sunnuntai 18. elokuuta 2019

Kesäretki asuntomessuille ja Arboretum Mustilaan

Viime viikonloppuna kävimme tutustumassa Kouvolan asuntomessuihin ja samalla poikkesimme myös Mustilan Arboretumissa sekä Mustilan puutarhakaupassa, johon olin onnekkaana voittanut lahjakortin Kukkia ja haaveita -blogin arvonnassa. Mitä sieltä tuli hankittua, siitä lisää piakkoin - ensin muutama sana asuntomessuista.
Kouvolan asuntomessualue sijaitsi tunnelmallisen Pioneeripuiston alueella ja tykkäsin todella paljon sen vanhoista punatiilisistä kasarmirakennuksista. Se loi heti alueelle erilaisen fiiliksen ja pidin siitä, että asuntomessutalojen ei tarvitse aina nousta täysin uutena asuinalueena metsän tai pellon keskelle.

20190810_132531

Katsottavaa löytyi messuilta ihan kivasti, vaikka en kovin innokkaasti kuvia napsinutkaan. Keskityin erityisesti terassien ja pihojen kuvaamiseen.

Lasitettu parveke, ihan luksusta!

20190810_125057

Japanilaista tyyliä:

20190810_110725

Mukava tunnelma terassilla:

20190810_121418

Mahtava terassi ja kesäkeittiö!

20190810_124112

Kaikenlaisia ulkorakennuksia sekä lasitettuja terasseja oli messuilla runsaasti ja aloin heti miettimään, että miten sellaisten rakentaminen meille onnistuisi. Tällä hetkellä ajatus jää kuitenkin haaveen tasolle, koska en nyt vähään aikaan kaipaa mitään rakennusprojekteja, mutta välillä on kiva fiilistellä :)

20190810_114135

Messuilta suuntasimme Mustilaan, jonne saavuimme juuri sopivasti runsas tunti ennen puutarhamyymälän sulkeutumista. Ehdin oikein hyvin kierrellä ja tuumailla, mihin lahjakorttini käyttäisin. Halusin valita jotain erikoisempaa, josta jäisi kiva muisto. Pähkäilin muun muassa keltakukkaisen 'Suomi 100' alppiruusun ja erilaisten koristepuiden välillä, joiden valikoima Mustilan puutarhakaupassa oli mukavan runsas ja monipuolinen. Lopulta valinta osui mantsurianjalopähkinään, joka on mielestäni aivan upea ilmestys. Kunhan se viihtyisi meillä!
Ostoslista toki piteni vielä hieman muutamilla perennoilla sekä 'Annabelle' pallohortensialla, eli  tyhjin käsin ei todellakaan tarvinnut lähteä :) En olekaan tänä kesänä käynyt erityisemmin taimiostoksilla, joten Mustilassa shoppailu oli erittäin mukava piristys.

Jalopähkinä ja 'Annabelle' tänään odottamassa istutusta:

IMG_3256.jpg

Mehikasvilautanen puutarhamyymälässä:

20190810_145902

Ostosten jälkeen halusimme kiertää myös arboretumissa. Samoilimme reiteillä ja tutkailimme kasvikylttejä. Reitti oli todella mielenkiintoinen ja ihastelimme niin siperianlehtikuusimetsikköä, hemlokkimetsää, jättituijia, upeita pihtoja ja useita muita lajeja.

20190810_160247

20190810_163205

20190810_164327

20190810_164519

Mikäli Mustila kiinnostaa, niin sinne kannattaa suunnata ensi lauantaina Mustilan Taimipäiville. Viime vuonna siellä oli todella kiva valikoima taimimyyjiä ja samalla voi poiketa sekä arboretumissa että Mustilan puutarhamyymälässä.
Mukavaa elokuun jatkoa kaikille!

15 kommenttia:

 1. Kiva, kun viihdyit sekä asuntomessuilla että Mustilassa! Ja hyviä hankintojakin teit! Retki Arboretumiin on toteuttamisen arvoinen, ei ihan tavallinen metsäretki! Jos ei muutoksia tule, niin ensi lauantaina menen Taimipäiville, sieltä löytyy aina jotakin mielenkiintoista! Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arboretumissa olisi voinut kiertää vielä enemmänkin, mutta pitkä päivä alkoi tuntua jaloissa :)
   Mustilan puutarhan myymälä oli kyllä mainio :)
   Itse taidan jättää taimipäivän tällä kertaa väliin, sillä ensi viikonloppuna täytyy ehtiä opiskella. Mutta toivottavasti pääset paikan päälle, vietät mukavan päivän ja teet kivoja löytöjä :)

   Poista
 2. Ihanat vierailukohteet ja hyvät hankinnat! Mustila on kyllä upea paikka. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustila on tosi kiva paikka, harmi vaan ettei sijaitse lähempänä :)

   Poista
 3. Sulla on ollut tosi kivan kuuloinen retkipäivä! Vitsi olisi kiva tuonne Mustilaan päästä (vain yhden kerran olen käynyt)ja vielä taimipäiväkin tulossa, mutta matkaan menisi yli 3 tuntia suunta autolla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva päästä pienelle kesäretkelle mielenkiintoisiin kohteisiin :) Ymmärrän kyllä tuon pitkien matkojen haasteen. Meiltä sinne ajaa puolitoista tuntia ja minusta sekin on hieman liikaa, ainakin jos vierailu on lyhyt ja kohteita vain yksi.

   Poista
 4. Olisipa itsekin joskus kiva päästä Mustilaan, mieluusti vielä taimipäiville! Meiltä olisi sinne matkaa melkein neljä tuntia suuntaansa. Hyvät hankinnat! Toivotaan heille onnea ja menestystä puutarhassasi! Aurinkoista sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimipäivä Mustilassa on kieltämättä hyvä tapahtuma, mutta niin ymmärrän tuon matkahaasteen. On hankala lähteä niin pitkälle matkalle yhden kohteen takia. Kiitos toivotuksista :) Ihanaa alkavaa viikkoa sinne!

   Poista
 5. Taimipäivänä olen menossa Mustilaan, kannattaa siellä muutenkin käydä mutta etenkin silloin jos haluaa erikoisempia taimia. Hyvät ostokset teit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että olet menossa, toivottavasti vietät kivan päivän ja teet hyviä löytöjä :) Itse jätän tällä kertaa taimipäivät ajanpuutteessa väliin.

   Poista
 6. Mustila on kiva paikka. Viimeisestä Mustilassa käynnistä onkin jo aikaa useampi vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olisi sitten hyvä tilaisuus ensi viikonloppuna käydä :) Haluaisin joskus käydä Arboretumissa myös alkukesästä rhodojen kukinta-aikaan.

   Poista
 7. Tuolla Mustilassa olisi kiva käydä joskus. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista