perjantai 24. kesäkuuta 2016

Keskikesän juhla

Valmistaudumme juhannukseen. Ruokakaupassa on käyty ja haettu jääkaappi täyteen ruokaa, tyypillisesti taas enemmän kuin oikeasti tarvitaan. Liha on marinadissa ja jäätelö ja mansikat kylmässä. Sää on sateinen, kuinka ollakaan :) Mutta oikeasti ulkona on melko lämmin ja hiostava tunnelma. Luonto suorastaan pursuaa vehreyttä.

Kasvimaan ympärillä on tässä vaiheessa vielä vihreämpää kuin itse laatikoissa. Saniaiset ovat kasvaneet täyteen mittaansa. Mulla on niihin viha-rakkaus-suhde: en voi sietää sitä, että ne leviävät kaikkialle ja lakastuvat syksyllä ruskeaksi massaksi. Mutta ovathan ne nyt kesällä kauniit.

IMG_2340.jpg

Keijuangervo 'Little Princess' on tuuheutunut kunnolla ja valmistautuu kukintaan:

IMG_2344.jpg

IMG_2345.jpg

Pöydällä on ruuhkaa. Tässä kasvavat kevään Plantagenin pistokaspelargonit sekä siemenestä kasvattamani heliotroopit ja apinankukat. Kukinnan suhteen ollaan edetty hyvin varovaisella linjalla, pelargonit ovat vasta nyt avaamassa nuppujaan.

IMG_2334.jpg

IMG_2350.jpg
IMG_2333.jpg

Pistokkaista kasvatetut verenpisarat olen laittanut terassin viereen metsikköön puolivarjoon. Ovat kasvattaneet hyvin lehtiä, mutta vain yksi lajike neljästä on tehnyt kukkanuppuja.

IMG_2349.jpg

IMG_2351.jpg

Mutta kesää on vielä jäljellä ja kukatkin ehtivät varmasti ilmestyä. Nyt vietetään leppoisaa juhannusta ja ihmetellään vihreän kauniita sävyjä pitkälle iltahämärään.

Rentouttavaa juhannusta kaikille!

16 kommenttia:

 1. Kivan näköistä pihallasi. Mukavaa Juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuntuu että nyt on luonto kauneimmillaan. Hyvää juhannusta sinullekin!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin uudet siperianlehtikuusesta nikkaroidut laatikot näyttävät aika kivoilta, vaikka itse sanonkin :) Hyvää juhannusta!

   Poista
 3. Mahtavat pistokaslisäykset!Mukavaa Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Keväällä villiinnyin hamstraamaan Plantagenin pistokkaita ja täytyy sanoa, että ovat aika hyvin kasvaneet. Hyvää juhannusta!

   Poista
 4. Ilma on hunajaa, joka paikassa kukkia ja vihreän eri sävyjä, ihana suvi! Kaunista juhannusta! Kasvimaasi on kaunis ja pelakuut voimakkaassa kasvussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puit kesän tunnelmat hyvin sanoiksi! Oikein hyvää juhannusta myös sinulle :)

   Poista
 5. Todella kauniin värinen tuo pelargonian vaaleanpunainen kukka. Sinulla on tiedossa paljon kaunista kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukka on tosiaan suloisen näköinen. Nuppuja on montakin, mutta ovat kovin hitaita avautumaan. Varmasti nyt saapuvat hellekelit auttavat asiaa :)

   Poista