211.jpg

Talvi taitaa vihdoinkin tulla. Tänään näytti nousevan kunnon lumimyrsky, mutta se rauhoittuikin hetkessä.

IMG_0198.jpg

IMG_0196.jpg

Hieman tuolla ulkona kuitenkin jo pakastaa. Ei muuta kuin lisää puita leivinuuniin, villasukat jalkaan ja sohvalle köllöttämään. Ihanaa viikonloppua!

IMG_0201.jpg

4 kommenttia:

 1. Laku-kissa on saanut mieluisan lahjan. Hauskaa, miten erilaisista jutuista kissat tykkäävät.
  Ja sinun lahjasi vie suoraa keväiseen lähtöruutuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hiuslenkki on kuumaa tavaraa. Aiemmin kissat ovat hakeneet minun hiuslenkkejä talteen, mutta nykyään pidän ne visusti piilossa :)

   Poista
 2. Hyvää viikonloppua myös sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, neljä vapaapäivää on ollut ihan mainio juttu :)

   Poista