keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Korkeasaaressa

Kasvihuoneen rakentamisen lomassa pidimme yhden vapaapäivän, jolloin ei tarvinnut nostaa yhtään mitään painavaa, lapioida maata eikä pohtia maanrakennusratkaisuja tai kokoamisohjeita. Sen sijaan otimme suunnan Korkeasaareen. Viimeisestä vierailusta paikassa olikin vierähtänyt jo muutama vuosi.

Aurinkoisena kesäpäivänä moni muukin oli ajatellut samaa, koska Mustikkamaan parkkipaikat olivat aivan täpötäynnä. Onneksi paikka löytyi hieman kauempaa ja lopulta ihmismassat vain hävisivät johonkin, koska eläintarhassa oli ihan hyvin tilaa hengittää ja kiertää.

Ensimmäisenä kohtasimme symppiksen oloisen villisian.

IMG_2724.jpg

Karhuaitauksen luokse saavuimme juuri ruokinta-aikaan. Ruokintoja järjestetään eri aikoihin, tarkemmat tiedot löytyvät Korkeasaaren kotisivuilta. Karhujen ruokinta oli 10-15 minuuttia myöhässä, joten päädyimme näkemään sen tuurilla.

Karhu ennen ruokintaa:

IMG_2726.jpg

IMG_2727.jpg

Karhut houkuteltiin hetkeksi sisätiloihin, jolloin hoitajat kävivät tuomassa aitaukseen eväät. Tässä yksi ateria: raakoja kananmunia, omenoita ja jänis. Lisäksi tarjolla taisi olla kaloja.

IMG_2731.jpg

Tämän jälkeen karhut päästettiin aterioimaan. Kananmunat napattiin ensimmäisenä, sen jälkeen toinen karhuista roudasi jäniksen luolaan ja toinen jäi syömään omenoita.

IMG_2739.jpg

Kissalaakson asukkaat olivat pitkälti päiväunilla. Lumileopardista ja ilveksestä näkyi vain selkää tai korvatupsua. Amurintiikeri paistatteli yleisön näkyvissä.

IMG_2760.jpg

Amurinleopardi:

IMG_2761.jpg

Metsäkissa, joka ensisilmäyksellä näyttää melko lailla tavalliselta kotikissalta:

IMG_2758.jpg

Amazoniassa oli persoonallisia apinoita. Yleisö ihastui tähän emonsa selässä matkaavaan pikkuapinaan:

IMG_2770.jpg

Pikkumarmosetin vivahteikkaat ilmeet ovat kokonaisen kuvasarjan arvoisia.

Hei, olen söpö marmosetti:

IMG_2779.jpg

Katotaas mitä täältä löytyy..

IMG_2782.jpg

Ooh, erinomaista evästä:

IMG_2783.jpg

Entä mitä sä siellä katselet?

IMG_2784.jpg

Trooppisessa talossa kohtasimme myös erilaisia lintuja:

IMG_2786.jpg

IMG_2787.jpg

Sekä suloisia pikkumangusteja:

IMG_2793.jpg

Ulkoaitauksessa näyttäytyi tunturipöllö, muiden vierailijoiden mukaan "Harri Potterin pöllö" :)

IMG_2806.jpg

Nähtävää oli paljon, mutta ei kuitenkaan liikaa. Korkeasaaressa on mielestäni melko suppea lajivalikoima, mutta tilat sekä eläimet ainakin näyttävät hyvin hoidetuilta. Alueella vapaasti vaeltavat ja maukuvaa ääntä pitävät riikinkukot säestävät eläintarhaelämystä.

Vielä muutama kuva eläintarhan asukeista:

IMG_2818.jpg

IMG_2824.jpg

Blogipostausta kirjoittaessani tutustuin tarkemmin myös Korkeasaaren kotisivuihin sekä eläintarhan tekemään suojelutyöhön. Päädyin myös lahjoittamaan pienen summan manulien ja pikkupandojen tueksi. Itselleen sopivan tukikohteen ja -tavan voi halutessaan löytää täältä.

10 kommenttia:

 1. Korkeasaari on siitä kiva paikka, että se on jotenkin aina eri näköinen. Viimeksi olen käynyt siellä muutama vuosi sitten kesäkuun alussa, jolloin rhodot ja atsaleat kukkivat. Meinasi eläimet jäädä kakkoseksi. Kiitos siis hienoista kuvista. Jo pitkään on pitänyt tehdä uusintaretki, varsinkin uusien amurintiikerien vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa, mietin ihan samaa, että moni juttu oli muuttunut viime vierailusta - oli uusia tarhoja ja aitauksia. Nyt Korkeasaaressa kukkivat nauhukset ja kuunliljat, välillä tuli siis ihailtua istutuksiakin :)

   Poista
 2. Siis mielettömän hienoja kuvia olit ottanut Korkeasaaressa. Minä rakastan tuota paikkaa niin...eläimet on niin söpöjä! hyvä kun otit tauon lapiohommista välillä, se on tarpeellista. Nyt kahlaan läpi nuo puutarhapuuhasi, en ole kerinnyt mukaan vielä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Korkeasaaressa käynti oli ihan loistava tauko raksahommiin. Mukavaa katsottavaa ja riittävästi jäätelön myyntipisteitä :)

   Poista
 3. Hyvä pitää hieman taukoa raskaista töistä, sitä jaksaa taas kummasti painaa pienen tauon jälkeen. Olit saanut todella hyviä kuvia eläimistä, joita on vaikea kuvata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvaaminen on hiukan hankalaa suojaverkkojen ja -lasien takia, mutta joskus löytyy sopiva aukko tai rako. Ja tärkeintä tietysti myös että eläimet näyttäytyvät! :)

   Poista
 4. Hauskoja eläinkuvia. Korkeasaaressa en itse olekaan käynyt muutamaan vuoteen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkeasaaressa on mukavaa :) Minullakin viimeisestä vierailusta oli vierähtänyt jo tovi.

   Poista
 5. Korkeasaari on kiva vierailupaikka. Käyn siellä yleensä heinäkuun alussa, niin tänäkin vuonna. Pääsimme jopa näkemään juuri ennen sulkemisaikaa tiikerinpennun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, tiikerinpentu on varmasti ollut suloinen! Meidän vierailulla ei pentuja näkynyt.

   Poista