lauantai 22. heinäkuuta 2017

Postaamatta jääneitä

Kaikessa alkukesän hulinassa on jäänyt muutama ihanuuskasvi blogissa täysin huomiotta ja esittelemättä. Puutarhassa yksi parhaista jutuista on seurata kasvien kehittymistä istutuksesta seuraavana vuonna. Menestyvätkö ne, kukkivatko, lähtevätkö hyvin kasvuun? Jos alku näyttää lupaavalta, voi olettaa, että sama jatkuu myös seuraavina vuosina.
Tänä kesänä tällaisia uutukaisia on tähän mennessä kukkinut kolme.

Ensimmäisenä esittelyssä ihana siperiankurjenmiekka. Se puski muutamia hentoja, mutta niin suloisia kukkavarsia.

IMG_5413.jpg

IMG_5420.jpg

IMG_5422.jpg

Toinen kasvi, jonka kukintaa odotin jännityksellä, oli idänunikko 'Princess Victoria Louise'. Kasvatin taimet viime vuonna siemenestä ja odotin sormet ristissä, että ne selviäisivät savimaassa talven yli. Kaikki eivät nousseet keväällä, eivätkä kaikki lehtiruusukkeen kasvattaneista kukkineet. Mutta ne, jotka selvisivät, olivat odotuksen arvoisia.

IMG_5417.jpg

IMG_5416.jpg

Kolmas kasvi, jonka kukinta on mielestäni kerrassaan upea, on kesäkullero 'Goldkönigin' ('Golden Queen'). Jotain sen aurinkoisen oranssissa sävyssä on täysin vastustamatonta :) Tämä on lähtenyt mukavan reippaasti kasvuun ja toivottavasti jatkaa samaan tyyliin myös jatkossa.

IMG_5454.jpg

Aurinkoista viikonloppua!

22 kommenttia:

 1. Idänunikon kukkimattomia ruusukkeita ei kannata ottaa pois, saattavat kukkia ensi vuonna. Kaunis on tuo Prinsessa Victoria Louise.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella herkän kaunis <3 Toivottavasti tämä kukkisi myös ensi vuonna!

   Poista
 2. Upeita olivat, tuo unikko on kyllä jotenkin niin suloisenherkkä kukka:) Kaunista kesäpäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoisin, että idänunikko jaksaa täällä meillä, vaikka taitaakin enemmän tykätä hiekkaisemmasta maasta. Mukavaa kesää myös sinulle!

   Poista
 3. Kurjenmiekat ovat aina yhtä hengästyttävän uljaita ja kauniita!
  Ja tuo vaaleanpunainen idänunikko...metsästin sitä vuosia Suomessa ja aina onnistuin saamaan sen punaisen...
  Kaunotar!

  Lempeitä kesäpäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli edellisen asunnon pihalla sitä tyypillistä voimakkaan oranssia idänunikkoa :) Olihan sekin hieno, mutta ei kuitenkaan tämän korallisävyn veroinen.
   Mukavaa kesää!

   Poista
 4. Ihana unikko, tuon minäkin haluaisin kukkamaahani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla tämän siemenet itivät melko hyvin, pikkutaimia tuli useita, joten kannattaa kokeilla vaikka siemenkasvatusta :)

   Poista
 5. Kaikkien ruusujen ja pionien ihastelussa meinaa monet upeat kasvit jäädä kokonaan esittelemättä. Onneksi on pitkä talvi aikaa palata kesäkuviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että postauksia ja asiaa on "rästissä" vaikka kuinka paljon. Toisaalta välillä ajankohtaistenkin postausten kirjoittaminen tekee ajallisesti tiukkaa. Mutta en ole jaksanut ottaa tästä stressiä, koska haluan blogin pysyvän mukavana harrastuksena pakkopullan sijaan.

   Poista
 6. Ensivisiitillä! Oikein kiva blogi,liityin lukijaksi

  VastaaPoista
 7. Ei aina ehdi esitellä kaikkia kasveja. Onneksi kuviin voi palata myöhemminkin. Kauniita kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella ei varmasti ole enää mitään muistikuvaa siitä, mitkä kuvat ovat päätyneet blogiin ja mitkä eivät :) Mutta ei se ole kovin vaarallista, jos jotain jää välistä.

   Poista
 8. Kurjenmiekat ovat näyttäviä ja kauniita ja niiden kukintaa on aina yhtä kiva odottaa. Hienot unikot ja pirteän värinen kesäkullero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että kurjenmiekkakasvusto runsastuu vaan entisestään. Aion myös siirtää sen pian uudelle paikalle, toivottavasti siirto onnistuu.

   Poista
 9. Kaunista! Upea tuo unikko; olen todellinen unikkojen ystävä. - Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unikot ovat kyllä ihastuttavia! Toivottavasti vaan selviävät tässä meidän tiiviissä maassa. Mukavaa uutta viikkoa Anneli!

   Poista
 10. Onpa upea unikko! <3
  Kyllä, itse kylvettyjen tai istutettujen kasvien seuraaminen on yksi jännittävimmistä asioista elämässä. Elämän rajallisuus alkaa harmittaa, kun puutarhuri toivoisi voivansa seurata myös puiden kasvua. :)
  Kaunista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikasvatus on todella mielenkiintoista ja palkitsevaa, ainakin yleensä :) Välillä kaikki ei mene putkeen, mutta ne kerrat unohtuvat nopeasti.
   Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 11. Vau mikä unikko! Tänä kesänä on saanut ihastella monissa blogeissa upeita unikkoja. Pakko varmaan ensi vuonna yrittää itsekin niiden kasvatusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan tätä ideaa :) Yksivuotisia unikoita on helppo kylvää suoraan ulos kukkapenkkiin. Idänunikon kanssa piti nähdä hieman enemmän vaivaa, mutta siemenet itivät esikasvatuksessa hyvin.

   Poista