lauantai 2. syyskuuta 2017

Ostosterapiaa

Täällä ollaan taas, melkein jo flunssasta ja älyttömän kiireisistä viikoista selvinneena! Palkitsin itseni tästä suorituksesta suuntaamalla heti aamupäivästä taimistolle. Olin miettinyt käyntiä jo pitkään ja suorastaan hekumoinut ajatuksella, että vapaapäivänä voin kurvata Taimimaahan ja käyttää lahjakorttini loppuun. Mitään järkeä tässä ei siis ollut, koska shoppailun sijaan olisi pitänyt käyttää vapaat hetket puutarhan kunnossapitoon, esimerkiksi nurmikon (tai nyt jo heinän) leikkuuseen, syyslannoitukseen (jäänyt tekemättä sekin!) ja kaikkeen muuhun fiksuun, mutta nyt en kerta kaikkiaan jaksanut olla järkevä.

Tulin takaisin kuitenkin melko maltillisten ostosten jälkeen. Tosin yleensä en raaski ostaa jumbokokoisia taimia, mutta tänään en voinut vastustaa juuri oikean sävyistä 'Jeff's Pink' syysleimua.

IMG_7515.jpg

Koriin päätyi myös syyshortensia 'Wim's Red'. Melkein havittelin myös 'Vanilla Fraisea', mutta se sai vielä tällä kertaa jäädä kauppaan. Lisäksi vasemmanpuoleisesta paperikassista pilkistää hempeän vaaleanpunainen jalokurjenpolvi 'Dreamland' ja 'Wim's Redin' takana on isovalkolatva 'Chocolate'.

Vaaleanpunaisen syysleimun istutin lilojen 'Laura' -leimujen viereen ja se sopii siihen värinsä puolesta suorastaan täydellisesti. Kunhan se leviäisi yhtä isoksi kasvustoksi.

IMG_7543.jpg

Kuvassa syysleimujen takana pilkistää syyshortensia, joka vuosi-vuodelta kukkii upeammin. Vaikuttaa siltä, että se on viihtynyt etenkin tänä kesänä. Lajikkeena lukee puutarhakirjanpidossani 'Pink Lady', mutta siltä se ei kuitenkaan näytä.

IMG_7529.jpg

Daaliakokeiluista kukkivat kuvissa 'Musette':

IMG_7522.jpg

.. suurikukkainen 'Vancouver':
IMG_7519.jpg

.. ja 'Lucky Number':

IMG_7524.jpg

Niin hienoja kuin nämä kerrotut daaliat ovat, taidan kuitenkin pitää enemmän yksinkertaisista daalialajikkeista. Mutta eihän sitä voi ennen tietää kun kokeilee. Jännityksellä odotan, onnistuuko juurakoiden talvetus hyvin. Onneksi siihen on netissä pilvin pimein hyviä ohjeita.

Yksi juttu puutarhasta kuitenkin puuttuu. Perhosia ei näy missään. Voiko olla vaan niin, että en ole havainnut perhosia, koska en ole ehtinyt aurinkoisina päivinä puutarhaan? Parhaat perhoskasvit ovat kukassa - tsinniat, pallerolaukat ja purppurapunalatvat, mutta ulkona näkyy vain hitaalla käyviä kimalaisia.

Purppurapunalatva odottaa vieraita:

IMG_7520.jpg

Kimalainen on kiivennyt kelloköynnöksen kukkaan:

IMG_7538.jpg

Kaunopunahatussa kiipeilee viher- ja muita luteita. Viherluteita on muuten tänä kesänä ollut paljon. Eivät kuitenkaan ole vaarallisia eikä harmillisia, joten saavat puolestani nauttia kukinnasta hekin.

