lauantai 20. huhtikuuta 2019

Loman rauhallinen startti

Minulla on loma! Ajoitin talvilomani omasta mielestäni todella fiksusti pääsiäisen ja vapun väliin, joka tarkoittaa lähes kahta viikkoa yhtäjaksoista vapaata. Tämän ajan olen tottakai ajatellut käyttää puutarhassa puuhasteluun. Valmistauduin tähän tilaamalla pihaan pari suursäkkiä multaa ja lisää daalian juurakoita. Mullat tulivat juuri sopivasti torstaina, kerrassaan loistava ajoitus.

Pääsiäisen ensimmäiset päivät olen kuitenkin joutunut ottamaan varovaisemmin, sillä sitkeä flunssa ja sen mukanaan tuoma yskä hidastavat edelleen vauhtia. Etenkin kun yskä valvottaa öisin. Mutta suunta on parempaan päin. Olen siis keskittynyt pitkälti rauhallisempiin sisähommiin. Ensinnäkin ruukutin kaikki daalian juurakot - sekä autotallissa talvehtineet että juuri ostetut. Hinasin ne kaikki kasvihuoneeseen ja nyt odotan ensimmäisiä versoja sekä tietysti myös ilmojen lämpenemistä, sillä tänä vuonna aion istuttaa kaikki daaliat lopulta kukkapenkkiin.

Lisää daalioita..

IMG_1101.jpg

IMG_1100.jpg

Pari viikkoa sitten ottamani pelargonien pistokkaat ovat alkaneet kasvattamaan juuria ja olen sitä mukaan siirtänyt niitä ruukkuihin. Osa pistokkaista näyttää tosin edelleen siltä, että ne eivät aio juurtua. 
Mutta muistatteko muuten kun kerroin enkelipelargoneista, jotka olivat talvehtimisen jälkeen ihan kuivahtaneita? Ruukutin ne silti ja niistä toinen alkoi pian sen jälkeen puskemaan lehtiä. Todella mahtavaa.

Juuria näkyvissä:

IMG_1093.jpg

Enkelipelargonin tilanne maaliskuun lopussa:

IMG_0559.jpg

Ja nyt - se on sittenkin hengissä!

IMG_1095.jpg

Tein myös lisää kylvöjä, sillä jostain syystä klikkailin daaliatilaukseeni myös muutaman siemenpussukan ... Eilen kylvin kesäasterit:

IMG_1103.jpg

Esikasvatusten parissa on nyt muutenkin paljon tekemistä. Koulimista ja ruukutusta, jatkuvaa kastelua ja sumuttamista sekä kasvun seuraamista. Viimeisimpänä ovat itäneet revonhännät, säntillisesti rivissä ja kaikki tietysti kurottavat auringon suuntaan:

IMG_1090.jpg

Kurkuntaimet kasvavat hyvin:

IMG_1097.jpg

Huomenna toivoisin olevani jo sen verran terve, että pääsisin ulkotöihin. Muutama kukkapenkki odottaa vielä siivoamista ja sitten pitäisi aloittaa uuden kesäkukkapenkin perustustyöt, poistaa verkot pensailta, levittää viime vuoden kasvusäkkien sisältö kukkapenkkeihin, pistää viljelylaatikot käyttökuntoon ja kaikkea muuta. Nythän sitä hommaa piisaa, sillä siellä on kevät täydessä vauhdissa.

Aurinkoista pääsiäisen jatkoa!

IMG_1084.jpg

24 kommenttia:

 1. Sinulla on ollut mahtava startti lomalle! Kevät kiiruhtaa nyt kovaa vauhtia, mutta minulla ei ole lomaa, ja kaikki puutarhatyöt on aikataulusta jäljessä. Ihanaa kuitenkin seurailla blogeista, miten kevät etenee eri puolilla Suomea. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, keväällä tosiaan tuntuu puutarhassa usein siltä, että on aikataulusta jäljessä. Nyt on onneksi sentään muutama ylimääräinen vapaapäivä tarjolla, vaikka ei lomaa olisikaan :)

   Poista
 2. Onpa sinulla ollut ikävän sitkeä flunssa, sen kanssa ei sovi leikkiä ollenkaan! Hyvä aloitus ja ajoitus lomallesi! Mulla on vielä viikko töitä ja sitten odotettu loma 😉. Ihania joriineita ja noista astereista tykkään myös kovin! Nyt on säät suosineet, toivottavasti yöpakkaset hellittäisivät! Mukavaa Pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että sielläkin on loma tiedossa, sanoisin että nyt on paras aika lomailla (kesän lisäksi tietysti). Täällä ei ole mielestäni parina yönä tippunut lämpötila nollan alapuolelle lainkaan, mutta eivät yöpakkaset toki ole vielä ohi.

