torstai 29. kesäkuuta 2017

Ristiriitaisin tunnelmin Kaisaniemessä

Eilen kävimme ihmettelemässä kesäistä Helsinkiä. Nappasimme kaupunkipyörät päiväksi käyttöön ja ajelimme Kaivopuistoon, Hernesaareen ja sieltä takaisin Kauppatorille. Koska pyöriä voi käyttää yhtäjaksoisesti 30 min ajan, teimme välillä kävelypyrähduksiä ja söimme puistonpenkillä take-away ruokaa. Merellinen tunnelma on upea, mutta kylmien tuulien takia pysyn jatkossakin mieluusti maakrapuna peltomaisemien keskellä :)

Ennen pyörien selkään hyppäämistä vierailimme Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan uudistetussa ulkopuutarhassa. Palmuhuoneen edustalla olivat uudet soralla katetut istutusalueet. Osa kasveista ilmeisesti vielä puuttui, koska penkit näyttivät paikoin tyhjiltä. Kun muisti aiempien vuosien kukkaloiston, olivat uudet alueet niihin mielikuviin verrattuna hieman kliiniset ja pelkistetyt. Täytyy toki muistaa, että kasvien ja puutarhan kehittyminen ottaa aikansa ja tilanne on varmasti erilainen jo loppukesästä ja vähintäänkin vuoden-parin päästä. Uudet selkeästi rajatut käytävät ja soralla peitetyt istutusalueet helpottavat rikkaruohojen torjuntaa sekä nurmikonleikkuuta ja ovat siksi hyvin loogisia ratkaisuja.

20170628_133609

20170628_133451

Palmuhuone on upea:

20170628_134102

Myös lampi oli kaunis:

20170628_133614

Muutamia kukkijoita:

20170628_133820

20170628_133925

20170628_134007

Toivottavasti uudistetut alueet ovat hyvä perusta tuleville vuosille ja puutarha jatkaa kehittymistä ja uudistumista.

12 kommenttia:

 1. Upeita kuvia, mutta ymmärrän ristiriitaiset tunnelmasi.
  Sinun täytyy käydä syksymmällä uudelleen katsomassa miltä näyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielessä oli aiempina vuosina ulkopuutarhassa koettu upea daalioiden kukinta, joten nykyiset näkymät olivat niin haaleita siihen verrattuna. Mutta varmasti kasvu ottaa aikansa :)

   Poista
 2. Kiitos postauksesta! Oli suunnitelmissa mennä käymään, mutta siirränpä vaikka loppukesään. Josko silloin olisi vehreämpää.
  Siis, eikö kaupunkipyörää voi vuokrata puolta tuntia pidemmäksi? Eihän siinä ajassa ehdi mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että elokuussa näkymä voi olla jo aivan erilainen. Täytyy itsekin käydä tuolla vielä uudemman kerran.
   Kaupunkipyörää voi yhtäjaksoisesti käyttää 30 min, jonka jälkeen se täytyy palauttaa asemalle. Mikään ei tosin estä ottamasta asemalla sen jälkeen pyörää uudelleen seuraavaksi puoleksi tunniksi. Minustakin tuo tuntui ensin lyhyeltä ajalta, mutta ymmärrän jollain tapaa tuon logiikan, jossa pyörien rooli on olla osa julkista liikennettä. Muuten oli kyllä kätevä systeemi.

   Poista
 3. Kauniilta näyttää, vaikka tosin kyllä hieman tyhjältä. Ehkä ensi kesänä enemmän kukintaa. Kauniit kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä näyttää tyhjältä! Tosin jälkikäteen mietittynä omat odotukseni olivat turhan optimistisia uusien alueiden suhteen. En esimerkiksi omassa pihassa odottaisi vielä vuodessa rehevää kasvua, etenkin jos kyseessä on hieman harvinaisemmat tai herkemmät kasvit.

   Poista
 4. Hienon selkeältä näyttää, mutta toki vähän liiankin steriililtä. Eiköhän nuo istutusalueet parin vuoden päästä ole aika komeita, kun kasvit kunnolla pääsevät vauhtiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin täytyy uskoa! Ensinäkymä oli hieman lattea, mutta varmasti kehittyy siitä ajan kanssa.

   Poista
 5. Hyvin pelkistetyltä ja tyhjältä tosiaan vielä penkit näyttävät, mutta toivottavasti jatkossa on toisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katteena käytetty sora jotenkin korostaa vielä kliinisyyttä ja penkkien tyhjyyttä. Mutta toivottavasti se vapauttaa puutarhureiden aikaa moneen muuhun tekemiseen kuin kitkemiseen!

   Poista
 6. Ohhoh. Tyylikästä, mutta karua. Toivottavasti jatkossa vehreää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että odotukseni olivat epäoikeudenmukaisen korkealla. Tuolla on tehty paljon hyvää ja ammattimaista työtä. Ehkä näkymät muuttuvat vielä nykyisestä.

   Poista