tiistai 22. maaliskuuta 2016

Puutarhakyselyn tuloksia, osa II ja arvonnan voittajat

Jatkan puutarhakyselyn tulosten parissa. On ollut suuri ilo lukea teidän kommentteja edelliseen postaukseen. Kun lähdin väsäämään kyselyä, mietin itsekseni, että mitähän tästäkin tulee. Julkaisun jälkeen seurasin jännityksellä kyselyyn kertyviä vastauksia. Blogini on uusi ja lukijakuntani pieni, joten uskalsin toivoa korkeintaan pariakymmentä vastausta. Ilokseni kyselylinkki lähti kuitenkin leviämään kun useampi blogaaja linkitti sen blogiinsa. Lopuksi vastauksia kertyi 65 kappaletta, joka on ihan mukava määrä yhteenvedon kannalta, etenkin kun tarkoitus ei alunperinkään ollut tehdä tästä virallista tai tilastollisesti edustavaa tutkimusta.

Toimin myös työni puolesta kyselyiden parissa, joten en liikkunut ihan uudella alueella. Itselleni läheinen aihe ja puutarhaihmisten lämpimät kommentit tekivät tästä kuitenkin aivan omanlaisensa kokemuksen. Lisäksi tuli kokeiltua Google Forms -työkalua lomakkeen rakentamiseen sekä Piktochartia tulosten esittelyyn. Molemmat ovat ilmaisia ja helppokäyttöisiä palveluita ja etenkin Piktochart valmiine pohjineen ja ikoneineen tarjosi mukavaa väkertämistä.

Mutta nyt itse tuloksiin! 
Suinkaan kaikki vastaajat eivät kirjoita itse puutarhablogia: noin kahdella vastaajalla kolmesta on puutarhaan liittyvä blogi. Suurin osa heistä on kirjoittanut blogia noin 1-2 vuotta. Mukana vastaamassa oli myös yli viisi vuotta puutarhasta kirjoittaneita.
Vaikka kaikki eivät kirjoitakaan puutarhablogia, niin lähes kaikki vastaajat kuitenkin lukevat muiden blogeja. Viikoittain seurattavien blogien määrä pysyi valtaosalla alle kahdenkymmenen.
Ehdottomasti suosituin tapa blogien seuraamiseen on  Bloggerin suosikit/lukulista. Runsas viidesosa hyödyntää myös selaimen kirjanmerkkejä ja lähes yhtä suuri osuus siirtyy blogeihin Googlen haun kautta. RSS-syötepalvelut kuten Bloglovin' tai Feedly eivät ole kovin suuressa käytössä. Muissa vastauksissa mainittiin myös muiden blogien linkkilistojen hyödyntäminen. Etenkin Sarin suosikkilista puutarhablogeista nousi muutaman kerran esille. Taidankin pyytää Saria lisäämään blogini listalle ;)Puutarhablogeissa parasta on niin moni asia! Kärkeen kiilasi kuitenkin omaan puutarhaan vinkkien ja ideoiden saaminen. Myös kauniit valokuvat on tärkeä osa puutarhabloggausta. Blogeja lukemalla opitaan myös muiden kokemuksista, vaihdetaan ajatuksia samanhenkisten ihmisten kanssa ja ihastellaan kauniita puutarhoja. Moni vastaajista löytää sitä kautta myös uusia mielenkiintoisia kasveja/lajikkeita sekä tykkää blogiyhteistön kannustavasta ja myönteisestä hengestä.

Blogiystävien tai uusein tuttavuuksien tapaaminen ei saanut ääniä kovin laajalta joukolta. Uskoisin, että monelle virtuaalimaailma tarjoaa jo riittävästi: blogit ovat kätevä tapa kurkata puutarhoihin ympäri Suomen, välimatkoista ja omista arjen kiireistä huolimatta. Vai mitä olette mieltä?

Lopuksi voittajien arvontaan! Kaikkien vastanneiden kesken arvoin kaksi palkintoa:

 • Ensimmäisen palkinnon eli värityskirjan ja Clipperin Wild Berry -teen voitti Suklaalevysoitin.
 • Toisen palkinnon eli unikkojen siemeniä, Clipperin Raspberry Leaf -teen ja puisia askartelutikkuja (jotka soveltuvat esim. taimien merkitsemiseen) voitti Mustakissa.

Laitain teille pikapuolin sähköpostia ja selvitän, mihin osoitteeseen toimitan palkinnot.

palkinnot.jpg

Onneksi olkoon voittajille ja kiitos tasapuolisesti kaikille vastanneille!

Mitä olitte mieltä kyselyn tuloksista, kuvasiko tämä hyvin puutarhablogien yhteisöä? Tuliko mikään yllätyksenä? :) 

18 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä koosteesta, olipa mielenkiintoinen kysely! :)

  VastaaPoista
 2. Jep, tosi mielenkiintoista! Etenkin tuo "Mitä kautta seuraat puutarha-aiseisia blogeja?" -kysymyksen tulokset tarjosivat hieman valaistusta omiin kysymyksiini, joita olen tässä pohtinut uutena blogikirjoittelijana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pohtinut ihan samaa suhteellisen tuoreena bloggaajana :) Eli kannattaa ainakin lisätä Bloggerin Followers-palikka sekä Reading List oman blogin yhteyteen.

   Poista
 3. Oi, minäkö voitin palkinnon?! Kiitos oikein paljon! :) Oli kyllä mukava tuo kysely, ja hauska lukea noita vastauksia. Mukavaa pääsiäistä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea voitosta, toivottavasti palkinto on mieluisa :) Kiva että tykkäsit kyselystä ja tietysti kiitos vastauksistasi!

   Poista
 4. Onnea voittajille!
  Luin yhteenvedon nyt pikaisesti, joten täytyy palata siihen myöhemmin paremmalla ajalla. Mielenkiintoista tietoa ja hyvää työtä. Kiitos Piparminttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between :) Taidankin lisätä yhteenvedoista "nappulat" sivupalkkiin, jotta ne löytyisivät myöhemminkin helposti.

   Poista
 5. Mielenkiintoisia tuloksia, mutta eipä niistä mikään yllätä. Onnea voittajille!!!

  VastaaPoista
 6. Parhaimmat onnittelut voittajille!

  Tämä oli niin mielenkiintoinen kysely, täytyy syventyä siihen vielä uudelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila :) Laitan kyselyn tuloksista pysyvät linkit sivupalkkiin, sieltä ne sitten löytyvät tarvittaessa jatkossakin.

   Poista
 7. Visuaalinen tulosten esittely tekee mielenkiintoisista tuloksista vieläkin paremmin luettavat. Kiitos! Ehkäpä joku sadepäivä alan itsekin opetella mainitsemiasi työkaluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että esitystapa on onnistunut. Ensin aloin kirjoittamaan tekstiyhteenvetoa, mutta asiaa oli hurjasti ja tekstiä tuli tosi paljon.. joten tämä oli helpompi tapa. Piktochart yllätti minut täysin, sillä oli helppoa tehdä kohtuullisen asiallisen näköistä matskua :)

   Poista
 8. Mahtavasti esitetyt tulokset! Ja olipa hauska yllätys:) Onnittelut myös Suklaalevysoittimelle!

  VastaaPoista
 9. Hyvin kuvatut ja selkeät tulokset. Mielestäni saatu tulos kuvasi aika hyvin puutarhayhteisöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Vaikka en kysymyksiä luodessa olisi välttämättä osannut ennustaa lopputulemaa, niin näin jälkikäteen kaikki vaikuttaa hyvin loogiselta :)

   Poista