tiistai 22. tammikuuta 2019

Terveisiä Pietarista

No nyt kokeilen edellisessä postauksessa pohdittua rennompaa blogiotetta ja postaan tunnelmia työmatkalta Pietarista. Ihan kännykällä otettuja ja laadultaan alle mun tyypillisten kriteerien, mutta tämä on nyt sitä harjoittelua ja siedätystä :D

Tiiviin päivän päätteeksi kiersimme pikaisesti muutamia nähtävyyksiä. 

Suurenmoisia rakennuksia, liukkaita katuja, kiireisiä ihmisiä, miljoonakaupungin tunnelmaa. 
Paljon ihania kahviloita ja liikenneruuhkia. 

20190122_175451

IMG_20190122_211436_037

20190122_175321

Ja ihan tavallinen tiistai-ilta Pietarissa: 

20190122_174630

Jokin paraati taisi olla tuloillaan :)

Nyt hieman kiinnostaisi tulla tänne uudelleen keväämmällä. Viime käynnistä onkin jo useampia vuosia ja tällä pikakierroksella en ehtinyt nähdä paljon mitään. Pietari pääsee siis ehdottomasti kohdelistalleni. Eikä perille päästäkseen tarvitse edes lentää. 

20 kommenttia:

 1. Hyviä kuvia olet saanut kännykällä. Pietari on upea kaupunki. Minulla on useampi vuosi siitä kun olen käynyt siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täällä, taisin käydä Pietarissa ehkä 10 vuotta sitten ja silloinkin pikavisiitilla. Paljon olisi vielä nähtävää ja kierreltävää.

   Poista
 2. Pietarissa kiinnostaisi käydä; ehkä kuitenkin jonkin ryhmämatkan mukana turvallisempaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pietari ei vaikuttanut erityisen turvattomalta, mutta toki suurkaupunkeissa ylipäätään kannattaa olla valppaana. Itse tosin osaan auttavasti kieltä, joten se ehkä hieman helpottaa liikkumista. Tosin monet paikallisista olivat nopeasti neuvomassa tai tulkkaamassa, jos ei pärjätty jossain keskustelussa.

   Poista
 3. Pietari on näyttävä kaupunki, olen siellä useamman kerran käynyt ja muutenkin Venäjän teitä paljon tallannut. Nyt viime käynnistä onkin jo useampi vuosi, mutta kuka ties joskus vielä tie sinne vie :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttävä on hyvä sana kuvaamaan Pietaria. Näyttävä ja ihan eri mittapuulla rakennettu kuin Helsinki :)

   Poista
 4. Sinun kännykuvasi ovat hyviä. Minun kännylläni ei tuollaisia edes saa.
  Poikani on käynyt Pietarissa useamman kerran ja kehuu kovasti. Itse olen käynyt siellä kahdesti Leningradin aikaan. Ihan jo tuon Eremitaasin vuoksi kannattaa mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa että sinusta kännykkäkuvani ovat hyviä :) Kännykkäkameroita on varmasti eritasoisia. Itse vertaan aina kännykuvia siihen, miltä kuva voisi näyttää järjestelmäkameralla otettuna, joten siksi koen ne räpsyiksi. Tosin paras kamerahan on se, joka on mukana.
   Minua kiinnostaisi käydä Eremitaasissa (nyt ei tietenkään ehditty sisälle asti) ja myös Pietarin lähistöllä Peterhofissa ja Tsarskoje Selossa.

   Poista
 5. Upeita kuvia. Itse en ole Pietarissa käynyt, mutta mieheni on kertonut käydessään työmatkoilla Pietarissa sen olevan upea kaupunki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä :) Hieno kaupunki, johon olisi kiva päästä tutustumaan paremmalla ajalla ja ehkäpä myös paremmalla säällä.

   Poista
 6. Hienot kuvat, aika upealta näyttää kaupunki talviasussaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupunki näytti tosiaan hyvältä jopa talvella. Mutta kylmähän siellä oli, ihan samalla tavalla kuin tällä viikolla Suomessa. Ei kovin otollinen aika kiertää nähtävyyksiä :)

   Poista
 7. Kauniit kuvat olet puhelimella ottanut! Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 8. Älä nyt nillitä kuvaamista kännykällä, koska kuvat on tosi hyviä! Pietari taitaa mennä must-see listalle. En ole käynyt Venäjällä kertaakaan, eli aukko on sivistyksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kännykkä on itselleni ihan vieras kuvauslaite, kun olen enemmän tottunut järjestelmäkameraan :D Mutta pikkuhiljaa tässä viime aikoina olen huomannut, että kännykamera on ainakin aina mukana.
   Venäjä-visiitillä pientä hässäkkää aiheuttaa aina viisumin hankinta, olisi niin paljon helpompaa vain ostaa liput ja mennä - mutta sen sijaan täytyy vähän suunnitella. Silti mielestäni se kannattaa.

   Poista
 9. Tita vei sanat suustani :)
  Aivan kylymäs, ku näki tankit karulla, vaikkaki vaan kuvas, huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo huh ne tankit! Ihmettelimme työkavereiden kanssa, että mitähän täällä tapahtuu.. sotilaita ja tankkeja joka puolella. Mutta Talvipalatsin eteen pystytettiin jonkinlaista katsomoa, joten oletettavasti joku tapahtuma oli tuloillaan :)

   Poista