keskiviikko 8. elokuuta 2018

Takkahuoneen muodonmuutos

Alkukesästä valitin blogissa kiireitä ja puutarhan siirtymistä tärkeysjärjestyksessä alemmas. Yhtenä merkittävänä syynä siihen oli kylpyhuoneen ja takkahuoneen remontti. Kuusi vuotta sitten taloon muuttaessamme remontoimme ensimmäisen vuoden aikana koko yläkerran, eli varsinaisen asuinkerroksen. Sen lisäksi asensimme koneellisen ilmastoinnin ja teimme alustavia pihatöitä. Kun yläkerta oli kokenut muodonmuutoksen, loppui meiltä remonttienergia. Moneksi vuodeksi. Jotain pientä tuli askarreltua (terassi ja kasvihuone tietysti), mutta mikään ei oikeastaan edennyt sisätiloissa.

Koska ilman selkeitä tavoitteita ja deadlineja on vaikea saada mitään aikaan, asetimme tänä keväänä itsellemme osittain keinotekoisen päämäärän: takkahuoneen ja hyvässä lykyssä myös ison kylppärin tulisi olla valmista ystäväperheen vierailuun mennessä. Tähän oli myös hyvät perustelut - kahden aikuisen ja kahden lapsen majoittaminen edellyttää ideaalitilanteessa takkahuoneen käyttöä toisena vierashuoneena. 

Heti alkuun voin paljastaa, että kylppäriremppa eteni hyvin, mutta ei läheskään valmistunut. Takkahuoneesta tuli kuitenkin 90-prosenttisesti valmista. Saattaa tosin olla, että viimeiset remonttipäivät ennen vieraiden tuloa venyivät aika pitkiksi :)

Takkahuoneesta ei jostain syystä ole kuvia ennen remonttia. Sisustus on kuitenkin hyvin simppeli selittää: seinissä ja katossa oli mäntypaneelia, lattiassa harmaa laatta. Näissä kuvissa uusi lattia on jo asennettu, paneelit poistettu, uudet koolaukset paikoillaan ja työnjohto tekee parhaillaan tarkastusta:

20180717_123015

20180717_123008

Ja seuraavaksi puolestaan kuvia valmiista pinnoista. Sisustus on vielä kohtuullisen askeettinen - vuodesohvan lisäksi huoneessa ei ole mitään, mutta kyllä se ajan kanssa siitä. 
Takka on alkuperäinen. Kaikki muu on kokenut jonkinlaisen muodonmuutoksen. Lattiaan asensimme uuden lattialämmityksen ja laatat. Seiniin tuli tummaa paneelia ja kattoon valkoista. Takan vieressä näkyvän hormin päällystimme Tikkurilan Tunto Kivi struktuuripinnoitteella. Tiiliseinä takan taustalla on maalattu mustaksi, jotta takka erottuisi paremmin ympäristöstään. 

IMG_9448.jpg

Hormin struktuuripinnoite takan vieressä. Sama pinta on myös yläkerran hormissa:

IMG_9454.jpg

Vuodesohva dominoi sisustusta, mutta huone ainakin täyttää hyvin käyttötarkoituksensa toisena vierashuoneena :) 

IMG_9455.jpg

IMG_9452.jpg

Olen älyttömän tyytyväinen siitä, että keskeneräinen alakerta otti tällä rempalla ison askeleen eteenpäin. Enää jäljellä kylpyhuone, sauna, kodinhoitohuone, eteinen ja tuulikaappi. Ja portaikko. Pitäisi keksiä taas seuraava deadline, jotta hommat lähtisivät sujumaan :)

16 kommenttia:

 1. Tyylikkään näköistä. Vaalea lattia raikastaa tilaa. Meillä oli vessarempan kanssa myös selkeä deadline: pitää olla valmista ennen kuopuksen syntymää, johon oli rempan alkaessa neljä kuukautta aikaa :D Parempi se on suunnitella rauhassa vaikka sitten vuosikausia kuin höseltää saman tien ja huomata jälkeenpäin, että jotain olisikin voinut miettiä vähän tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Deadlinet siis selvästi toimii :) Ja tosiaan joskus on parempi saada tuntumaa tilaan ja sen käyttötarkoitukseen ennen remonttia.

