sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Odotan, odotan

Juhannusta vietimme rauhallisissa merkeissä kotona. Kävelyä lähimetsässä, maukasta grilliruokaa ja lasi kuohuvaa - siinä mukavan juhannuksen ainekset. Katsoin tietysti myös vuoden slow tv -viihdetapahtumaa, eli Prisman kassahihnaohjelmaa. Hauskaa, miten näin arkisesta asiasta voi tehdä koukuttavaa seurattavaa, joka toimii myös mielenkiintoisena dokumentaarisena katsauksena suomalaisten arkeen (ja juhlaan!). Itse ihmettelin muun muassa sitä, miten osa ihmisistä kirjaimellisesti kaataa ostoskorinsa sisällön kassahihnalle. 

Tv-ohjelmien lisäksi täytyy myös päivitellä säätä. Aaton aattona täällä nimittäin satoi taas rakeita. Kuinkahan monennes kerta se oli jo tänä vuonna? Mietin itsekseni, että onko raekuuroista tulossa jokakesäinen vitsaus. Tällä kertaa rakeista selvittiin kuitenkin melko ehjin nahoin, ei tullut pahoja tuhoja puutarhaan, eikä myöskään autoihin (toisin kuin keväällä..).

IMG_5358.jpg

IMG_5361.jpg

Puutarhassa ovat viimeisetkin tulppaanit lopettaneet kukintansa. Mikään muu ei kuki, vaikka nuppuja on valtavasti. Odotellaan siis. Onneksi juhannuksen myötä alkoi myös kesäloma, joka mahdollistaa useamman pihakierroksen ja nuppujen tarkastelun päivässä. 
Pionien kukinnasta olen hieman huolissani. Ehtivätkö nuput aueta ennen kuin lähdetään lomamatkalle? Entä voiko talovahdilta pyytää kissojen hoitamisen ja kasvien kastelun lisäksi myös kuvien ottamista? "Ota kuva heti jos pioni aukeaa ja sen jälkeen jokaisena päivänä". 

IMG_5381.jpg

Loistokurjenpolvi 'Johnson's Blue' on avannut ensimmäisen kukan, jonka vieressä on vielä useita nuppuja:

IMG_5384.jpg

Kyläkurjenpolvi 'Mrs. Kendall Clarkin' nuput ovat vielä tiukasti kiinni:

IMG_5385.jpg

Myös maariankelloa saa vielä odottaa:

IMG_5386.jpg

Eräs daalia näyttää tosin jo melko lupaavalta:

IMG_5387.jpg

Huopakaunokin kasvatin viime vuonna siemenestä, eikä se ehtinyt ensimmäisenä kesänä kukkaan. Näyttää melko kirkkaalta sävyltä, mitähän tuolta paljastuu..

IMG_5398.jpg

Tämäkin on viime kesän siemenkasvatuksia - idänunikko 'Princess Victoria Louise'. Yhtä lailla jännittää, miltä tämä näyttää!

IMG_5389.jpg

Lupaavilta näyttävät nämäkin. Kukintaan tarvitaan varmaankin enää muutama lämmin päivä:

Ketoneilikat:

IMG_5395.jpg

Sinitähtönen:

IMG_5396.jpg

Lehtosalvia:

IMG_5397.jpg

Isotähtiputki:

IMG_5408.jpg

Maksaruoho:

IMG_5410.jpg

Näiden kukinnan odotus taitaa kestää hieman pidempään. Jasmike ja myskimalva:

IMG_5405.jpg

IMG_5401.jpg

Lehtolaukat taitavat olla tästä joukosta ensimmäiset, jotka räjähtävät kukkaan:

IMG_5409.jpg

Ja kukkiihan tuolla tuoksukurjenpolvi!

IMG_5388.jpg

Jokaisen kasvin kukinta on varmasti odotuksen arvoinen. Ja aika menee leppoisasti puutarhapuuhissa. Kerrankin on lomalaisena aikaa tehdä rästiin jääneita hommia. Tämä on myös ensimmäinen kesä moneen vuoteen, kun meillä ei ole jotain remontti- tai rakennusprojektia työn alla. Nyt edetään maltillisesti, fiksataan ja huolletaan nykyistä sekä hiljalleen siistitään keskeneräisiä alueita. Lomaillaan! 

Kauniita kesäpäiviä kaikille!

