maanantai 29. huhtikuuta 2019

Messuilla Lahdessa

Lontoosta palattuani suuntasin heti seuraavana päivänä Lahden Pihapiiri -messuille. Mies kysyi, että eikö minulle tule yliannostusta puutarhajutuista. Ei tietenkään, eihän nyt keväällä voi mitenkään kyllästyä puutarhaan liittyviin asioihin!

Kyseessä oli ensimmäinen vierailuni Pihapiiri-messuille ja lipun sain ilmaiseksi Lahden messuilta - kiitos siitä! Alkuun kiersin messuhallit pikaisesti ja nappasin kuvia, jotta sen jälkeen olisi aikaa tutkailla tarjontaa tarkemmin ja tehdä mahdollisesti hankintoja - ja tulihan niitä tehtyä :)

Saaren kartanon piste oli kaunis:

IMG_1737.jpg

Siellä oli myös tämä söötti polku:

IMG_1739.jpg

Vihertalo Varpulan haikarat ottaisin heti puutarhaani! Hintalappu tosin rajoitti tällä kertaa intoani, mutta ovathan nämä todella mainiot!

IMG_1736.jpg

Kevätnäyttelyn teemana oli "Kesäjuhlat puutarhassa" ja ainakin nämä kaksi esillepanoa sopivat hyvin teemaan:

IMG_1742.jpg

IMG_1746.jpg

Ideapuutarha-alue keskittyi hyötykasveihin:

IMG_1749.jpg

Ja matkassa oli myös hyönteisiä, tässä muurahaiset lukevat ilmeisesti kirjaa:

IMG_1747.jpg

... ja mehiläiset puuhastelevat jotain:

IMG_1748.jpg

Tältä osastolta ostin kissaruukun, sillä olen ihan heikkona kaikenlaisiin eläinhahmoihin. Melkein olisin myös ostanut kuvassa näkyvän pöllön, mutta sain juuri ja juuri rajoitettua itseäni:

IMG_1740.jpg

IMG_1741.jpg

Kuvakierroksen jälkeen oli aika tutustua tarkemmin taimitarjontaan. Melko paljon oli tarjolla hyötykasveja ja yrttejä, joita en kuitenkaan itse liiemmin juuri nyt tarvinnut. Se ei tietysti estänyt muutaman hankinnan tekemistä - nappasin mukaani viinisuolaheinän ja mansikkamintun.

Tarjolla oli myös runsaasti erilaisia pelakuita sekä pioneja, mutta tällä kertaa maltoin mieleni niiden osalta.

Ekmanin taimistolta hankin pienen kultasateen taimen, koska ihastuin puun kukintaan totaalisesti Lontoossa. Samalla tein myös muutaman hankinnan kivikkopenkkiä silmällä pitäen - yhtä lailla Kew Gardensin kivipuutarhan innoittamana - hankin sarjasaipon sekä turkestaninmaksaruohon.

Lopuksi nappasin mukaan vielä "hollantilaisilta" kauppiailta pampaheinän juurakoita. Saa nähdä, mitä niistäkin tulee, muutaman voisin ainakin kokeilla laittaa isoon ruukkuun kasvamaan. Tällä hetkellä pistin kaikki kasvihuoneeseen ruukkuihin juurtumaan.

En törmännyt messuilla valitettavasti kanssabloggajiin - tai ehkäpä törmäsin, mutta en vain tunnistanut ketään :)

16 kommenttia:

 1. Hyvät ostokset, minua jäi vähän kaivelemaan kun en ostanut kultasadetta. Ehkä se vielä tulee vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiertelin kultasateen myyntipistettä pariinkin otteeseen pohtiessani hankintaa. Kasvi haluaisi kuulemma syvämultaisen ja tuulensuojaisen kasvupaikan ja kumpaakaan ei ole erityisemmin tarjolla. Mutta pitihän sitä kokeilla, kun oli vielä kotimaisia taimia, joilla paremmat eväät selviytyä. Eiköhän se kultasade tosiaan tule vielä sullekin vastaan, voit sitten napata mukaan :)

   Poista
 2. Kultasade on ihana, taisi olla melkein ensimmäinen hankintammme pihaan! :) Hieman masentavaa toki on, että se kukkii ehkä joskus vuosien päästä, mutta ihan reippaasti se on ainakin kasvanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, harmi tietysti, että kukintaa täytyy odottaa pitkään, minullakin on ihan pieni ja hento taimi. Mutta ehkä hyvää kannattaa odottaa :)

   Poista
 3. Kivoja messukuvia. En ole koskaan käynyt Lahden puutarhamessuilla. Ehkäpä sitten ensi keväänä. Hyvää vapun aikaa sinulle! PS. Blogissani on puutarhakirjan arvonta, käyhän kurkkaamassa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos hienoista messukuvista. Kävin lauantaina ensimmäisen kerran Lahden messuilla ja luultavasti aion mennä toistekin. Sopivan pieni paikka ja kiitettävästi taimikauppiaita.
  Moni bloggari on kuulemma messuilla käynyt, mutta ainuttakaan en tunnistanut.
  Hauskaa vappua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahden messuja oli tosiaan helppo kierrellä, eikä sunnuntaina ainakaan ollut messuille tyypillisiä ihmismassoja, jotka itseäni rasittavat kovasti. Mukavaa vappua myös sinne!

   Poista
 5. Ihana messupostaus upeine kuvineen♥ Minäkin kävin sunnuntaina ihastelemassa ja oli kyllä vaikka mitä nähtävää:) Olisipa ollut huippua tavata, vaikka enhän minäkään kyllä ketään tunnistaisi vaikka vastaan tulisi:) Leppoisaa vappua ja ihanaa alkavaa toukokuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että kävit messuilla! Toivottavasti liput tulivat ajoissa perille? Mietin ihan samaa, että en kyllä tunnistaisi ketään. Osan bloggaajista olen nähnyt viime vuonna eräässä blogitapahtumassa, mutta eihän sielläkään ollut kuin kourallinen meitä :)
   Hauskaa vappua!

   Poista
 6. Kiva messupostaus! Nuo siilit ovat aika veikeän näköisiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siilit ja pöllöt olivat suloisia, ottaisin tosin koko tuon eläintarhan meille :)

   Poista
 7. Kivat messukuvat ja jotain sentään kotiinkin sinulla oli tuomisia .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä ensin miettii, että voisi olla lisää taimimyyntipisteitä.. ja sitten kuitenkin tulee useamman ostoskassin kanssa kotiin :D

   Poista
 8. Hauska tua keikauskaakku, mutta murkkukuvat sai melekee kylymät väreet aikaaseksi. Nualle messuulle mäki haluaasisin joskus lähtiä.

  VastaaPoista
 9. Kävin messuilla lauantaina, ja tykkäsin kovasti. Mukavasti taimitarjontaa, ja vähemmän "lakukauppaa".

  VastaaPoista