sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Kukka-ihastuksia

Viime päivinä olen haahuillut ympäri puutarhaa, tutkaillut kukkapenkkejä ja nuuhkinut kukkien tuoksua. Kaikki on niin uutta ja ihmeellistä, koska valtaosan kasveista olen istuttanut tai kylvänyt tänä tai viime vuonna. Jokaista kukintaa täytyy siis ihastella aikansa ja tallettaa tunnelmat myös kameran muistikortille.

Keväällä kylvetyistä unikoista on ensimmäisenä puhjennut kukkaan kaliforniantuliunikko 'Carmine King'. Sen sävy on vastustamaton. Sisältä kukka on vaaleampi. Terälehdet tosin tippuivat maahan jo päivässä-parissa, joten kukista voi nauttia vain hetken.

IMG_2366.jpg

IMG_2387.jpg

Juuri hankitut neilikat kukkivat kivikossa pikkuruisin kukin. Myrttineilikan tummempi lehdistö ja neonpinkit kukat herättävät huomiota kivien keskellä. Ketoneilikan 'Arctic Fire' valko-pinkki kuviointi on lähes täydellinen. Kaupassa en pystynyt valitsemaan näiden välillä - eikä onneksi tarvinnutkaan, molemmille on tilaa :)

IMG_2376.jpg

IMG_2379.jpg

Toukokuussa istutetussa 'Bowl of Beautyssa' oli yksi nuppu, joka aukesi juhannuspäivänä. Olen hurmaantunut ja vaarallisen lähellä hurahtaa pioneihin. Viime vuonna ensimmäisiä penkkejä rakentaessa minulle oli tärkeää, että pihallamme on muutama pioni, ja ostinkin pari peruslajikketta. Tänä keväänä olen ostanut kaksi lajiketta lisää ja harkitsen vahvasti seuraavienkin hankintaa. Minua estää tällä hetkellä vain se, että en juuri nyt jaksa enkä ehdi perustaa uutta pionipenkkiä.

IMG_2404.jpg

Ensi viikolla on tarkoitus terästäytyä ja heittäytyä kukkien tuoksuttelun lisäksi myös vaativimpiin puutarhatöihin - jatkamaan kivien ja kantojen siirto-urakkaa. Sitä seuraavalla viikolla saapuu kaivinkone ja voidaan aloittaa kasvihuoneen perustusten rakentaminen. Vihdoinkin!! :)

14 kommenttia:

 1. Kaliforniantuliunikko on yksi lemppareista, yhtenä keväänä kylvin sitä ja nyt sitä löytyy vuosi toisensa jälkeen aina uusista paikoista 😊 sinulla onkin mukavat puuhat tulossa kasvihuoneen parissa, perustukset kannattaakin tehdä huolella. Onnea vielä kasvihuoneen hankinnasta 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kiva, jos kaliforniantuliunikko siementää ja leviää hyvin! Kiitos, tulee kyllä olemaan jännittävät pari viikkoa kasvihuoneen pystytyksen parissa :P

   Poista
 2. Onpas upea tuo kaliforniantuliunikko! Ihan uusi tuttavuus minulle. Hienoa että pääsette aloittamaan kasvihuoneen rakentamista. Siinä onkin sitten aikamoinen urakka. - Mukavia kesäisiä päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niitä taitaa olla useita erivärisiä lajikkeita. Olin tilannut useamman siemenpussin, mutta en tänä vuonna ehtinytkään kylvää muita sävyjä kuin tuon kuvissa olevan. Ensi vuonna sitten :)
   Mukavia kesäpäiviä myös sinulle!

   Poista
 3. Ihana Arctic Fire. Minullakin se joskus oli, mutta liian varjoinen kasvupaikka koitui sen turmioksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, että kasvupaikka ei osunut kohdilleen :(

   Poista
 4. Minäkin vielä kuudentena kesänä jaksan ihastella jokaista puhkeavaa kukkaa, on ne vaan niin ihania!!! Upeanvärinen tuo kalifornian tuliunikko, minulla on vaan niitä perinteisiä oransseja ja keltaisia, joista kyllä tykkään tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, hauska kuulla, että ei se kukkien ihastelu tästä ainakaan vähene :D
   Tilasin myös keltaista ja oranssia kaliforniantuliunikkoa, mutta keväällä iski kylvöväsymys ja niiden siemenpussit jäivät odottamaan ensi vuotta. Ovat varmasti yhtä lailla kauniita!

   Poista
 5. Pioneihin hurahtaminen on ihanaa, suosittelen lämpimästi. Tsemppiä kasvihuoneen rakentamisprojektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ovat kyllä mahtavia ja erinäköisiä kukkia piisaa kerättäviksi :) Kiitos, tsemppiä varmasti tarvitaan!

   Poista
 6. Nuo unikot ja neilikat ovat niin eri värisävyisiä, mutta molemmat kauniita. Sopivat molemmat hyvin harmaan kiven kaveriksi.
  Pionit ovat hurmaavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa kivi on aika hyvä tausta monelle, se on tullut huomattua :) Pioneja täytyy saada lisää.

   Poista
 7. Kauniita kukkia!
  Mukavaa tiistai päivää!

  VastaaPoista