   Poista
 2. Hyvän näköistä tuli. Rauhallista ja tyylikästä.
  Työnjohtajan tarkastuskäynti ilmeisesti tuotti hyväksyvän tassuleiman suunnitelmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työnjohtaja voisi mielestään jättää vielä pari kynnenjälkeä sohvaan, silloin siitä tulisi kuulemma vielä parempi ja kotoisampi :)
   Kissoja emme lähtökohtaisesti päästänyt työmaalle, mutta niiden uteliaisuus on niin suurta, että aina jostain välistä pääsivät livahtamaan ja tarkastelemaan paikkoja :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos :) Meidän seniorikissa on itse uteliaisuus. Minulla on aika lailla samansisältöinen kuva myös yläkerran kylppäriremontista, jossa sama kissa tarkastaa vesieristeen paksuutta.

   Poista
 4. Selkeän ja siistin näköistä kyllä tuonne passaa vieraat majoittaa. ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoneesta tuli yllättävän tumma (paneeli näytti kaupassa jotenkin vaaleammalta :D), mutta puu ja kivi toimivat hyvin yhteen.

   Poista
 5. Kaunista ja ajatonta! Tulette varmasti nauttimaan takkahuoneesta pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tumma paneeli on tieysti juuri nyt trendin huipulla (tai ehkä vähän jo menossa ohi), mutta uskon myös että se kestää aikaa. Puu on kuitenkin aina toimiva materiaali.

   Poista
 6. Tarkkasilmäinen työnjohtaja :)

  Tulin ihan tänne sanomaan, että en ollenkaan ajatellut sinun vähättelevän sairauttani. Kopioin tähän vastaukseni kommenttiisi, jos et satu huomaamaan sitä minun blogistani.

  Ei, Piparminttu, en ajatellut ollenkaan sinun vähätelleen sairauttani! Ihanasti tsemppasit ♥ ♥

  Ymmärsin, että sinulla oli akuutti ja minulla krooninen. Nehän käyttäytyvät eri tavalla, mutta kurjia molemmat :( Tämä minun sairauteni tuli hiljaa hiipien.

  Minä puolestani tarkoitin, että tämä ei Parkinsoniin verrattuna ole yhtä paha, mutta ei silti mikään pikku juttukaan.

  Tällaista tämä kirjoittamalla kommunikointi on :) Helposti tulee sanottua niin, että sen voi ymmärtää väärin. Mutta olet blogiystäväni jo sen verran pitkältä ajalta, etten voisi edes kuvitella sinun sanovan jotakin ikävää. ♥ Kiitos sinulle!! Todella toivon, että viimeinen kontrolli tuottaa iloisen mielen! Minä olen toiveikas :)

  Oikein hyvää elokuuta sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pauliina, hyvä kuulla että ei ollut mitään väärinkäsityksiä! Joskus sitä kommentoi näppäimistö sauhuten jotain, ja jälkikäteen omaa tekstiään lukiessa tulee ihan epäilys, että enhän mun näin pitänyt asiaa ilmaista, tämänhän voi ymmärtää monella tavalla :)
   Halusin ehdottomasti varmistaa, että viestini oli selkeä, koska tökeröä töksäyttelyä ei kaipaa kukaan. Mutta hyvä ettei alkuperäisessä viestissäni ollut mielestäsi mitään outoa!

   Kiitos sinulle lämpimistä sanoistasi ja kaunista elokuuta!

   Poista
 7. Your cat is so cute, I love how you took a photo of him on the ladder. Such beautiful green eyes. Thanks for the share, have a fantastic rest of your week. Keep up the posts.

  World of Animals

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I also think he is cute, even though being ridiculously curious at times :) Have a good week too!

   Poista