   Poista
 3. Tsemppiä ja paranemista flunssan kanssa. Komea startti lomalle ja puutarhakaudelle. Itsellä ei ole juuri mitään siemeniä kasvamassa ja yhtään juurakkoakaan en ole ostanut. Kaikki vähän vaiheessa. Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tänään on jo taas parempi olo ja ensimmäinen yhtäjaksoisesti nukuttu yö pitkään aikaan takana. Juurakoita ja siemeniä ehtii vielä hyvin hankkia, nythän se puutarhakausi vasta on alkamassa :)

   Poista
 4. Täyrelline lomanajootus :) Kerkiät saamahan pihan het alakukauresta hyvähän mallihin, mutta aikaa puutarhatöille o koko kesä, joten ota kuitenki rauhalline alootus. Taimikasvatusten kans kans riittää puuhaa. Mukavaa pääsiääsen jatkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin toivoisin itsekin, että tämä loma mahdollistaa kerrankin sen, että tällä kertaa ei ole kamala kiire puutarhassa. Nyt on kyllä niin hyvät ilmat puutarhatöihin, että ei mitään rajaa.

   Poista
 5. Itse mietin samaa loma-ajankohtaa, saa pitkän loman vähemmillä työpäivillä. Harmi, että flunssa on vienyt lomafiiliksiä, paranemisia! Nyt on niin hyvät ajat tehdä istutuksia ja siivoilla kukkapenkkejä. Taimet täälläkin työllistävät, mutta positiivisella tavalla. Mukavia puutarhapuuhia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna tosiaan pääsiäinen on otolliseen aikaan, hyvä yhdistää loma siihen, tai ihan muuten vaan viettää koko pitkä viikonloppu pihalla. Tekemistä piisaa! Mukavaa puutarhapuuhastelua myös sinne!

   Poista
 6. Paranemisia!
  Sinulla on sopivaan aikaan ajoitettu loma puutarhakauden kannalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muutama vapaapäivä on tehnyt ihmeitä flunssan suhteen, olo on rutkasti parempi ja yskäkin häviämässä!

   Poista
 7. Paljon on kevät puuhasteltavaa! Toivotaan että taimet kasvavat hyvin:) Voi harmi että olet joutunut sairastelemaan, toivotaan että flunssa/yskä helpottaa pian ja saat nauttia kunnolla lomastasi! Leppoisaa pääsiäisen jatkoa❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hommaa piisaa ja on mukavaa, että erilaisiin tehtäviin on kerrankin aikaa. Flunssa on jo parempaan päin, kiitos :)

   Poista
 8. Mieletön väri noissa lilan sävyn daalioissa. Hienosti ovat pelargoniat lähteneet kasvuun talven jäljiltä. Hyvää kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin myös, että liloista daalioista tulee hienot. Itse olen yllättäen jopa enemmän tykästynyt lämpimiin oranssinpunaisiin sävyihin, todella outoa :D Kesällä sen sitten näkee, mikä lajike kruunataan kauneimmaksi :) Mukavaa kevättä myös sinne!

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos Sussi, parempaan suuntaan mennään nyt vauhdilla :)

   Poista
 10. Ihanaa lämmintä on luvassa lomallasi. Ihanan väriset daaliat olet ostanut ja pelargoniat on tosi hyvässä kasvussa. Puuhaa on sinulla siellä niinkuin näin aina keväällä mutta kun ilmatkin suosii niin mikä siinä. Toivottavasti kuntosi kohenee. Hyvää lomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säät ovat olleet todellakin mahtavat ja olo on jo paljon parempi :) Se on ihmeellistä, mitä auringonpaiste ja lämpö saa aikaan, sekä puutarhassa että puutarhurissa :)

   Poista
 11. Täydellisen ihanaa lomaa! Toivottavasti pääset kunnolla uloskin vappuun mennessä. Ei voi olla parempaa aikaa talvilomalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, loma on ollut ihana, olen jo tervehtynyt ja päässyt nauttimaan keväästä täysillä :) Tosiaan kerrankin on loma osunut oikeaan aikaan!

   Poista
 12. Täydellinen ajoitus lomallesi! Ja hyvin olet sen startannutkin, jos ei flunssaa lasketa mukaan. Hienot daaliat ja asterit ja söpöt taimet. Enkelipelargonikin on oikein mallikkaasti hengissä. Minulla tilanpuute uhkasi jo omien taimien takia, mutta eilen anoppi toi reilu 30 keijunmekon tainta, saman verran ahkeraliisoja sekä kaksi pasuunakukkaa. Iltapuhteiksi on siis luvassa koulimista ja uusia kylvöjä :D Aurinkoisia lomapäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi flunssan kanssa oli tilanne jo voiton puolella ja loppuloman olen voinut nauttia näistä keväisistä ilmoista täysin rinnoin :) Apua, miten sä pärjäät ton määrän taimien kanssa! Mutta kai sitä aina jonkun keinon keksii :D

   Poista