IMG_7517.jpg

Toivottavasti olette pysyneet kaikki terveenä! Mukavaa viikonloppua kaikille :)

22 kommenttia:

 1. Ei näy perhosia, ei! Kivoja ostoksia, tuosta valkolatva Chocolatesta en ole kuullutkaan, minkähänlainen lieneekään? Daaliasi ovat minusta upeita, varsinkin tuo Musette! Ihmettelen, miten joku kasvi voi olla niin hieno avautuessaan, kun osa terälehdistä on aivan eri väriä. Mukavaa vikkonloppua sinullekin, puutarhapuuhat ja metsäretket ovat pääosassa täälläpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siis sielläkään ole perhosia havaittu. Ehkä niitä vielä näkyy, kunhan tulisi muutama lämpimämpi päivä. Isovalkolatvan ostin lehdistön takia, se näyttä myymälän kuvassa tuuhealta ja kasvien latvat hieman tummemmilta. Saa nähdä mikä on sitten todellisuus :)
   Viikonloppusi kuulostaa ihanalta, nautinnollista sunnuntaita!

   Poista
 2. Hyvää ostosterapiaa ja onnistuneita ostoksia syyskukkijoista! Minullakin odottaa syyslannokset vielä levittämistään - ehkä huomenna...

  Perhoset puuttuvat täältäkin melkein kokonaan. Kimalaisille jää kukkien mesi, mutta tuleehan se tarpeeseen niillekin.

  Mukavaa sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman lohduttavaa kuulla, etten olekaan ainoa, jolla on syyslannoitus tekemättä.. :) Ei vaan pysty kaikkeen. Mutta huomenna voisi tosiaan olla siihen hyvä päivä.
   Mukavaa sunnuntaita myös sinne!

   Poista
 3. Ihan parasta terapiaa!!! Ihania löytöjä oletkin haalinut. Ihan saman olen huomannut, että perhoset puuttuvat, niitä näkyy todella vähän. Olisiko kylmä kevät ja kesä vaikuttanut niiden elin oloihin? Syyslannoitusta en ole koskaan laittanut, aina se unohtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvinkin mahdollista, että viileä kevät ja kesä ovat vaikuttaneet perhosten lisääntymiseen. Kimalaisia näyttäisi taas olevan tuplamäärä. Mulla on nyt vakaa aikomus muistaa syyslannoitus ja käydä tänään ripotelemassa sitä ympäri puutarhaa :)

   Poista
 4. Hyvät ostokset! Ei ole perhosia näkynyt. Harmi. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shoppailu kieltämättä toimi palautumismuotona, ihmeellistä :)
   Mukavaa sunnuntaita myös sinne!

   Poista
 5. Ooh, upeaa! Siis todella ihanat ostokset ja olet todellakin niin ansainnut tuon kassin. Järkevyys on yliarvostettua muutenkin. Käytkö sinäkin taimimaassa, siellä sitten törmäillään :) Olen samaa mieltä kanssasi yksinkertaisista dahlioista...nuo pömpöösit eivät sittenkään ole makuuni. Hitsi, lähetän perhoset sinnepäin, täällä niitä on kyllä normaalisti näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Järkevyys on yliarvostettua" - siis tästä tulee niin mun uusi motto!
   Sain entisiltä kollegoiltani lahjakortin Taimimaahan ja sen ansiosta olen pyörinyt tuolla tänä kesänä jo monesti. Aiemmin en ollut hoksannut, mikä ihana paikka siellä Sorttiaseman vieressä onkaan :) Ihastelen siellä aina erilaisia havuja. Nyt siellä oli myös komeita runkosyyshortensioita..
   Kiitos perhoslähetyksestä, odottelen niitä saapuvaksi :D

   Poista
 6. Ihanat pinkit kassit! Tykkään tuasta valako-lila-pinkki-yhyristelmästä. Hyvin sun daaliakki kukkii. Perhosia on ny muutamana päivänä näkyny, muttei hetikää sellaasia määriä ku enne. Mukavaa pyhää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lila-valko-sävyt kaipasivat juuri hieman pehmentävää vaaleanpunaista rinnalleen. Olin katsellut sopivaa syysleimua siihen jo vähän aikaa (ja ostanutkin pari ei-niin -sopivaa..), mutta nyt näyttäisi valinta osuneen kohdilleen.
   Odottelen siis edelleen perhosia, etenkin kun niistä on todennettuja havaintoja nyt jo muutamasta paikkaa :)

