torstai 18. toukokuuta 2017

Lämpimän illan tunnelmia

Mikä mielettömän lämmin ilta tänään! Onneksi minulla oli tänään töiden jälkeen hyvin aikaa suunnata puutarhaan. Jatkoin kitkemis- ja katehommia - enkä ihan ymmärrä, milloin ja miten voikukat ovat niin menestyksekkäästi levinneet kukkapenkkeihin. Onneksi ne lähtivät kohtuullisen helposti irti juurineen. Toivottavasti myös pysyvät poissa.

Epäilen, että huomenna tai viimeistään viikonloppuna vihreys suorastaan räjähtää. Niin paljon merkkejä on jo ilmassa, nuppuja ja hiirenkorvia siellä ja täällä.

Pihlaja - valmiina lähtöön!

IMG_5087.jpg

Kauniita sävyjä tulossa:

IMG_5080.jpg

Ja näillä tulppaaneilla on kaunis pyöreä nuppu. Yhtään en muista, mitä lajiketta olen mihinkin istuttanut :)

IMG_5071.jpg

Viime syksynä ostamani alppikärhö on tehnyt nuppuja. Ostin samalla myös toisen, joka käpristyi jo viime vuonna. Tarkoittaa siis sitä, että puutarhassa on selvästi vähintään yhden kärhön vajaus. Täytyypi käydä taimistolla.

IMG_5081.jpg

Kuolanpioni ponnistaa:

IMG_5077.jpg

Orvokki on levinnyt kukkapenkissä jo useampaan paikkaan. Pieni, mutta sitäkin suloisempi kukkija:

IMG_5072.jpg

Ihana kirjopikarililja:

IMG_5082.jpg

Tänäkin keväänä järkytyin pienimuotoisesti, kun näin himalajanesikon kukat. Kasvi on pieni, enkä koskaan huomaa sitä ennen kuin sen räväkän pinkit pikkukukat avautuvat.

IMG_5084.jpg

Tietysti myös kyseinen kukkapenkki on keväisin aina melkoinen ryteikkö, joten ei mikään ihme etten huomaa pikkuesikkoa. Tässä kuvaa kauempaa:

IMG_5085.jpg

Kasvimaallakin tapahtuu! Ensimmäiset retiisit ovat itäneet.

IMG_5083.jpg

Tajusin juuri, että minulla on vielä paljon kylvöjä tekemättä. Samettikukkaa, silkkikukkaa, kesäkurpitsaa.. vaikka mitä pitäisi vielä ehtiä kylvää. Mietin joka ilta, että pitää tehdä siemeninventaari, mutta en ole vain mitenkään ehtinyt. Nyt täytyy priorisoida kylvöhommia, muuten tämä homma ei vetele!

Tiistaina täytin vuosia ja sain mieheltä ihania lahjoja! Liput teatteriin, runkoruusun sekä pihalle tämän kaverin valvomaan:

IMG_5074.jpg

En olisi itse voinut valita parempaa patsasta :)

Aurinkoisia päiviä ja mukavaa lähestyvää viikonloppua kaikille!

20 kommenttia:

 1. Kasveilla tuntuu olevan kiire versoa ja vihertyä! Täällä alkoi lämmin sade, mikä tietää vauhtia kevään saapumiseen, oi onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeiset pari päivää ovat olleet vihertymisen voittokulkua :) Ihan parhaita päiviä!

   Poista
 2. Kiirettä pitää, sekä kasveilla että Puutarhureilla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin näin, mutta toisaalta tätä ollaan odotettukin :)

   Poista
 3. Lämpimät syntymäpäiväonnittelut! Sait hienoja lahjoja.
  Oli kevät aikainen tai myöhäinen, puutarhuri kokee olevansa kaiken aikaa jälkijunassa. Minustakin tuntuu, että miljoona asiaa pitäisi tehdä. Paras tehdä sen minkä ehtii ja jättää loput seuraavaan vuoteen, tai sitä seuraavaan jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between :) Niin se taitaa olla, että puutarhurille ei tule koskaan hetkeä, jolloin kaikki olisi valmista.

   Poista
 4. Onnea syntymäpäivän johdosta. Kivoja lahjoja olet saanut, tuo pöllö on tosi kaunis. Ja niin ihanan keväisiä kuvia. - Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli :) Minustakin pöllö on ihana. Kaunista viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 5. Onnittelut! Oletpas saanut veikeän pöllön. :) Ihanan pinkkiä kukintaa siellä, niin kaunis tuokin kirjopikarililja. Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu siltä, että joka päivä löytyy pihalta uusia juttuja. Ja kirjopikarililjan kukinta on näillä lämpimillä keleillä kohta ohi! Aurinkoista viikonloppua myös sinne!

   Poista
 6. Ihanat lahjat mieheltäsi. Lämpimät onnittelut syntymäpäiväsi johdosta myös täältä minulta ja mukavaa ja aurinkoista viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oikein mukavaa puutarhaviikonloppua myös sinulle!

   Poista
 7. Onpa söpönen patsas! Himalajanesikkojen väri on loistelias

  VastaaPoista
 8. Ihana kun ikuistit nuput ja versot hetkeä ennen kesän kukkeutta! Upeita kasveja. Kärhökaupoille on sinun tosiaan suunnattava pian :) Onnea sinulle näin jälkikäteen synttäreittesi johdosta, miehesi osti kyllä mahtavat lahjat sinulle jee. Iloisia kevätpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sametti Hortensia :) Nuput ovat melkein jopa jännittävämpiä kuin varsinainen kukinta. Vaikka tietysti tällä viikolla kun kaikki on puhjennut kukkaan, on ollut niiin kaunista!

   Poista
 9. Oi miten paljon ihanaa vihreää siellä on ollut jo viikko sitten! :)
  Täällä odotetaan vieläkin sadetta, joka saisi luonnon vihertämään. Tänään on ollut hauska ilma, kostea ja jotenkin eksoottinen. Pari pisaraa on nyt tullut sadetta.
  Pöllö on tosiaan suloinen ja, kyllä, orvokit ovat aina suloisia myös.
  Hyvää helatorstaita ja kukkaisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on ottanut nopeasti suuria harppauksia! Toivottavasti sielläkin on jo kunnolla vihreää ja voi nauttia kasvun ihmeestä :)

   Poista
 10. Komea pöllö ja kauniit puutarhakuvat! Myöhästyneet synttärionnittelut!

  VastaaPoista