keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Takaisin kotona pionien kukinnan aikaan

Oho mikä rehotus! Olimme viimeiset 10 päivää lomamatkalla Islannissa ja tänään aamulla kotiutuessa piti heti ensimmäiseksi kurkata puutarhan tilanne. Kaikki on kasvanut ihan kunnolla!

Päivällä kävin kasvihuoneessa korjaamassa tomaattien sidontaa sekä napsimassa pois varkaita. Sen jälkeen tutustuin tarkemmin kukkijoihin. Kasvit ovat sateesta märkiä ja nurmikko on villiintynyt. Osa kasveista on kaatunut sateissa, täytyy siis lisätä tukia. Mutta ehdin onneksi nähdä pionien kukinnan!

'Karl Rosenfield' kurjenpolvien välissä:

IMG_7122.jpg

IMG_7125.jpg

Muhkea 'Sarah Bernhardt':

IMG_7124.jpg

Jättipoimulehti ja salvia, suloinen kokonaisuus:

IMG_7136.jpg

Helokit ja jalopähkämöt:

IMG_7130.jpg

Jalopähkämön hankin viime vuonna, eikä se kukkinut istutuspaikallaan. Jaoin kasvin ja siirsin sen uudelle paikalle. Nykyinen sijainti näyttäisi toimivan paremmin:

IMG_7131.jpg

Maariankellot kukkivat, osa on valitettavasti myös kaatunut:

IMG_7127.jpg

Pikkujasmike kukkii. Yritin tuoksutella kukkia, mutta Islannissa saatu flunssa on tukkinut nenän kokonaan. Täytyy kokeilla huomenna uudelleen.

IMG_7133.jpg

Entä mitä on tapahtunut kesäkukkalaatikossa? Ihmeellinen rehotus täälläkin. Kosmokset ja verbenat kukkivat, kelloköynnös kiipeilee ja revonhännät kasvavat mittaa. Osa laatikossa hienosti lehtimassaa kasvattavista kasveista on tosin rikkaruohoja :D

IMG_7141.jpg

Isotähtiputki, aina yhtä ihana. Tänä vuonna näyttäisi tehneen myös siementaimia!

IMG_7138.jpg

Kivikossa kukkii timjami. Täältäkin pilkottaa rikkaruohoja..

IMG_7144.jpg

Tänään on tarkoitus levätä reissun sekä lyhyeksi jääneiden yöunien jälkeen (ja sitten olisi vielä tämä flunssa..), mutta huomenna aion vetää puutarhahanskat käteen ja tarttua toimeen (ja rikkoihin!). Myös monet perennat vaativat kuria, esimerkiksi mirrinminttu on levinnyt taas epämääräiseksi mättäiksi. Rehottavasta puutarhasta näkee myös hyvin, mikä penkki tarvitsee lisää struktuuria ja esimerkiksi selkeälinjaisempia reunuskasveja. Siirtelyä on tiedossa ja varmasti myös muistiinpanoja kasvien jakamista varten.
Ja siitä ohimennen mainitusta Islannin matkasta - se oli aivan huippu! Näimme huikeita maisemia ja upeita luonnonilmiöitä. Kuvia on reissulta runsaat 1600 kappaletta ja ne odottavat läpikäyntiä ja käsittelyä. Matkakertomuspostauksia on varmasti tulossa, mutta en tiedä milloin :) Ensin pieni lepo ja sitten puutarhaan..

Mukavia kesäpäiviä kaikille!

22 kommenttia:

 1. Oi, teillä oli varmasti upea reissu Islantiin!
  Onneksi ehdit kotiin pionien aikaan vielä ja kaikki muutkin kukkivat kauniisti!
  Lempeitä kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islanti oli ollut useamman vuoden haaveissa <3 HIeman tyhmää sanoa näin, mutta onneksi alkukesä on ollut sen verran viileä, että pionien kukinta on viivästynyt :)
   Kaunista kesää myös sinne!

