sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Kevätmessuilla piipahtamassa

Lauantain iltapäivällä suuntasimme miehen kanssa Kevätmessuille nuuhkimaan uusia puutarhatuulia ja tutustumaan pihavarastoihin. Tämä viimeinen tavoite taisi toteutua hieman paremmin, koska bongasimme messuilta parikin toimittajaa, joilta löytyi suunnitelmiimme sopivia varastomalleja.

IMG_4185.jpg

IMG_4186.jpg

Puutarhaosio jäi vaisuksi, kuten myös etukäteen epäilin. Messuilla oli toki tarjolla paljon mukuloita ja juurakoita, muutama taimisto esittelemässä valikoimiaan ja tietysti yleiskoristelualue. Siemenvalikoimaa esitteli jo tutun Hyötykasviyhdistyksen lisäksi myös Maatiainen ry, jonka osastolla näytti olevan kaikkea mielenkiintoista tarjolla. Tämän vuoden siemenet olivat minulla jo hankittuna, mutta ensi vuonna täytyy muistaa tutustua Maatiaisen tarjontaan. 
Messujen ihmispaljous on kuitenkin rasittava ja uusia mielenkiintoisia löytöjä tuli tehtyä todella vähän. Skippasin tarkoituksella kaikki sisustus- ja luomu-osastot, jotta selviäisin helpommalla.

Tykkäsin kuitenkin yleiskoristelualueen vaaleanvihreistä koivunlehdistä ja hempeän vaaleanpunaisesta kukinnasta.

IMG_4192.jpg

IMG_4197.jpg

IMG_4202.jpg

IMG_4207.jpg

Iso allas toimi katseenvangitsijana. Pidin reunuksen istutuksista, violetti ja limenvihreä sointuvat hyvin yhteen.

IMG_4200.jpg

IMG_4201.jpg

Tyhjin käsin ei kuitenkaan tarvinnut messuilta lähteä. Tori Roposelta ostin kokeiluun daalian juurakoita, Tommolan tilalta kaksi kurjenpolvea ja Puutarhanikkareilta kolme pelargonian pikkutainta. Juurakot istutin ruukkuihin ja siirsin ne kasvihuoneeseen. Myös kurjenpolvet päätyivät sinne kasvamaan korkeutta. Kasvarissa on yöllä lämmitys, muuten en uskaltaisi jättää sinne vielä mitään.

IMG_4208.jpg

Tapasin messuilla myös entisen kollegani, joka on vaihtanut alaa ja tekee nyt suurella palolla ja intohimolla merkityksellistä työtä GardenLiving puutarhayrityksessä. On ihanaa nähdä ihminen täysin itselleen sopivassa ja innostavassa roolissa. GardenLiving on myös avaamassa toukokuun alussa Espooseen oman myymälänsä, johon haluan silloin varmasti lähteä tutustumaan. 

Nyt täytyy vielä seurata, miltä vaalitulos kunnassani tulee näyttämään :) 
Aurinkoista uutta viikkoa!

26 kommenttia:

 1. Etsiskelen uusia puutarhablogituttavuuksia ja lisäilen lukuluettelooni sitä mukaa, kun kerkeän. Olipa kiva päätyä tänne katsastamaan Helsingin messuanti, itsellä jäi Hesa tällä kertaa väliin, kun olin samaan aikaan Tukholman messuilla. Sieltä on kuvasatoa luvassa, joten tule ihmeessä visiitille, jos kiinnostaa. Tuo lime-violetti yhdistelmä on minustakin tosi toimiva! Kivoja kuvia muutoinkin messuilta, joten kiitos niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että löysit blogiini ja tykkäsit messukuvista! :) Tukholman messut olivat varmasti paljon hienompia kuin Helsingin, et varmaan siis jäänyt paljosta paitsi. Tulen ehdottomasti fiilistelemään messukuvasatoa blogiisi!

   Poista
 2. Hienoja otoksia messuilta! Olihan siellä kaikkea kivaa, mutta edelleen kaipaan ihan kunnollisia puutarhamessuja. Ehkä Suomi on niin pieni maa, että taloudellisesti on järkevää ympätä kaikki mahdollinen samaan tilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hypoteesi ja se voi hyvin pitää paikkaansa - Suomessa ei välttämättä ole paikkaa yksinomaan puutarhaan keskittyville messuille. Harmillista tietysti ja kateeksi käy esim. brittejä, koska tuolla tuntuu olevan flower showta toistensa perään!

