lauantai 3. joulukuuta 2016

Kuusi kuvaa kesästä 2016

Sain kesäkuvahaasteen Tuulikilta Kukkia ja Koukeroita -blogista. Mielestäni tämä on yksi kivoimmista haasteista. On mukava palata omien kesämuistojen parin sekä lukea siitä, millaisia kesäisiä hetkiä muiden kuviin on tallentunut.

Ensimmäinen kesäkuvani on esikoista. Esikkoihastusta oli ilmassa jo viime vuonna, mutta tänä kesänä hurahdin lopullisesti. Kasvatin niitä siemenistä ja ostin taimimyymälöistä erilaisia lajikkeita. Kuvassa olevat söpöläiset ovat siemenkasvatuksen tulos:

IMG_1829.jpg

Toinen kuva on hiukan eri maata, värikkyys vaihtuu hetkeksi harmauteen. Viime kesänä ei nimittäin ollut sateista puutetta, ainakaan täällä meillä. Hurjin myllerrys rakeineen iski heinäkuussa:

IMG_2588.jpg

Vaikka sateita piisasi, oli myös upeita aurinkoisia kesäpäiviä. Perhosille kesä oli hyvin otollinen. Pihamme parhaiksi perhoskasveiksi osoittautuivat pallerolaukat:

IMG_2950.jpg

Kesälomalla tartuimme toimeen ja rakensimme kasvihuoneen. Vaikka itse sanonkin, niin siitä tuli huikean hieno :D Ensi vuonna luvassa on kasvihuoneen ympärystön kunnostamista ja tietysti toivottavasti monia mielenkiintoisia hyötykasvikokeiluja. I can't wait!

IMG_2847.jpg

Viime kesänä kokeilujen kanssa päästiin jo hyvin alkuun, vai pitäisikö sanoa, että mies pääsi. Kasvusäkissä ja lämpösessä huoneessa kasvoi komea vesimeloni:

IMG_3300.jpg

Minä keskityin enemmän kukkien siemenkasvatukseen. Kesäkukkien ja perennojen onnistumisprosentti oli melko hyvä, tai ainakaan en muista enää epäonnistumisia :) Yksi suosikeistani olivat nämä ihanat myskimalvat, jotka kukkivat melkein läpi kesän.

IMG_2969.jpg

Toivottavasti ensi kesänäkin on yhtä hienoja hetkiä edessä!

16 kommenttia:

 1. Voih, kesä 💕 nuo esikot ovat niin upean värisiä ja ihmettelen edelleen kuinka hyvin onnistuit niiden siemen kasvatuksessa. Puhumattakaan miehesi melonista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen ihastunut juuri näiden esikoiden värikomboon :) Siemenkasvatuksessa kävi varmasti tuuri :D

   Poista
 2. Esikot on kevään airuita ja niin monimuotoinen sukukunta - kyllä niihin passaa hurahtaa ja keräillä useammanlaisia. Ihanat kesäkuvat ja -tunnelmat. Kasvihuoneen kesästä on sitten myöhemmin mukavaa lueskella täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaiken huipuksi esikot kukkivat parhaimmillaan kaksi kertaa vuodessa <3 Kesän valoa ja vehreyttä ei kyllä voita mikään.

   Poista
 3. Suloiset ja kauniin väriset esikot.
  Kasvihuoneessasi onkin kiva kasvattaa ensi kesänä kaikkea ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna tulee olemaan mielenkiintoista opetella kasvihuonekasvatuksen niksejä ja tutustua samalla uusiin lajikkeisiin. Tässähän melkein innostuu jo nyt :D

   Poista
 4. Kivat kesäkuvat!
  Ihan totta että ei niitä pieleen menneitä kokeiluja muista, kun onnistumiset tuovat niin paljon iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo! Hyvä kyllä että epäonnistuneet kokeilut unohtuvat, näin jaksaa myös kokeilla uusia juttuja seuraavalla kerralla :)

   Poista
 5. Kauniita esikkoja! Ja kerrassaan upea kasvihuone, tuolla on ilo kasvattaa vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vaiheessa vuotta voi vain katsella kasvihuoneen laseissa olevia jääkukkasia ja odottaa uutta kasvukautta. Mutta mikä ihana odotuksen tunne :)

   Poista
 6. Nämä haasteet ovat kyllä mukavia. Toisten kuvia katsellessa mieleen nousee monia kivoja kesämuistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään näistä kovasti. Yhtä lailla mukavaa on katsella uudelleen omia kesäkuvia, voi melkein tuntea ne innostuneet kuvaushetket esimerkiksi jonkun nupun avautumista odottaessa.

   Poista
 7. Ihanat kuvat kesästä. Tämä on niin kiva haaste. - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, käyn tutustumassa! :) Mukavaa sunnuntaita sinnekin!

   Poista
 8. Ihania siemenjuttuja olet kasvatellut itse ja kasvihuone on kieltämättä upea :) Meloni on söpö omalla alustallaan! Toivottavasti ensi kesänä ei sataisi yhtä paljoa kuin tänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pian alkaa jo ensi vuoden kasvatukset täyttämään ajatuksia :) Toivottavasti tulee hieno kesä, sopivan sademäärän kera :)

   Poista