lauantai 30. huhtikuuta 2016

Kevään juhlaa

Vielä tiistaina olen valittanut blogiin räntäsateista. Tänään niistä ei ollut enää merkkiäkään, aurinko porotti ja lämpömittari näytti viittätoista astetta. Voiko parempaa kevätsäätä enää toivoakaan!
Kymmenen päivän ennuste näytti hyvin samankaltaiselta, joten uskaltauduin kylvämään uuteen kukkapenkkiin perennojen ja kesäkukkien siemeniä. Kylvin sinipallo-ohdakkeen, kaunopunahatun sekä paljon erilaisia unikkolajikkeita. Punapellavan ja kesäkuuruohon kanssa maltan vielä ehkä viikon tai pari. Esikasvatuksista penkkiin tulevat päätymään härmesalviat, leukoijat, harmaamalvikit, myskimalvat, huopakaunokit ja yrtti-iiso.
Lista näyttää ylös kirjattuna melko pitkältä, joten saa nähdä millainen kokoonpano tästä syntyy. Jonkinlaista roosa-violetti väriskaalaa yritän penkissä tavoitella, mutta suunnittelun osalta mennään hyvin niukalla kokemuksella. Kunhan nyt ensin joku itäisi :)

Tein myös pienen kierroksen kameran kanssa. Kevät on ottanut monia edistysaskelia! Nurmikossa (siis sammaleessa) kasvaa valkovuokkoja ja sinililjoja.

IMG_1551.jpg

IMG_1574.jpg

Penkissä väriminttu tuuheutuu:

IMG_1568.jpg

Nuppuja näkyy! Ensimmäinen narsissi tulossa:

IMG_1558.jpg

Kirjopikarililjat ovat viihtyneet "väliaikaisessa" sijainnissaan marjapensaiden välissä hyvin, nuppuja on tulossa täälläkin:

IMG_1560.jpg

Palloesikon ostin syksyllä tarjouksesta. Sillä näyttäisi olevan valkoiset kukinnot, vaikka jostain syystä kuvittelen hankkineeni liilan version. Todennäköisesti en vaan ole kiinnittänyt asiaan oston yhteydessä mitään huomiota.

IMG_1553.jpg

Olen seurannut muiden blogien pionikuvia jo monta viikkoa ja jännittyneenä tarkastellut omaa pionipenkkiäni. Viime vuonna istutin Sarah Bernhardtia ja Karl Rosenfieldia, mutta tähän mennessä niistä ei ole näkynyt mitään elonmerkkejä. Nyt uskoisin löytäneeni ensimmäiset noin sentin mittaiset pionin alut:

IMG_1569.jpg

Mustaherukassa näkyy ensimmäisiä lehtiä, se on kevät nyt!

IMG_1565.jpg

Mieheni yllätti minut tuomalla kauppareissulta vappupallon, aww mikä kisu :)

IMG_1576.jpg

Taidankin lähteä tästä tekemään perunasalaattia. Ilta huipentuu sen ja nakkien syömiseen telkkarin edessä :) En kaipaa sen suurempia juhlia, kevät hoitaa juhlimisen puolestani.

Hauskaa vappua kaikille!

20 kommenttia:

 1. Hauskaa vappua! Ihanan pallon sait. Kylvökset kuulostavat tosi hyviltä, värit niin herkkuja. Toivottavasti kasvavat hyvin! Mukavaa tv-dinneriä, minustakin ihan parasta vaan tälläinen kotona oleilu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan mielenkiintoista nähdä, kuinka ulkokylvöt onnistuvat. Viime kesänä kokeilin kylvää kukkia ulos ensimmäistä kertaa ja silloin tulos jäi melko ohueeksi. Uskon vankasti, että tällä kertaa menee toisin. Mukavaa sunnuntaita sinne!

   Poista
 2. Sieltä ne pionit tulevat. Tämän päivän upea lämpö saa puutarhassa ihmeitä aikaan.
  Nakit on jo syöty, nyt simaa ja munkkeja. Ja pian telkusta Nuori Morse. Pergolan rakentaminen vie ajan ja mehut, joten siinä vappua meille ihan riittävästi.
  Iloista vappua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun muistutit, että Morse tulee YLEltä! Täytyykin katsoa tänään uusi jakso Areenasta. Viime jakso loppui niin jännään paikkaan. Oh, pergolan rakennusta, siitä tulee varmasti hieno. Laitatko siihen kärhöjä kiipeilemään?
   Hauskaa vappua!

