maanantai 2. toukokuuta 2016

Tästä se lähtee!

Töistä tullessani kiirehdin heti kierrokselle puutarhaan. Ensimmäisenä kävin kurkkaamassa, kukkiiko eilen jo hyvin lupaavalta näyttänyt narsissi. Ja kyllä, ensimmäinen kukka oli auennut!

Keltanarsissi 'Dutch Master'

IMG_1626.jpg

Seuraavaksi kiersin katsomaan palloesikon tilannetta. Söpöläinen oli ehtinyt avata ensimmäiset kukkansa:

IMG_1628.jpg

Yhdestä penkistä bongasin orvokin, ties mistä se on tuonne levinnyt. Onneksi en ehtinyt kitkeä tätä pois.

IMG_1622.jpg

Leikkimökin vieressä olevasta penkistä nousee jännittävä persianpikarililja. Viime syksynä ostin yhden sipulin kokeeksi ja nyt huomasin, että se on tehnyt jopa kaksi vanaa.

IMG_1633.jpg

Vihdoin ja viimein puutarhassani kukkii myös lumikello! Yksi ja ainoa, vaikka sipuleita tuli laitettua useampia.

IMG_1641.jpg

Miten sitä voikin olla näin innoissaan kukkasista. Tämän talven ja kevään aikana on tapahtunut jokin merkittävä käänne puutarhaintoilussani - tautini on selvästi pahentunut :) Huomasin samalla, että blogini esittelytekstissä oleva kohta "Puuskittaista puutarhurointia rennolla otteella" ei pidä enää mitenkään paikkaansa. Puuskat ovat menneen vuoden asia, nyt tämä on lujaa myötätuulta. Välillä myös jotain ihan muuta kuin rentoa. Täytyy päivittää teksti tilanteeseen sopivaksi.

Kaunista ja aurinkoista kevättä ja mukavia löytöretkiä puutarhaan! :)

16 kommenttia:

 1. Onneksi tämä puutarhatauti on jatkuvasti pahentuessaankin aivan ihanaa. Vaikka välillä pääsee niitä ärräpäitäkin ja kyllä se epätoivokin toisinaan iskee.
  Kaunis orvokki! Hyvä, ettet ehtinyt kitkeä.

  VastaaPoista
 2. Taudin parantumisennuste taitaa olla huono :) Se on vain kestettävä :D

  VastaaPoista
 3. Lumikellot ovat herkkiä kuivahtamaan. Ne istutan aina ihan heti, kun tulevat kauppoihin. Silti osa sipuleista ei nouse tai ei jaksa kukkia. Onneksi sipulit ovat aika edullisia ja kun niitä laittaa joka vuosi multiin, tulee pikkuhiljaa lumikelloja enemmän ja enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvin olla, että lumikellon sipulit ovat päässeet kuivahtamaan. Tai mahdollisesti olivat kuivahtaneet jo kaupassa. Täytyy syksyllä varmasti hankkia näitä lisää ja laittaa puutarhan lämpimimpään paikkaan.

   Poista
 4. Ihana tauti, josta ei toivokkaan paranevansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan :) Tänään taas oireilin pahasti, kävin taimistolla ja hain takakontillisen pensaita.

   Poista
 5. Ihania ensimmäisiä kukkijoita! Mun pihalla ei vielä kuki kuin krookukset. Pitäisi kyllä laittaa enemmän aikaisia kukkijoita pihallekin. Viljelypalstallani taitaa olla niitä enemmän kuin pihalla - mutta niitäpä ei voi samalla tavalla päivittäin seurailla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätkukkijoita on ihana bongailla, ensimmäiset väriläsikät ihastuttavat kovasti. Ehdottomasti täytyy lisätä aikaisten sipulikukkien määrää, olen suunnitellut samaa :)

   Poista
 6. Samaa pahenevaa tautia täällä podetaan ja tauti "pahenee" koko ajan ja transformoituu tänä vuonna ruusujen suuntaan, puiden ollessa listalla edelleen ja tietenkin yllätysihanuuksien suuntaan eriytyminen pysyy mukana koko ajan, en minäkään tästä halua parantua!

  Vau, persinapikarililja, laita reportaasia kasvun etenemisestä, se ei ole kovin helppo kaveri, vaikka kukinta korvaa vaivan! Mullakin on yksi sipuli maassa, mutta ei vielä taimella, laitoin sen aika suojaiseen paikkaan varoiksi! Ihana pieni orvokki, onneksi et ehtinyt sitä poistamaan! Ensimmäisten narskujen kukinta on juhlaa, lumikellot eivät aluksi kovin kuki, mutta kun sipuli kasvaa ja jakaantuu niin kukinta voimistuu vuosi vuodelta! Yksi kukka kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vakava taudinkuva sinulla :D Nimimerkillä kävimme tänään taimistolla kahden auton voimin, jotta saisimme kaikki hamstratut pensaat nätisti mahtumaan.
   Persianpikarililja on kyllä erityistarkkailussa! Sormet ristissä toivon, että se kukkisi.
   Lumikello oli hassun myöhäinen :) Toivottavasti ensi vuonna niitä kukkii useampi, jospa tosiaan keräävät vielä voimiaan.

   Poista
 7. Kukkasista on nyt niin innoissaan, et ei mitään rajaa ;) Bloggailukin kummasti lisää intoa puutarhahommiin, olen huomannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että bloggailu vain pahentaa tätä tilannetta :D Sitä innostuu niin helposti, kun päivittäin katselee kauniita kuvia muiden puutarhoista.

   Poista
 8. Kyllä tässä puutarha innostus tosiaan on ihan tapissa tähän aikaan vuodesta. Toivotaan että lumikello alkaa tuottamaan kavereita ympärilleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ihan parhaat kevätsäät ja sopivasti osuu myös pyhät kohilleen, ihan parasta puutarhaaikaa! Kiva kun kaikki tsemppaa lumikellojani :) Minullakin on sormet ristissä niiden suhteen!

   Poista