sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Hihat heilumaan

Älyttömän hyvä viikonloppu takana ja sen aikana valmistui myös yksi puutarhaprojekti! Lisäksi tuli kitkettyä ja levitettyä katemultaa, eli peruskevätjuttuja, jotka jäivät viime viikonloppuna flunssan takia tekemättä. Ilma on ollut mitä mahtavin. Rakastan näitä kevätviikonloppuja, kun on lämmin, mutta ei liian kuuma, eikä vielä ole mitään ötököitä kiusana. Lisäksi savimaa on vielä sopivan kostea ja kohtuullisen helppo kaivaa.

Esikoita:

IMG_8346.jpg

IMG_8351.jpg

IMG_8355.jpg

Tarhakylmänkukka on avannut ensimmäisen nuppunsa:

IMG_8349.jpg

Mutta siitä projektista! Tarkoituksena oli muokata kukkapenkkien välistä aluetta niin, että siitä ei tarvitsisi enää leikata nurmikkoa. Kapeilla ja kaltevilla käytävillä ruohonleikkurin kanssa taiteilu oli jokakesäinen haaste. Joskus aikoinaan tuolle keskialueelle oli joku suunnitelma, mutta se painui unholaan, koska ei ilmeisesti ollut kyllin hyvä. Tänä keväänä keksittiin parempi: keskelle tulee uusi neliönmuotoinen kohopenkki ja käytävät katetaan maisemointikankaalla ja kuorikatteella.

Mieheni oli koko viikonloppuna mukana puutarhatöissä, joten projekti valmistui kuin siivillä. Ensitöikseen hän rakensi laatikon, jonka pohjalle tuli sanomalehtiä. Päälle kärräsimme multaa kompostista.

Keskialueen kohopenkki / laatikko paikallaan. Puiden ja pensaiden suojia en ole vielä uskaltanut poistaa, joten sen takia kuvassa näkyy toinen toistaan ihmeellisimpiä häkkejä:

IMG_8342.jpg

IMG_8344.jpg

Seuraavaksi suoristimme alimman penkin reunan poistamalla sieltä nurmimättäät ja täytimme uuden alueen mullalla. Sen jälkeen oli enää jäljellä maisemointikankaan sovitus käytäville ja kuorikatteen levitys. Käytävien nurmikkoon päättyvät reunat saivat reunuskivet maitopurkkiin valetusta kiviaineksesta (olemme kaataneet kylpyhuoneremontin yhteydessä tehtyjen erilaisten valujen ylimääräiset ainekset maitopurkkeihin). Kohopenkki sai hupun päälleen, kunnes ehdin istuttaa siihen taimia.

IMG_8512.jpg

Hyvä siitä tuli, näkymä on paljon yhtenäisempi kuin aiemmin ja nurmikonleikkuun kannalta hankalat käytävät ovat poissa. Alue kaipaa tietysti vielä kasveja. Aion hyödyntää tässä joitakin esikasvattamiani perennoja sekä tehdä jossain välissä pienen reissun taimistolle :)

Toivottavasti teilläkin oli yhtä mukava puutarhaviikonloppu. Hyvää alkavaa viikkoa!

30 kommenttia:

 1. Superkaunis kylmänkukka ja suloisia esikoita! <3
  Lempeitä toukokuun tuulia sinne!

  VastaaPoista
 2. Oli oikein hyvä viikonloppu puutarhassa. Hieno uudistus. Käytännöllinen sekä kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että viikonlopuu oli onnistunut :) Uudistus kaipaa vielä kasveja sekä lehtiä pensaisiin, mutta nyt voi kyllä olla jo tyytyväinen.

   Poista
 3. Onpas ihanan värinen tarhakylmänkukka <3 Tehokkaasti käytetty viikonloppu: muutos on oikein onnistunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lajike on 'Rote Glocke', minustakin tosi suloinen :) Ja kiitos! Nyt pitäisi enää päästä istuttamaan taimia.

   Poista
 4. Hyvä idea, meillä mies on ruohonleikkaaja ja toivoo tuollaisia muutoksia pihaan, kaikki ruohonleikkuuta helpottavat ideat sopii. Tumman punainen kylmänkukka on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka kesä tulee huomattua kantapään kautta joitakin hölmöjä ratkaisuja, jotka hankaloittavat ruohonleikkuuta tai muita hommia. Onneksi melkein kaikkea voi muokata jälkikäteen :)

   Poista
 5. Onpa hyödyllinen ja kaunis uudistus puutarhassasi. Ihana tuo tarhakylmänkukka. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että tämä helpottaa mukavasti ruohonleikkuuta ja tietysti innolla odotan myös alueen täyttämistä kasveilla :) Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista
 6. Hyvän näköiset käytävät! Ihan samanlaiset kevät tuumailut minullakin. Ei liian kuuma ja savimaa sopivan märkää kaiveluun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nyt pitää ottaa tästä kaikki ilo irti ennen kuin maa kovettuu :) Mukavaa kevättä sinne!

   Poista
 7. Siistiltä näyttää, ahkeruus palkitaan! Ostin samanvärisen kylmänkukan messuilta, aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kylmänkukka on todella söötti, minulla taitaa lajikkeena olla 'Rote Glocke'. Pitäisi vielä hankkia myös tavallista kylmäkukkaa, ihania molemmat.

   Poista
 8. Kaunista kukintaa! Hyvältä näyttää uudistus ja kiva idea tuo maitopurkeissa valetut reunakivet:) Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maitopurkkiidea on muistaakseni bongattua blogimaailmasta, tietenkin :) Nyt on ollut hyvä sauma laittaa kaikki remonttijämät purkkeihin, eipä tule niin paljon hukkamateriaalia.

   Poista
 9. Alue näyttää yhtenäiselle, tuo kuorikate sopi siihen mainiosti, tykkään. Ihastelin myös esikoitasi varsinkin sitä punaista. ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitäisi kuvata lisää esikoita, kun ovat pääseet vielä paremmin vauhtiin :) Ihana kevät!

   Poista
 10. Oma puutarha on haaveissa kun olisi ensin se oma piha .... :)

  Kevätterveisin Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä se lähtee, pikkuhiljaa :) Ensin vaikka parveke, sitten piha.. :)

   Poista
 11. Kylläpä alue koki kivan muodonmuutoksen. :) Ja nyt pääset valitsemaan uusia kasveja, ihanaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kiitos! Ja olen jo tuumaillut alustavasti, mitä kaikkea tuonne voisi laittaa. Osa tulee kyllä esikasvatuksista, mutta saattaa olla tarvetta myös taimistokäynnille :D

   Poista
 12. Tulipa hieno ja siisti. Mukavaa puutarhailua!

  VastaaPoista
 13. Oikein kauniilta näyttää ja kivasti siellä jo kukkii! Hauskannäköinen tuo kylmänkukka:) Leppoisaa viikon jatkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä viikon aikana kevät edennyt melkoisesti, uusia kukkia puskee. Mukavaa viikon jatkoa myös sinne!

   Poista
 14. Aijai, tuostapas on tulossa hieno! Nyt on ollut aivan äärimmäiset upeat säät olla ulkona. Kyllä meitä hellitään :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin toivon, että alue pääsisi oikeuksiinsa, kun saan sinne vielä kasveja istutettua. Nyt on ihan parasta aikaa, täytyykin mennä tästä koneelta ulos nauttimaan! :)

   Poista