sunnuntai 26. elokuuta 2018

Mustilan taimipäivillä

Tunnelma Mustilan taimipäivillä eilen oli oikein mukava - paljon iloisia kävijöitä, mielenkiintoinen tarjoama ja mahtavat puitteet. Useampi lähti päivän päätteeksi täysien ostoskassien kanssa pois, enkä minäkään tietenkään säästynyt muutamalta hankinnalta.

IMG_9524.jpg

IMG_9528.jpg

IMG_9529.jpg

IMG_9530.jpg

IMG_9531.jpg

Alkuperäinen suunnitelmani oli osallistua myös vieraslajeista kertovalle luennolle sekä ohjatulle kierrokselle arboretumissa, mutta kumpikaan näistä ei toteutunut. Luento oli heti aamusta, joten en malttanut mennä sinne, vaan päätin jatkaa kierrostani taimitorilla. Opastettu kierros taas oli lounaan jälkeen, jolloin olin kantanut ostokseni säilöön auringonpaisteessa seisovaan autoon, enkä uskaltanut jättää niitä sinne muutamaa tuntia pidempään. Tein sen sijaan ihan pikaisen itsenäisen kävelykierroksen arboretumissa. Huomioni kiinnittyi merkittävän kokoiseen kiinanlaikkuköynnökseen:

IMG_9535.jpg

.. ja ehkä jopa vieläkin massiivisempaan köynnöshortensiaan:

IMG_9537.jpg

Täytyy ehdottomasti lähteä Mustilaan joskus toistekin, nyt kierros jäi hyvin niukaksi.

Ostoksia kertyi päivältä jokunen. Innostavinta oli nähdä sellaisia taimimyyjiä, joita en ole aiemmin muilla taimipäivillä tai messuilla kohdannut. Mukana oli muun muassa pari taimistoa Virosta ja yksi Latviasta asti. Tällaisia kasveja tarttui tällä kertaa mukaan:

Verikonnantatar 'Fat Domino' tulee pääsemään johonkin savisempaan penkkiin:

IMG_9556.jpg

Esikko 'Faldonside' viihtynee parhaiten kivikkopenkissä:

IMG_9558.jpg

Maksaruoho 'Dark Magic' vetosi tummalla värityksellään:

IMG_9560.jpg

Ja vaarinlaukassa taas ihastuttivat haaleat kukinnot yhdessä harmaaseen taittuvan lehdistön kanssa.

IMG_9562.jpg

Näin messuilla myös Kukkia & Haaveita -blogin Sirkun, jonka kanssa oli mukava vaihtaa kuulumisia. Hänen kokemuksistaan rohkaistuneena hankin kaunopunahatun 'Southern Belle'. Jospa saisin sen kuitenkin viihtymään puutarhassani. Tavalliset kaunopunahatut kuitenkin kukkivat kohopenkissä ihan tyytyväisinä, joten miksei tämäkin.

IMG_9564.jpg

Muita ostoksia olivat alppiruusu 'Pernilla' sekä katsuran ja amurinvaahteran pikkutaimet. Laitoin ostosten jälkeen mökillä olevalle miehelleni viestiä, että ostin sitten meille puita :) Vastakysymyksenä tuli kaksi kysymystä - onko ne jo kaksimetrisiä ja mihin kohtaan pihaa ne tulee. Tätä viimeistä täytyykin vähän tänään pohtia, koska ostokset tuli tehtyä tietysti "kasvi edellä" -menetelmällä. Katsura ainakin voisi sopia paremmin hiekkaisempaan rinteeseen, jossa vesi ei seiso eikä maa roudi.

IMG_9563.jpg

IMG_9565.jpg

IMG_9566.jpg

Mukavaa sunnuntaita!

23 kommenttia:

 1. Mustilla on kyllä ehdottomasti kierroksen arvoinen. Harmikseni asumme vain kaukana ja olemme vierailleet loma-aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole käynyt Mustilassa aiemmin, mutta ehdottomasti täytyy käydä ajan kanssa kiertämässä.

   Poista
 2. Mahtava taimitarjonta!! <3
  Ihanaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valikoima oli kieltämättä hyvä ja ennen kaikkea houkutteleva :) Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 3. Katsura on ihana puu. Toivotaan, että viihtyy teillä hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon myös kovasti, että saisin katsuran viihtymään. Eiköhän se onnistu, kunhan valitsen paikan hyvin.

