sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Sipulihankintoja

Tänään hain postista kauan odotetun kukkasipulitilaukseni. Olin pakettia avaessani ihan innoissani, vaikka luonnollisesti tiesin, mitä sen sisältä paljastuu. Laatikollinen aarteita!
Osa niistä pääsi tänään jo maahan. Oli oikein oivallinen keli eikä sipulien istuttaminen tuntunut läheskään niin kamalalta kuin yleensä. Tässä kaikki tämän syksyn sipulihankinnat kuvattuna ja dokumentoituna :)
'Actaea' narsissien pitäisi olla kestäviä. Orkideanarsissi 'Thalia' sen sijaan näytti luonnonläheiseltä ja jotenkin sellaiselta kursailemattomalta peruslajikkeelta, jota ehdottomasti pitäisi olla kukkapenkissäni.

IMG_3332.jpg

Pallerolaukkoja hankin lisää, tykästyin niihin tänä kesänä kovasti. Istutin uudet yksilöt saman tien rinnepenkkiin tuoksukurjenpolvien lomaan. 'Purple Sensation' ukkolaukat laitoin malvojen väliin.

IMG_3330.jpg

Espanjan- ja englanninsinililjan sipulit tulivat kokeiluun. Ne viihtyvät ilmeisesti enemmän lehtomaisissa tunnelmissa, mutta istutin ne meillä terassin viereen "mustikkamaalle", eli kantojen, mäntyjen ja mustikanvarpujen väliin. Katsotaan, kuinka niille käy.
Kevättähdet ovat piristäviä kevätkukkijoita, jotka haluan laittaa jonnekin nurmikolle. Lopullinen paikka on vielä hakusessa.

IMG_3329.jpg

Myös nämä kasvitieteellisen krookukset on tarkoitus istuttaa nurmikolle. Tai mahdollisesti menen helpomman kautta ja laitan ne pensaiden alle, jossa multa on kuohkeampaa ja istutus sujuu kevyemmin.

IMG_3334.jpg

Seuraavaksi kasvitieteellisiä tulppaaneja: ensinnäkin Mixed-lajitelma, sitten tähtitulppaani 'Eastern Star' ja metsätulppaani. Luonnontilaiselle alueelle suunnittelin näitäkin. Heh, tosin en tiedä kuinka luonnontilaisena voin kyseistä paikkaa nykyään enää pitää, kun olen istuttanut sinne rodoja, havuja ja nyt viimeisimpänä kukkasipuleita. Olen siis jonkun verran sekaantunut asioiden luonnolliseen tilaan.

IMG_3328.jpg

Seuraavan kuvan tulppaanit tulevat uusiin kevällä perustettuihin kukkapenkkeihin. 'Purple Princen' sävy on mielestäni hiukean hieno, ainakin kuvassa. 'Queen of Night' ja 'Pink Diamond' tulppaanien sekoitus vaikutti yhtä lailla suloiselta.

IMG_3333.jpg

Näiden lisäksi hankin taimimyymälästä muutamia erikoisemman näköisiä tulppaaneja. Mukaan lähtivät kerrottukukkaiset 'Angelique', 'Blue Diamond' ja 'Carnival de Nice'.

IMG_3295.jpg

Tykästyin myös söpösti paketoituihin pikkusipuleihin: nuokkutähdikkiin ja pystykiurunkannukseen, ja molemmat pääsivät kokeiluun. Ensimmäiset istutin syreenin alle, toiset nurmikolle.

IMG_3299.jpg

Nyt jos näillä pärjäisi, ainakin tämän kauden :)

20 kommenttia:

  1. Ihanat ostokset. Kukkaloistoa keväällä tiedossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkasipuleiden ostaminen on hauskaa puuhaa! Nyt ei muuta kun odotetaan kevään tuloa :)

      Poista
  2. Paljon kukkasipuleita pääsee maahan ja takaamaan ensi kevään kukintaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä odotukset korkealla ensi kevään suhteen, toivottavasti sipulit lähtevät hyvin kasvuun!

      Poista
  3. Pihallasi on odotettavissa kaunista kukkaloistoa ensi keväänä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti näin! :) Paljon tuli tehtyä ihan ns. perushankintoja, jotka toivon mukaan kestävät ja ilahduttavat jatkossa pitkään.

      Poista
  4. Sipulipussien saaminen on ihan kuin joulu. Hyviä hankintoja. Keväällä on aina ihana odottaa kukintaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä jännittävä odotus, vaikka toki tiesin, mitä olin tilannut :D Elämän pieniä iloja.

      Poista
  5. En ole vielä ostanut yhtään sipulia, mutta nyt alkoi tuntumaan että pitää lähteä kukkasipuleita noutamaan:D Ihanaa kukkaloistoa luvassa siellä ensi keväänä, toivottavasti kaikki menestyvät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sipuleihin on helppoa hurahtaa :) Etenkin kun erikoisempia lajikkeita on tarjolla vaikka mitä.

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Toivottavasti näin! :) Sen ajatuksen voimalla jaksaa istuttaa sipulit, koska se ei ole mitään mielipuuhaani.

      Poista
  7. Kukkasipulipaketti on niin ihana yllätys, vaikka sen itselleen on tilannutkin ja tietää sisällön, täynnä aarteita ja kevään kukinnan odotusta! Hieno kattaus tosiaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä shoppailu on joskus ihanaa :D Kukinnan odotus ja fiilistely on ihan parasta :)

      Poista
  8. Kaunis valikoima. :) Itsellä odottelee krookuksia ja hyasintteja multaan piilottamista; tai siis niiden sipuleita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Krookukset ovat mahtavia, ensimmäisiä kevätkukkijoita :) Viikonloppuna pitäisi minunkin tarttua taas sipuleiden istutuspuuhiin.

      Poista
  9. Ihanan paljon kaikkea söpöä tiedossa keväällä! Laukkoja minäkin haluaisin lisää, ne ovat upeita. Löytyisiköhän valkoisiakin jostakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tässä vaiheessa on kiva fiilistellä kevään kukintaa, lupausta on ilmassa :) Laukat ovat minustakin hienoja!

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Joo, ihan mahtavaa hipelöidä erilaisia sipulipussukoita ja miettiä miltä niiden kukinta näyttää ensi keväänä :D

      Poista