   Poista
 3. Omalla pihalla on pionin alut saman kokoisia kuin sinulla. Itsekin jo niitä kuumeisesti odottelin, kun samaan aikaan lähipihoissa ja monissa blogeissa on olleet pionien alut jo tosi isoja. Niin ne vaan nousevat eriin tahtin riippuen kasvupaikasta; )
  Hyvää vappua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teilläkin ovat pionit vielä pieniä, hyvä kuitenkin että ovat jo nousseet :) Mulla on vielä neljä pionia hukassa, mutta ehkä nekin löytyvät pian.
   Hyvää vappua!

   Poista
 4. Tuollaisia valkovuokkoja minäkin haluaisin nurmikolle (meilläkin se on melkein jo enempi sammalta, ja olen siitä vaan hyvilläni), kaunis näky!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkovuokkoja nousee meillä vähän joka paikasta, saa tulla hakemaan :) Piristävät todella mainiosti keväistä nurmikkoa. Ja seuraavaksi nurmikolla kukkii sitten voikukat :D

   Poista
 5. Ihanaa kevätkukintaa! Meillä myös pionin (Karl R.) alut saman kokoisia, ovat tänä vuonna tulleet myöhemmin kuin aikaisempina vuosina. Kartanopioni on pidemmällä, mutta se onkin aina hiukan varhaisempi.
  Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että meikän pionit eivät ole ihan mattimyöhäisiä. Niiden istutuksesta kun lukee kaiken maailman pelotteluja (eivät tykkää, jos ovat liian syvällä tai liian kosteassa jne), että ehdin jo ajatella, että eivät käsittelystäni selvinneet. Tosin neljä pionia on vielä hukassa.
   Mukavaa vappua sinne myös!

   Poista
 6. Kaunis yhdistelmä tuo sammal ja valkovuokot! Meilläkin sammal näyttää valtaavan hiljalleen koko nurmikon, muttei haittaa. Onpahan vähemmän ruohonleikkuuta ja sammal on kivannäköistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sammaletta puskee meilläkin vahvasti. Pitäisi varmaan kalkita nurmikkoa runsaalla kädellä, mutta en ole jaksanut. Minustakin sammal on ihan mukavan vehreää :) Vielä en ole huomannut sen keventävän nurmikonleikkuuta, koska jostain sammalleen väleistä ne nurmiheinät aina näyttäisi nousevan.

   Poista
 7. Tänään on todella ollut kaunis päivä! Ja jestas mikä tapetti sinulla! Aivan ihana!
  Mukavaa vappuiltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mustakissa! Tapetin valintaa pähkäilin jonkin aikaa. Mietin, onko tämä jopa liian värikäs. Onneksi päädyin tähän, se on huoneeseeni ihan täydellinen.
   Tänään meitä on tosiaan hellitty ihan parhaalla mahdollisella vappusäällä. Mukavaa vappuiltaa sinnekin!

   Poista
 8. Ihanaa, kun ei tarvitse enää valittaa räntäsateista! Kauniita kevään merkkejä jo siellä näkyvissä. Valkovuokot leviävät aika villisti, mutta eipä niitä raaski kyllä kitkeäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Räntäsateita tulee varmasti viimeistään juhannuksena, mutta onneksi nyt ei tarvitse miettiä niitä :)
   Yritän nyppiä valkovuokkoja kukkapenkeistä pois, mutta minusta tuntuu, että se on melko turhaa, eivät kuitenkaan lähde juurineen.

   Poista
 9. Pionien punaiset piipat pilkistäväyt selvästi näkyville :)
  Onpa mielenkiintoista seurata, miten siemenkylvösi suoraan kukkapenkkiin menestyvät, koska suunnittelen tekeväni samalla tavalla lähipäivinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olen löytänyt jo pari seuraavaa hukassa ollutta pionia, jes!
   Kerron heti kun kukkapenkissä näkyy itämisen merkkejä. Nyt olen yrittänyt vaan pitää maan kosteana ja sormet ristissä. Mitä aiot kylvää?

   Poista