   Poista
 2. Tuossa ajassa pihassa ehtii tapahtua vaikka mitä. Kiva palata kukkivaan puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kymmenen päivää keskellä kesää on pitkä aika! Sen sain tänään kitkiessäni huomata. Rikkaruohot ovat kasvaneet todella reippaasti :O Tosin niin ovat myös perennat :)

   Poista
 3. Oli varmasti ikimuistoone reissu. 10 päiväs tosiaan ehtii tapahtua palio. Vai sait pähkämön kukkimahan. Son mun ongelmalapsi, mutta ny näyttääs tulevan muutama kukkaki. Mikäs tuan tähtiputken nimi o. Mullon kans yks, mutten oo aiva vakuuttunu sen färistä, aika vaisu puna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella hieno reissu. Islannissa on paljon sellaista, mitä ei voi nähdä muualla.
   Pähkämö innostui siitä kun siirsin sen puolivarjoisaan paikkaan ja kalkitsemattomaan maahan. Toivottavasti kukkii myös sinulla!
   Tähtiputki on 'Ruby Cloud'. Ostin viime vuonna myös vaaleamman version, mutta se ei selvinnyt :/

   Poista
 4. Ihmeellisen paljon ehtii tapahtua kymmenessä päivässä puutarhassa. Kun kaatuneet kukat on korjattu ja nurmi leikattu, niin ollaan jo paremmalla puolella. Sitten voi taas nauttia näkymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on valtaosa penkeistä kitketty ja myös osa sorapoluista siistitty. Nurmikkoa ei sateen takia vielä päästy leikkaamaan. Mutta onneksi näkymät siistiytyvät hyvää vauhtia :)

   Poista
 5. Kauniisti kukkivat pionit ja muut perennat toivottivat teidät tervetulleiksi takaisin kotiin.
  Ihanat tähtiputket ja maariankellot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ilmeisesti kiittää viileää alkukesää siitä, että pionien kukinta ei vielä ollut ohi :)

   Poista
 6. Upeat kukat! Varmasti oli hieno reissu ja nähtävää riitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli aivan mainio! Islanti on upea matkakohde ja pitkään meilläkin haaveissa, onneksi saimme nyt mahdollisuuden toteuttaa reissu.

   Poista
 7. Huh, onneksi ehdit näkemään pionien kukinnan. Olisi varmasti harmittanut. Odotan jo postausta matkastanne, olen pitkään haaveillut matkasta upeaan Islantiin. Puuhakasta päivää puutarhan parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pionien kukinta oli tärkein juttu :D Etenkin koska tämä on vasta toinen kukintavuosi.
   Islannin matka oli meilläkin monen monta vuotta haaveissa, mutta toteutukseen pääsimme vasta nyt. Islanti oli odotuksen arvoinen!
   Kiitos ja mukavia kesäpäiviä myös sinne!

   Poista
 8. Eikö ollutkin ihana kurkistaa puutarhaan, kun kasvit toivottivat tervetulleiksi kukinnallaan:) Islanti on varmasti ihana ja eksoottinen maa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkalla on mukavaa, mutta niin on myös kotona, etenkin jos pionit ovat järjestäneet kukkimalla hienon vastaanoton :)
   Islanti oli kaikkea mitä odotin ja paljon muuta!

   Poista
 9. Upeat pionit ja kauniita ovat muutkin kukkijat. :)

  VastaaPoista
 10. Ihanalta näyttää puutarhassasi! Lime ja sininen & keltainen ja liila ovat hyviä yhdistelmiä. Komea punainen astrantia. Se ei tykkää minusta, vaalea kyllä :) mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt työstää kukkapenkkien väriyhdistelmiä ja vieläkin mennään vahvasti harjoittelun puolella, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa kehittyy :)
   Minä en ole taaskaan saanut valeaa tähtiputkea menestymään :/

   Poista
 11. Oi, pääsit sitten käymään Islannissa! Mulla ollut haaveena myös käydä siellä ja matka on ollut tapetilla, mutta jää nyt ainakin tältä kesältä tekemättä. Ihana maariankello.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu meillä, Islannin matkasta ollaan haaveiltu vuosia. Nyt piti vihdoin pistää töpinäksi! Kesäkausi on siellä melkoista turistihulinaa, joten majoitusten kanssa kannattaa olla ajoissa liikenteessä. Helmikuussa oli jo puolet paikoista varattu. Toki jos aikoo telttailla tms, niin se varmaan onnistuu. Mutta suosittelen lämpimästi, Islanti on upea maa!

   Poista