lauantai 27. helmikuuta 2016

Kylvökuulumisia

Onkohan siitä edes viikkoa, kun lupasin, että en kylvä enää mitään ennen maaliskuun puolta väliä? Toisin kävi taas. Pitihän osa arvontapalkintosiemenistä saada multaan. Kyllä se niin vain on, että addikti löytää tekosyyt.

Samalla napsin muutamia kuvia pikkuruisista taimien aluista. Härmesalvia ja harmaamalvikki ovat vielä yläkerrassa, jossa on lämpimämpää. Harmaamalvikki on itänyt hieman epätasaisesti ja puskee uusia alkuja:

kylvot_1_27.2.jpg

Muut kylvöt ovat viileämmässä pannuhuoneessa. Se on todennäköisesti talon pimein huone, johon aurinko paistaa aamulla muutaman tunnin ajan, mutta parempaakaan vaihtoehtoa ei ole. Ollaan viritetty pöydän päälle neljä kasvilamppua. Ihan kuin solariumissa olisi. Vielä on pöydällä hyvin tilaa! :)

IMG_0808.jpg

Kasvilamppujen violetin valon alla kuvattu myskimalva:

IMG_0811.jpg

Punarevonhännän siemenet taisivat itää sataprosenttisesti, nimittäin pieniä alkuja on noussut ihan huimasti! Niillä on ihmeellisen pitkäksi venähtäneet varret ja miniatyyriset sirkkalehdet:

IMG_0818.jpg

Ulkona on kevään tuntua. Viime viikon lämpimät kelit saivat räystäät tippumaan ja katon rajaan muodostui hurja rivi jääpuikkoja. Ensi viikolle luvataan tosin taas kovempia pakkasia. Mutta kevät ei voi olla enää kaukana, ainakin jos uskoo lintujen viserrystä. Niinpä viritettiin aamulla uudet linnunpöntöt paikoilleen, jotta asuntotarjontaa olisi kaikille. Samalla haettiin vanhat pöntöt puhdistamista varten pois.

puikot.jpg

pontot.jpg

Hassulta näyttävät nuo vaaleat uudet pöntöt. Eivät varmasti ole pitkään tämän näköisiä, aurinko ja sateet tekevät pian tehtävänsä.

8 kommenttia:

 1. Niin siinä sitten kävi, työtapaturma :D Eihän se ole lainkaan huono juttu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, täydellinen vahinko, minulla ei ollut vaikutusmahdollisuutta :)

   Poista
 2. Hyvässä vaiheessa jo sun kylvöt! Tuo revonhäntä olisi kiva...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on tähän mennessä itänyt tosiaan melko hyvin (kop kop). Toivottavasti pikkutaimet lähtevät myös hyvin kasvuun.

   Poista
 3. Ihania pikkutaimia. Revonhäntää olisi myös kiva kokeilla itse kasvattaa. Meilläkin pöntöt kaipais puhdistusta. Millainen puhdistussysteemi teillä on, katossa vai lattiassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Revonhäntää odotan itsekin melkoisella mielenkiinnolla! Pöntöissä meillä on sekalaista systeemia: vanhoissa on sekä edestä että pohjasta aukeavia pönttöjä. Näissä itse tekemissä on tarkoitus avata katto, se on vain yhdellä ruuvilla kiinni.

   Poista
 4. Niin tuttua! Itse koitan vielä hillitä kasvatusten kanssa, mutta vaikealta tuntuu ;) Hienot pöntöt olet nikkaroinut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen yrittänyt hillitä itseäni :) Tulos voisi olla paljon pahempikin :D

   Poista