   Poista
 3. Ihastuttavia kuvia ja tunnelmia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kiitos! :) Itselleni jäi hieman nihkeä tunnelma messuista, mutta kiva että kuviin on jäänyt myönteisempiä puolia :)

   Poista
 4. Kaunista kuvattavaa olit messuilta löytänyt. <3
  Ajattele miten ihanaa olisi jos "Kevätmessut" voitaisiin järjestää ulkoalueilla, mutta tämä Suomen ilmasto... :)
  Keväistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei vielä huhtikuussa uskalla mitään ulkojuttuja järjestää :) Odotan itse asiassa Espoon Marketanpuiston puutarhapäivää toukokuun lopulla, jossa on enemmän tilaa hengittää.
   Mukavaa viikkoa myös sinne!

   Poista
 5. Puutarhaosuus jää tosiaan osaltaan vaisuksi varmaan messupaikkojen hintojenkin takia. Siihen osaa nyt jo varautua, että kasviosuus ei ole suuren suuri. Onneksi kesällä on taimistot ja mm. piutarhaseurojen taimitapahtumat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtahan tuo taimistokausi alkaakin.. :) On niin paljon kivempaa kierrellä rauhassa ja hypistellä eri vaihtoehtoja kuin yrittää selvitä ruuhkassa. Mutta onhan se varmaan totta, että messupaikkojen hinnat ovat korkeita.

   Poista
 6. Kauniita kuvia messuilta. Kasvien osuus olisi saanut olla suurempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, kasveja oli melko vähän tarjolla. Ja monella osastolla sitä samaa, eli juurakoita, jouluruusuja jne.

   Poista
 7. Ihan mahtavat messukuvat, kiitos niistä! Kun ei itse pääse paikalle, arvostaa erityisen paljon teitä, jotka vielä jaksatatte jakaa meille muille parhaat palat päältä.

  Nuo mustat paljut näyttävät oikeastaan aika särmiltä katteen ja vihreän seassa. Melkein kuin olisi kiviä maastossa ja kasvit siinä juurella. Mainio ajatus!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että kuvista oli iloa :) Tosin mielestäni et menettänyt mitään kun et päässyt paikalle.
   Yleiskoristelualue näytti tosiaan kauniilta!

   Poista
 8. Olipas tutun näköisiä kuvia, olemme olleet samoilla kulmilla:) Postailin omia ostoksiani ja kuviani eilen. Minulla oli kovin vähän ennakko-odotuksia, kun on jäänyt muutamat messut käymättä viime vuosina. Niinpä olin ihan iloisella mielellä, mutta jotenkin sekavaa oli, kun on niin monenlaista myynnissä, eivätkä kaikki vaan jaksa kiinnostaa. Mutta kuvat ovat kivoja, niistä pääsee muutkin nauttimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, monessa blogissa on tullut samoja kuvauskohteita vastaan :)
   Minusta messuilla rasittavinta on tungos. Ehkä siksi kun yleensä taimistoilla saa kiertää ihan rauhassa ja vielä ulkoilmassa :)

   Poista
 9. Olitpas saanut kauniisti messut kuvattua! Messuilla todellakin täytyy tehdä valintoja, mitä katsoo ja mitä skippaa ohi, muuten aika, jalat ja voimat eivät riitä. Ihmispaljous todellakin verottaa valtavasti, vallankin jos paikalla on hyökkäysvaunumaisesti kulkevia ihmisiä jotka vain jyräävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Täsmäiskuilla selviää messuista :) Jyrääjiä en onneksi tällä kertaa kohdannut, se helpotti edes hieman :)

   Poista
 10. Ihana katsaus messuihin! Mukavaa pääsiäistä! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöhästyneet kiitokset pääsiäistoivotuksista! Tulen kurkkaamaan blogiasia ja arvontaa heti :)

   Poista
 11. Kiitos messukatsauksesta! Mukavaa Pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 12. Kiva kuvavisiitti kevätmessuille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit :) Ensi vuonna voisi suunnata Tukholman messuille, siellä anti on varmasti upeampaa.

   Poista