lauantai 17. helmikuuta 2018

Hetkiä viikon varrelta

Viikko alkoi työmatkalla Tukholmaan. On inspiroivaa vaihtaa välillä maisemia, vaikka matkoilla työpäivät tuppaavat yleensä venähtämään pitkäksi. Tällä kertaa majoituin ystäväni luokse ja se pakotti onneksi pitämään työt järkevissä rajoissa, jotta päivän aikatauluun mahtuisi myös kuulumisten vaihtoa sekä maailman parantamista.
Havahduin taas kerran siihen, että Tukholmaan lentäminen on niin nopeaa ja vaivatonta. Tämä sai minut harkitsemaan kertaalleen Nordiska Trädgårdar -messuja. Pitäisikö tempaista ja piipahtaa messuilla maaliskuussa? Vaikka lentokoneeseen ei voi oikein mahduttaa kasveja, niin olisihan messuilla muutakin tekemistä ja näkemistä kuin ostosten teko. Tätä täytyy tuumailla ...

Opin reissullani myös jotain uutta - eräs ruotsalainen tapa syödä laskiaispullaa on upottaa se lämpimään maitoon. En kokeillut :)

20180213_194245

Kotiin palatessani olikin jo ystävänpäivä ja minua odotti suloinen kukkakimppu ...

20180215_200329

... sekä yksi omituinen eläin, jolla oli kahdeksan tassua ja kaksi häntää:

20180216_213640

Matkan aikana unohdin täysin kylvämäni kelloköynnöksen siemenet. Palattuani vastassa oli kolme melko kuivuneen näköistä ruukkua. Suunnittelin jo tekeväni uudet kylvöt tänä viikonloppuna, mutta tänään mullan pinnasta näyttikin varovaisesti pilkistävän kahden kelloköynnöksen alut. Ihanaa! Vielä ne olivat niin huomaamattomia, etten kuvaa saanut, mutta pian täytyy sekin korjata ja napata todistusmateriaalia tämän vuoden ensimmäisistä itäneistä kasveista :)

Tänään kävin kiertämässä pihalla. Eipä siellä paljon muuta näkynyt kuin rusakoiden polkuja:

IMG_7859.jpg

Viljelylaatikoiden ympärillä on juostu ympyrää:

IMG_7866.jpg

Aurinko lämmitti jo mukavasti. Sen huomasi myös räystäiden tippumisesta.

IMG_7870.jpg

Samalla huomasin auringon osuvan myös alppiruusuihin. Kävin kuvan ottamisen jälkeen laittamassa varjostusverkot paikoilleen.

IMG_7868.jpg

IMG_7891.jpg

Lintulaudalla oli tuttuja vieraita, tali-, sini- ja kuusitiaisia:

IMG_7886.jpg

IMG_7882.jpg

IMG_7875.jpg

Päivä oli kaunis, mutta kuvittelin mielessäni jo räystäiden tippuvan, lintujen visertävän ja kevään tulevan. Vielä on maltettava ... :)
Iloista viikonlopun jatkoa!

10 kommenttia:

 1. On sun alappiruusuus hyvännäkööset silimut. Näyttää iha kukkasilimuulta. Kukintaa tulos. Mullon palio piänempiä. Taitaa tulla taas välivuasi. Kiva että sullaki on ekat kelloköynnökset jo itäny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti olisi kukkanuppuja! Viime vuonna alppiruusuiltani jäi kukinta väliin, joten nyt sitä kovasti kaivattaisiin.

   Poista
 2. Pöllökö se siellä kurkistelee hangen alta. Hauska! :)

  VastaaPoista
 3. Aurinkoisten, upeiden päivien myötä huomaa kuinka ajatukset alkavat kääntyä yhä enemmän ja enemmän lähestyvään kevääseen. Vielä täytyy malttaa varsinaisten kylvöjen suhteen, mutta kuinka suuresti mieltä lämmittää ensimmäisten kelloköynnösten kurkistus mullasta. Minulla tasan kaksi. Parempi kuitenkin kuin ei mitään.
  Mukavaa sunnuntai päivän jatkoa ja nautitaan joka hetkestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonlopun aurinkoiset päivät ovat todellakin saaneet ajatukset kevääseen. Hienoa, että sielläkin ovat kelloköynnökset itäneet. Ensimmäisistä kylvöistä on paljon iloa!
   Aurinkoista sunnuntaita!

   Poista
 4. Olipa se mukava viikko! :)
  Erityisesti ihastuttavat nuo viimeiset, aurinkoiset kuvat. Hienoja alppiruusuja, ja lintukuvat ovat aivan mahtavia. Mikä valo! Kyllä on ihanaa, kun valon määrä taas kasvaa.
  Aurinkoista uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä aurinkoiset kuvat ovat mielekkäämpiä, olen samaa mieltä :) Ensimmäiset kuvat on myös napattu puhelimen kameralla, jota en osaa oikeastaan käyttää lainkaan.
   Iloista uutta viikkoa myös sinne!

   Poista
 5. Ihania jo keväisiäkin tunnelmia! Tosi hienot kuvat olet tiaisista ottanut. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on kovasti mielessä :) Mukavaa viikon jatkoa myös sinne!

   Poista