22 kommenttia:

 1. Hurjan kaunis daalian nuppu. Joskus on vaikea päättää onko kukka kaunein nuppuna vai avautuneena. Vai molempina. Mukavaa ja rentoa lomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kyllä. Minusta nuputkin ovat hienoja, tosin ehkä enemmän siksi, koska niissä on jännitystä ja lupaus kukinnasta. Kiitos lomatoivotuksista :)

   Poista
 2. Paljon ihanuuksia nupullaan! Kohta on kukkien juhlaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti! Joka päivä tuo kukinnan lähemmäs..

   Poista
 3. Täällä ei rakeita ole tullut, onneksi. Myös tuo kassahihnaohjelma meni minulta täyin ohi, kun en paljoa telkkaria katso.
  Kaunis kukinta on alkamassa ja lupaavia nuppuja on runsaasti puutarhassasi. Minunkin siemenkasvatetut tarhaidänunikkoni ovat tulossa kukkaan. Vähän jännittää, minkälainen kukka on livenä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä satoi tänäänkin rakeita, mutta onneksi ne olivat pieniä ja kuuro kesti lyhyen aikaa. Meillä oli tänään aamulla oli ensimmäinen idänunikko auennut ja se oli kaunis! Toivottavasti odotus palkitaan pian sielläkin :)

   Poista
 4. Paljon on kukintaa tiedossa, kun nuppuja riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin :) Välillä on hetkiä, kun ei oikein mikään kuki, mutta onpahan sitten enemmän odotettavaa.

   Poista
 5. Minäkin odotan pionien nuppujen aukeamista. Harmikseni osa nupuista on sateiden myötä homehtunut ja ne on ollut pakko poistaa.
  Nuppujen aukeamisen odotus on aina kutkuttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, en tiennytkään että pionien nuput voivat homehtua liiallisesta sateesta. Toivottavasti loput palkitsevat kuitenkin upealla kukinnalla.

   Poista
 6. Ihanan paljon nuppuja siellä, kaunista kukintaan selkeästi tiedossa! Mukavaa lomaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kukintaa kovasti odotellaan, joka päivä täytyy käydä kiertämässä kaikki nupuillaan olevat kasvit :)

   Poista
 7. Minulla on aina tässä vaiheessa kesää sellainen tunne, kuin kukkamaa vetäisi henkeä ja sitten se puhaltaa kaiken kauneuden ihmisten ihailtavaksi. Sama fiilis on näköjään monessa muussakin puutarhassa. Sinulla siellä aukeaa monta sellaista ihanuutta, mitä meiltä ei löydykään, siis odotellaan tovi kauneutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuvasti kuvailtu! Viimeistään heinäkuu tuo varmasti rehevän kasvun ja kukkarunsauden. Maltetaan vielä hetki :)

   Poista
 8. Puutarha pitää nyt hieman jännityksessä ennen kuin kaikki nuput ryöpsähtävät auki. On se harmillista jos ei itse ehdi nähdä kaikkein komeinta hehkua.
  Nyt olette päässeet jo paremmalle puolelle, kun voi ihan rauhassa tehdä ylläpitotöitä. Vaikka sitten tulee pian taas mieleen jokin kiva projekti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin kovasti nähdä pionien kukinnan, tänä vuonna kun ovat tehneet jo useamman nupun. Etenkin koska viime vuosi oli pioneille ensimmäinen ja silloin "satona" oli yksi kukka.
   Projekteja olisi vielä vaikka kuinka, mutta välillä täytyy myös rauhoittua. Ensi vuonna sitten varmasti taas lähtee :D

   Poista
 9. Kerrassaan upeita kuvia! Oi,jos minä olisin teillä talonvahtina, ottaisin pionista monta kuvaa monta kertaa päivässä, eri suunnista, eri valossa ja niin edelleen... :)
  Raekuurot tuntuvat tosiaan yleistyneen. Lapsena ne olivat jännittäviä harvinaisuuksia. Myös kovat tuulet ovat nykyään liiankin tavallisia.
  No hitsi, minäkin missasin kassahihnaohjelman. :)
  Ihania kesäpäiviä... ja lämmin kiitos kommentistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara :) Siis minustakaan tuo kuvien ottaminen ei olisi lainkaan paha pyyntö, sitähän tekee ihan mielellään :D
   Tänään tuli taas hieman rakeita, voi huoh. Onneksi taas hyvin pienimuotoisesti.
   Mukavaa kesää sinne myös!

   Poista
 10. Kivan värinen laukka.
  Tottahan toki pionien kuvaamista sopii pyytää!
  Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
 11. Valtavasti nuppuja avautumaisillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotus palkitaan ja muutama nuppu onkin jo auennut :)

   Poista