lauantai 31. lokakuuta 2015

Siivousta ja muoviruukkumietintöjä

Talven lähestyessä on taas aikaa keskittyä keskeneräisiin asioihin sisätiloissa. Tänään päätin siivota pannuhuoneen, joka toimii myös puutarhaan liittyvien tavaroiden ja työkalujen säilytyspaikkana.

Tilanne oli riistäytynyt kunnolla käsistä. Varoitus: kuvat saattavat järkyttää, nyt ollaan kaukana seesteisistä kukkakuvista.

IMG_9989.jpg

IMG_9991.jpg

Huuh, kasoja joka puolella: ruukkuja, puutarhahanskoja.. Keitin ison kupin kahvia (jonka sain juuri ja juuri mahtumaan pöydän kulmalle) ja tartuin hommiin.

IMG_9993.jpg

Tulosta en sanoisi siistiksi, mutta olen tyytyväinen siihen, että jonkinlainen järjestys syntyi. Pöydällä on taas tilaa ja tavarat ovat omilla paikoillaan hyllyllä.

IMG_9997.jpg

Pienemmät työkalut roikkuvat seinällä (eivätkä ole kadoksissa):

IMG_0006.jpg

Tukikepit ovat siististi nipussa:

IMG_0005.jpg

Mutta ne muoviruukut.. niitä on hurja määrä. En vain osaa heittää taimien istutuksen jälkeen ruukkuja pois, vaan jemmaan ne "kylvöjä varten". Meikäläisen kylvöille saattaisi tosin riittää hieman pienempi määrä kuin tämä kasa tässä:

IMG_0003.jpg

En ole myöskään tainnut ihan sisäistää, minkälainen määrä muovijätettä taimikasvatuksesta syntyy. Plantagenilla taitaa olla palautusruukkuja, mutta harvemmin sieltä tulee ostettua mitään. Mitenköhän muut pk-seudun taimistot, onkohan missään taimiruukkujen uusiokäyttöä?

Joka tapauksessa pannuhuone on nyt järjestyksessä ja odottaa kevään kylvöjä. Optimistisesti voisi ajatella, että tässä on enää muutama kuukausi siemenluetteloiden selailuun :)

2 kommenttia:

  1. Kyllä noita muoviruukkuja kertyy, vaikka itsekin heitän osan suoraan pois. Keväällä niitä taas kaipaa taimikasvatukseen. Teillä on mukavan valoisa ja tilava paikka työvälineille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannuhuone on ollut suorastaan pelastus, koska pihaltamme ei löydy vajaa eikä kasvihuonetta, jossa puutarhaan liittyvää pienempää tavaraa (eli siis käytännössä niitä kaikkia ruukkuja :)) voisi säilyttää.

      Poista