tiistai 31. toukokuuta 2016

Vuosi kuvissa - kevät

Kesäisten helteiden saapuessa päätin tehdä valmiiksi toisen osan Pihan vuosi -kuvakoosteestani eli kevään tuloa kuvaavan pätkän. Olen ottanut kuvia samasta kohtaa noin viikon välein. Näkymä on katajan takana sijaitsvan luonnontilaisen "kivipellon" suuntaan, jonka kunnostaminen on tämän kesän projekti. Vasemmassa laidassa näkyy kasvimaalaatikoita.

Tämä video alkaa edellisen pätkän loppukuvalla - on huhtikuun toinen päivä ja lumet ovat juuri sulaneet pois, muutamia pieniä valkoisia läikkiä lukuunottamatta. Koko huhtikuun ajan piha näyttää ruskehtavalta, kunnes toukokuussa vihreys suorastaan räjähtää.

Huhtikuussa kasvimaa on saanut uuden ilmeen - laatikot ovat vaihtuneet ja käytävät uusittu. Kuvissa näkyy välillä myös kottikärryjä, puutarhaletkuja sekä yksi lautakasa :DEniten yllätti kevään (ja siis videon) lyhyt kesto. Näinkö nopeasti tämä kevät on tullut ja mennyt? Toki vuodenaikojen pituudesta ja kestosta voi olla monta mieltä, mutta subjektiivisen näkemykseni mukaan kevät on tältä erää ohi. Tervetuloa helteet ja kesäsateet, juhannus ja hyttyset sekä rehevä ja kukkaisa puutarha.

Edellinen video löytyy täältä. Siinä nähdään vuoden ensimmäiset kolme kuukautta - jotka ovat yhtä pitkää talvea.

8 kommenttia:

 1. Tällainen video onkin tosi kiva idea. Pystyy katsomaan eri tavalla muutos-/kasvukuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tänä keväänä muutos oli melko suuri ja näkyvä, hyvin konkretisoituu kevään nopea saapuminen tänä vuonna.

   Poista
 2. Olipa kiva kevään etenemisestä kertova video.

  VastaaPoista
 3. Kiva dokumentointi-idea! Tämä kevät on ollut niin poikkeuksellinen, että jos vuoden kuluttua teet samanlaisen videon, niin on kiva verrata kevään kehitystä eri vuosina toisiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se olisikin mielenkiintoista! Vuodet eivät ole samanlaisia ja tänä vuonna on ollut poikkeuksellisen lämmin kevät.

   Poista
 4. Kiva idea! Tuosta videosta konkretisoituu selvästi tämä kevään hurja eteneminen. Ensin tuntui, että se ei muka etene ollenkaan ja sitten se olikin jo ohi. Kesähän nyt jo on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä se tosiaan tuntui! Kevät vierähti nopeasti ohi.

   Poista