   Poista
 7. Voi että on ihanat ostokset, minäkin tykkään tuosta valkoisen-pinkin-lilan yhdistelmästä tosi paljon. Daalia 'Vancouver' on aikas herkku :D. Minä olen pömppöjen daalioiden ystävä! Todella terapeuttista on käydä taimistolla. Mukavaa että selätit flunssan, sitä on niin paljon liikkeellä! Ärsyttää, kun bussissa ihmiset pärskivät päin naamaa ja levittävät lenssuaan :(

  Perhosia pääsin eilen kuvaamaan. Neitoperhot tosin käyttäytyvät hiukan omituisesti, kuin olisivat nauttineet lasillisen liikaa, lentelevät miten sattuu ja muksahtavat pää edellä maahan, outoa!

  Mukavaa pyhää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on mainiota, että daalioita on niin paljon erilaisia, kaikille jotain :)
   Tämä flunssa on ollut jotenkin tosi nihkeä, välillä vaikutti jo lähtevän pois, mutta sitten iski taas tukkoisuudella :/
   Omituisia perhosia siellä ollut! Tänään näin täälläkin yhden neitoperhosen.
   Mukavaa sunnuntain iltaa :)

   Poista
 8. Meidän perheessä vierailee flunssa-aalto. Perhosia on taas vähän. Kuten ollut elokuussa lämpöä ja aurinkoisia päiviäkin.
  Ihanalta näyttää syyspuutarhassasi kukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista, että sielläkin on flunssa-aalto iskenyt! Taitaa olla tänä vuonna tosi tarttuvaa tuo flunssa. Toivotan pikaista paranemista!

   Poista
 9. Ihania shoppailuja ja ihania kukkijoita puutarhassasi.
  Täälläkin on näkynyt perhosia vain muutamana päivänä, kun oli hieman lämpimämpää ja aurinkoisempaa.
  Pari viikkoa sitten kuvasin herukkaperhosen. En tiennyt että meilläpäin niin hienoja perhosia onkaan. :)
  Kukkaisaa syyskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on nyt ensimmäinen perhonen näyttäytynyt! Täytyy siitä ihmeestä tehdä varmaan ihan oma postaus :) Herukkaperhonen on kaunis!

   Poista
 10. Hienot ostokset ja niin kaunista kukintaa puutarhassasi.
  Meillä perhoset ovat viimein saapuneet perhosmagneetti purppurapunalatvan vieraiksi. Vieraat ovat lähinnä neito- ja amiraaliperhosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä näin sunnuntaina myös ensimmäisen neitoperhosen, toivo ei ole siis vielä menetetty :) Moni perhoskasvi on tänä vuonna ollut täynnä pelkästään kimalaisia.

   Poista
 11. Hei tulin vierailulle. Mukavat ostokset on sinulla kassissa. Minä olen pidättäytynyt tänä vuonna ostoksista. Pari jasmiketta ostin. Ja jos löytyy edullisesti tuijia voisin muutaman lisätä. Minulla on nyt niin monta rautaa tulessa, että istutukset on jätettävä kevääseen ja valmisteltava kaksi isoa penkkiä kevään istutuksille. Leimuja minä rakastan ja ostos värisi on upea. Mitä minä luin, että onko "punalatvaa" valkoisena. Meillä on ollut jonkinverran perhosia, mutta ei niin paljon kuin viimevuonna. Käy kurkkaamassa minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin. Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostokset ovat minullakin pysyneet tänä vuonna hyvin rajallisina, uusia penkkejä kun ei ole syntynyt yhtä tiuhaan tahtiin kuin aiempina vuosina. Syysleimut ovat minustakin hienoja ja viihtyvät onneksi meillä hyvin.
   Tulen mielelläni vastavierailulle blogiisi!

   Poista