   Poista
 4. Oli tosiaan upea tarjonta. Taisi useampikin blogituttu olla paikalla, mutta enhän minä teitä tunnista. Tosin sen verran kiire aikataulukin oli että kaikki aika meni myynnissä olevien taimien parissa. "Kasvi edellä" ostostapa on täälläkin tuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ollut mukava törmätä! Minäkään en tunne kuin ihan muutaman blogaajan, jotka satuin näkemään kevään Marketanpuiston tapahtumassa. Ja vahvasti nenä kiinni kasveissa tuli myös oltua :D Ensi kerralla täytyy vaihtaa tuntomerkit tai sopia treffit!

   Poista
 5. Hyviä ostoksia teit. Katsura on hieno, omaani kasvatan enemmän pensaana kuin puuna. Dark Magicia ihailin mutta nyt jätin väliin, on tosi kaunis maksaruoho.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaisen käsityksen sain myös, että katsura on Suomessa enemmänkin pensas kuin puu. Hyvä kuulla, että se ilmeisesti viihtyy teillä?

   Poista
 6. Mustila on valitettavan kaukana. En oo koskaa käyny. Tua tapahtuma näyttää kyllä liianki houkuttelevalta. Eihän tuallaasen tarijonnan keskeltä malta millekkää luennolle mennä istumahan. Kivat ostokset teit :) Vaarinlaukka on namun färine.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä on Mustilaan puolitoista tuntia ja se alkaa olla jo ylärajoilla sen suhteen, mitä jaksan ajaa päivässä edes-takaisin. Minustakin vaarinlaukka on ihana!

   Poista
 7. Hienot ostokset olet tehnyt . Minulla on yksi jännä laukka jonka nimeä en tiedä. Googletin sinun vaarinlaukkaasi jospa olisi sama mutta ei. Tässä on myös kaarevat soikeat lehdet . Olen siitä kuvankin joskus laittanut. Mutta pitää laittaa uudestaan jospa joku tunnistaisi. Vaarinlaukka ja maksaruoho olisi kiva lisä minunkin puutarhaan .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukkamysteeri kuulostaa jännältä, toivottavasti löydät oikean lajikkeen! Erikoisempia kasveja on vaikea tunnistaa, ellei ole vankkaa tietopohjaa eri kasveista.

   Poista
 8. Hienot ostokset! Katsura olisi mukava omassakin pihassa, mutta meillä ei taida olla riittävän suojaisaa paikkaa sille tarjota.
  Mahtoi tuollaisen tarjonnan äärellä tulla monta houkutusta vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsuran kasvatuksesta on melko ristiriitaisia ohjeita. Joissain korostetaan suojaista paikkaa, toisaalla sille ei anneta niin isoa merkitystä. Kyseessä oli neljän euron kennotaimi, joten ajattelin, että kokeilemalla en ainakaan häviä paljoa. Ja lisäksi toivon tietysti, että takapihan rinne on riittävän suojaisa paikka :) Sinne ei ihan suoraan pääse tuulemaan, mutta paikka on kuitenkin melko avoin. Nähtäväksi jää, mitä katsuralle käy.

   Poista
 9. Komppaan Nilaa, maksaruoho on jo hankintalistalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että kuva inspiroi :) Onhan se kyllä hieno, toivottavasti saan siitä ensi vuonna pistokkaita.

   Poista
 10. Hienoja ostoksia! Maksaruoho pääsee minunkin ostoslistalleni, upean värinen. Mahtavan kokoinen köynnoshortensia! Voi kun joskus pääsisin Mustilassa asti käymään. Vanhempani kävivät kerran lomamatkalla siellä päin ja tietysti poikkesivat arboretumin katsastamassa. Kun näyttivät kuvia, niin päätin, että joskus vielä minäkin käyn siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 'Dark Magic' on kyllä harvinaisen tumma :) Toivottavasti Mustilan reissu toteutuu joskus! Kukkia ja Haaveita -blogin Sirkku vinkkasi, että arboretum on parhaimmillaan alppiruusujen kukinnan aikaan.

   Poista
 11. Kahteen vuoteen en ole Mustilassa päässyt käymään. Tänä vuonna oli vähällä päätyä sinne, mutta en saanut asioita järjestymään - ja lopulta sairastuinkin flunssaan. Mutta Mustilan tapahtuma on ihan huippu, jota ei passaisi jättää välistä. Täältä pohjoisesta matka on vain pirullisen pitkä. Arboretumin kiertäminen on aina niin suuri elämys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi että flunssa sotki suunnitelmasi! Mutta pitkä matka tottakai rajoittaa, ei voi lähteä ihan spontaanisti liikkeelle. Toivottavasti ensi vuonna sitten :)

   Poista
 12. Hups, olin niin vähän blogimaailmassa, että Mustila postauksesi olikin mennyt ohi, oli kiva päivä, toivotaan, että joskus tapaamme isommalla porukalla:)

  VastaaPoista