tiistai 26. tammikuuta 2016

Lontoon Holland Park tammikuussa

Tammikuun pikavisiittimme Lontooseen osui puutarhavierailuiden kannalta huonoon ajankohtaan -
Lontoon ilmasto on jokseenkin lämpimämpi kuin Suomessa, mutta kesäistä vehreyttä ja rehevyyttä ei luonnollisesti ole silti tarjolla.

Kukkineet värimintut Victoria Embankment Gardensissa:

IMG_0469.jpg

Mielenkiintoisia puutarhurin mieltä lämmittäviä kohteita ja tekemistä löytyy silti. Yhtenä vaihtoehtona on esimerkiksi käydä kasvitieteellisen puutarhan Kew Gardensin kasvihuoneissa. Myös Columbia Roadin kukkatori on auki sunnuntaisin ymmärtääkseni kaikkina vuodenaikoina.

Näihin kohteisiin emme tosin meidän tämänkertaisella lyhyellä visiitillä ehtineet. Sen sijaan selailin kirjakaupoissa puutarha-aiheisia kirjoja (hyllyissä oli ainakin Monty Donilta muutamia opuksia :)) ja yhtenä päivänä lähdimme tutustumaan Kensingtoniin sijaitsevaan Holland Parkiin. Olin lukenut TripAdvisorista, että siellä on nähtävää vuodenajasta huolimatta.

IMG_0490.jpg

Säätila oli sinä päivänä melko kolea: lämpöä oli muutama aste ja taivas harmaa ja pilvinen. Tiilimuurin välistä pilkisti kutsuva näkymä:

IMG_0493.jpg

Sisään astuessa kiinnittyi katse välittömästi suojaisaan nurkkaukseen. Sitaatti oli mieleeni:

IMG_0495.jpg

Jatkoimme matkaa muotopuutarhaan:

IMG_0496.jpg

IMG_0501.jpg

Ja siellä mä huomasin ne. Kevään merkit!! Yhtäkkiä niitä alkoi näkymään joka puolella.

Esikot ruukussa:

IMG_0497.jpg

Ensimmäiset narsissit pilkistävät:

IMG_0498.jpg

Auennut kukkanuppu!

IMG_0504.jpg

Säntäilin ympäriinsä kameran kanssa bongaamassa uuden kasvukauden alkuja ja huokailin samalla, että kotona on paksulti lunta ja montakymmentä astetta pakkasta, ja kevättä saa odottaa vielä monta kuukautta.

Talvisen ränsistynyttä romantiikkaa:

IMG_0506.jpg

Miltähän tämäkin paikka näyttäisi kesällä?

IMG_0508.jpg

Puistosta löytyi myös japanilainen puutarha Fukushima Garden. Kyltissä pyydetään ensiksi kunnioittamaan paikan hiljaisuutta, seuraavaksi kielletään lasten leikit ja koirat, ja lopuksi siinä lukee "Please do enjoy the peace and tranquility." Näin paljon ohjenuoria muistettavana :)

IMG_0510.jpg

Japanilainen puutarha oli melko pieni, mutta sympaattinen. Polku ohjasi purolle. Tarkkaavaiset voivat bongata alla olevasta kuvasta liejukanan:

IMG_0513.jpg

Puro solisi lammikkoon ja lammikossa oli luonnollisesti karppeja. Lammikon heijastus oli kaunis:

IMG_0515.jpg

IMG_0516.jpg

Näkymiä puistosta:

IMG_0521.jpg

IMG_0518.jpg

Puiston oravat olivat söpöjä, tämäkin tuli uteliaana katsomaan, josko meiltä löytyisi eväitä:

IMG_0525.jpg

IMG_0526.jpg

Jatkoimme matkaa ja kiersimme japanilaisesta puutarhasta takaisin sisääntulon suuntaan. Kävelimme pitkin jouluruusukujaa:

IMG_0535.jpg

IMG_0534.jpg

Istahdimme kävelyn jälkeen Holland Parkin kahvilaan aamiaiselle ja lämmittämään kuvatessa jäähtyneitä sormia. Kahvila oli melkoisen suosittu, vieraina oli lapsiperheitä ja iäkkäämpiä, kaikki ilmeisesti leppoisalla sunnuntaikävelyllä.

Kun olimme vetänyt aamupuuron ja kahvit naamaan (korjaus edelliseen, siis minä söin puuroa ja matkakumppani tietenkin englantilaisen aamiaisen pekonilla, makkaroilla ja paahtoleivällä), jatkoimme matkaa lyhyen kävelyn päässä sijaitsevalle Kensingtonin palatsille. En valitettavasti bongannut Willia tai Katea kotipihallansa, harmi kyllä :)
Matkan varrella oli toinen toistaan hienompia taloja, ja niistä yhden edustalla kasvoi ruusuja:

IMG_0539.jpg

Totesinkin miehelle, että näillä asukkailla on varmasti oma puutarhuri, ja seuraavaksi mietin, palkkaisivatko he minut siihen hommaan - voisin tällöin nauttia keväästä jo tammikuussa. Mun taidoilla saisin tietysti korkeintaan haravoida lehtiä.

Kensingtonin palatsi ei ollut mikään kovin kaunis ilmestys, mutta sen vieressä oli pieni puutarha-alue. Aavistuksen harmaan oloinen oli sekin, mutta tästä on syytettävä vain säätilaa:

IMG_0544.jpg

IMG_0545.jpg

Nurmikko oli tietysti englantilaisittain virheetön:

IMG_0547.jpg

Pensaiden alta suojaisesta paikasta löytyi seuraava kevään merkki. Jätän sen tähän viimeiseksi kuvaksi. Voiko talven jälkeen olla mitään kauniimpaa kuin ensimmäiset lumikellot?

IMG_0552.jpg

12 kommenttia:

 1. Kiva kun kävit, tervetuloa toistekin☺ Tämä puutarha onkin vielä käymättä, to do -listalla kyllä. Kerran jo lähdettiin, mutta kävelymatka oli pitkä ja rankkasadekuuro yllätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääsette käymään Holland Parkissa ja vierailu on mukava :)

   Poista
 2. Wau, miten kaunista, vaikka ei ole edes kesä! Hassua ajatella, että jossain on tammikuussa jo vihreät nurmikot ja kevätkukkijat aloittelevat. Täällä kevättä saa vielä odotella, epäreilua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, minustakin tämä oli ihan omituista! Etenkin kun Englanti ei ole etelässä :D

   Poista
 3. Oi, millainen paratiisi ja tammikuussa. Kiitos loistavasta virtuaalikierroksesta.

  VastaaPoista
 4. Hei ja tervetuloa lukijakseni. Tulin heti kurkkaamaan mitä täältä löytyy ja upea puutarha heti esittelyssä. Tuolla on taatusti kesällä ja jo myöhemmin keväällä aivan fantastisen upeaa. Jatkanpa blogisi tutkailua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei maatuska! Minun oli tarkoitus perehtyä paremmalla ajalla vielä enemmän kasviesittelyihin blogissasi, olivat niin mielenkiintoista luettavaa. Kiva kun tulit vastavierailulle!

   Poista
 5. KIITOS tästä postauksesta! Pistin kaikki ylös muistikirjaan, näitä kurkitaan kuukauden päästä :)

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sulla tiedossa reissu Lontooseen? Mahtavaa! Kuukauden päästä siellä on varmaankin kevät jo täydessä vauhdissa.

   Poista
 6. Todella upeat kuvat ja upea postaus. Kiitos.

  VastaaPoista