lauantai 18. maaliskuuta 2017

Rennoissa tunnelmissa

Takana on työntäyteinen viikko täynnä mielenkiintoisia ja innostavia projekteja. Huomaan kuitenkin, että kiireisinä viikkoina tarvitsen enemmän lepoa ja unta. Iltaisin kotona tietokoneen avaaminen ei ole myöskään ollut prioriteettilistalla. Mutta nopeatahtisen viikon jälkeen parasta on lauantai ilman yhtäkään suunnitelmaa. Tykkään kovasti niistä viikonlopuista, kun saan olla vaan kotona ja tehdä asioita omassa tahdissa, kuten juoda kahvit aamulla sängyssä lehteä lukien, jopa siivota pikkuhiljaa ja lösähtää vaikka sohvalle kun siltä tuntuu. Tänään on ollut juuri sellainen rento lauantai :)

Aiemmin viikolla postiin tupsahti ihana kirjekuori Päivänpesän elämää -blogin Katjalta. Voitin hänen blogin arvonnassa vaaleanpunaisten kukkien siemeniä - miten täydellinen palkinto tällaiselle pinkkien kukkasten ystävälle! Kiitos Katja mukavasta arvonnasta! :)

IMG_3973.jpg

Iltapäivällä pääsin koulintahommiin. Esikasvatuspöytä alkaa hyvää vauhtia täyttyä purkeista ja kasveista. Joudun nyt hieman hillitsemään maaliskuun kylvöjä ja odottamaan niiden kanssa varmaankin huhtikuun alkuun asti, jolloin saan siirrettyä osan kasveista yläkertaan luonnonvaloon. Muistelisin, että huhtikuussa on jo kivasti valoa ikkunanlaudalla.

Koulin punavirmat:

IMG_3978.jpg

.. ja paprikat omiin purkkeihin. Taustalla pilkottaa myös tomaatin hujoppitaimia.

IMG_3979.jpg

Chilit ovat kasvaneet hyvää vauhtia. Myös kasvihuonekurkuille on ilmestynyt ensimmäiset varsinaisten lehtien alut. Kuvan keskellä on ilmeisesti jokin apila, joka iti nuokkulaukan kylvöstä. Höh ja pöh!

IMG_3980.jpg

Verenpisaran pistokastaimet ovat pulskistumassa hyvää vauhtia:

IMG_3982.jpg

BBC:ltä on alkanut taas uusi Gardener's Worldin kausi. Ensimmäinen jakso näyttäisi olevan myös YouTubessa katsottavana. Briteissä on jo runsaat kymmenen astetta lämmintä, maa vihertää ja narsissit kukkivat. Kateelliseksi käy juuri tähän aikaan vuodesta, kun ulkona on vielä lunta, eikä meillä näy vielä edes piippoja. Ohjelmaa aiempina vuosina katsoessani olen kuitenkin huomannut, että erot tasaantuvat joskus toukokuun paikkeilla. En tiedä että lämpeneekö ilma täällä sitten vauhdikkaammin vai mistä on kyse. Lisäksi tietysti valoa ei taida sielläkään olla yhtään enempää tarjolla tähän aikaan vuodesta.

Kevättä haikeana odotellessa - rentoa viikonloppua kaikille!

23 kommenttia:

  1. Hienot pistokastaimet ja pulskat punavirmat.

    VastaaPoista
  2. Hieno kattaus tanakoita taimia!
    Vapaapäivässä parasta on minusta juuri se aikatauluttomuus. Vaikka hommia usein riittää, niitä saa tehdä omaan tahtiinsa ilman kiirettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omassa tahdissa eteneminen on mukavaa. Silloin saattaa innostua jopa siivoamisesta :)

      Poista
  3. Ihana arvontavoitto: vaaleanpunaiset kukat ovat ihan parhaita. :)
    Taimesi ovat todella topakan näköisiä.
    Kiitos kommenteistasi. En olisi ollenkaan arvannut että meillä päin voisi olla liito-oravia. Kauempaa luulin sitä ensin linnuksi ja menin ihmettelemään, mikä se mahtaisi olla. Sitten se liiteli tien poikki ja hyppäsi puun rungolle kuin... orava. :)
    Mukavaa lauantai-iltaa! Kohta alkaakin Vera Stanhope.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkien sävy ei olisi voinut osua paremmin kohdalle :)
      Edelleen aivan mieletöntä nähdä liito-orava!!
      Vera Stanhope on hyvä ohjelma ja Verasta tulee mieleen Nuuskamuikkunen :)

      Poista
  4. Pinkit on ihan jees. Itekin tykkään tosi paljon. Hyvän näköiset taimet teillä varttuu. Minäkin saan idätettyä hyvän näköiset taimet, jotka sitten syystä tai toisesta riutuvat hiljalleen. Taimkasvatus EI ole mun laji, valitettavasti. Tiedän asian hoituvan osaavien hanskaamina - joten jotain toivoa tässä on oppimisessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa harmilliselta menettää kaikki kasvatetut pikkutaimet! Mikähän niille iskee? Täällä mennään taimikasvatuksessa vahvasti tuurilla. Tänä keväänä kokeilin muutamia erikoisempia lajeja ja nehän eivät ole itäneet lainkaan.

      Poista
  5. Tosi virkeän ja hyvävointisen näköiset taimet! Minullakin on tänään koulintahommia luvassa. Aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavia koulintapuuhia sinne! Ihan parasta ohjelmaa sunnuntaille :)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos! Chilejä kasvatan ensimmäistä kertaa ja olen yllättynyt niiden hyvästä kasvusta :)

      Poista
  7. Onnea arvontavoitosta! Tosi virkeän näköisiä taimia. - Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli hieno arvonta ja kiva voitto :)
      Mukavaa sunnuntain jatkoa myös sinne!

      Poista
  8. Kivoja siemeniä voitit. Terhakkaat taimet myös sinulla. Hyviä kasvamisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taimet voimistuvat päivä päivältä, se on ihanaa aikaa :)

      Poista
  9. Onnea voitosta, pinkkiä jee! Hyvältä näyttävät taimet!

    VastaaPoista
  10. Onnea voitosta, tosi käyttökelpoiset ja suloiset siemenet voitit! Taimet näyttävät upeilta ja vahvoilta. Minä en seuraa noita gardeners worldeja, mutta eikös sanotakin, että pohjolan kesä on ainutlaatuinen nopeudessa ja rehevyydessä, muilla taas on pidempi kasvukausi sitten vastapainoksi...

    VastaaPoista
  11. Oi, sinulla onkin jo komeita alkuja. Itse olen yrittänyt vielä toppuutella ja odotellut valoisampia päiviä, vaikkakin mullasta nousee jo jotain pientä 😊 ihana arvontavoitto!

    VastaaPoista