lauantai 21. toukokuuta 2016

Nurmikon poistoprojekti ja vaaleanpunaista kukintaa

Nyt tuntuu jo todella vahvasti kesältä. Tiedän, että hallavaara ei ole vielä ohi, mutta istutin silti kesäkukkien taimia ulos kukkapenkkeihin ja ruukkuihin. Laitoin myös optimistisesti kurpitsan sekä lehtikaalin taimet viljelylaatikkoon. Saa nähdä kuinka käy ja kadunko päätöstäni myöhemmin.

Mysö samettikukat pääsivät kasvimaalle säntilliseen riviin:

IMG_1960.jpg

Aamulla jatkoin uurastusta arkeologisen kaivantoni parissa. Aarteita sieltä ei tosin ole erityisemmin paljastunut, lähinnä muurahaisia ja styroksin palasia. Onneksi kastematojakin. 

IMG_1885.jpg

Kaivantoon on tulossa pensasistutus, jonka asukkaat ovat odottaneet pääsyä multaan jo jonkin aikaa. Tosin pieniä esteitä on vielä matkassa: tilaamani multa on myöhässä, eikä saapumisaikataulusta ole tietoa. Tuumasin kuitenkin kaivaa aluetta niin pitkälle valmiiksi kuin mahdollista. Istutusalueen täyttäminen mullalla sujuu lopulta kuitenkin kohtuullisen nopeasti. 

Osa istutusalueen pensaista, syreenit puuttuvat kuvasta:

IMG_1884.jpg

Tämä kaikki urakointi on osa nurmikon vähentämisprojektia, joka on jo melko hyvässä vauhdissa. Tänä keväänä perustettiin kuvassa oleva kohopenkki sekä sen takana oleva istutusalue. 

IMG_1955.jpg

Alarinteessä riittää vielä "pelikenttää":

IMG_1957.jpg

Kohopenkkiin kylvin ilmeisesti hieman runsaammalla kädellä pioniunikkojen siemeniä :) Harventaminen tulee olemaan rankkaa puuhaa, kun ei millään raaskisi nyppiä puolia taimia (tai tässä tapauksessa enemmänkin) pois:

IMG_1902.jpg

Muutama viikko sitten istutetut pilariomenapuut ovat puhkeamassa kukkaan. Näiden vaaleanpunaisia nuppuja olen ihastellut jo pitkään. 

IMG_1922.jpg

IMG_1933.jpg

IMG_1912.jpg

Riippaomenapuu 'Royal Beauty' vastaa violetilla kukinnalla, jota näkyi myös aiemmassa kuvassa. Mieheni sanoo aina, että puu näyttää vähän säälittävältä riippuvine oksineen. Minusta se on kuitenkin kaunis ja tuoksuu kukkiessaan huumaavalta. 

IMG_1918.jpg

IMG_1887.jpg

'Ollioules' tulppaanien kukinta on ihan kohta ohi. Pakko vielä tallentaa nämä näkyvät muistikortille ja blogiin. 

IMG_1892.jpg

IMG_1928.jpg

Aurinkoista viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Mukavia puutarhatöitä ja kaunista kukintaa! Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on jo todella kesäiset tunnelmat :) Aurinkoista sunnuntaita sinnekin!

   Poista
 2. Kaunista kukintaa! Mitä lajikkeita nuo pilariomenapuut ovat? Tyttären pihaan on niistä aidanne suunnitteilla.
  Onneksi 'pelikenttää' on vielä runsaasti jäljellä, meillä tulee aina sanomista, jos yritän vähentää 'miehen nurmikkoaluetta' ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilariomenapuut ovat muistaakseni lajiketta 'President'. Se oli ostohetkellä valikoimassa olevista kestävin, vyöhykkeille I-III. Pilariomenapuuaidanne on hauska idea!
   Haha, vai nurmikkoalue on teillä miehen suojeluksessa :D Meillä ei onneksi kummallakaan ole sen suhteen intohimoja, nurmikko saa vapaasti lähteä :)

   Poista
 3. Suloista kukintaa!
  Ihanaa perustaa uusia istutusalueita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irene! Uuden perustaminen on kivaa, paitsi kaivamisen osuus :) Mutta lopussa kiitos seisoo, kun voi istuttaa taimihankinnat multaan.

   Poista
 4. Itsellänikin on ollut tuo sama (jatkuva) nurmikon vähennys -projekti käynnissä jo vuosia ja joka vuosi nurmikko vaan vähenee ja muuttuu istutuksiksi ym. ; ) Aivan upea tuo riippakoristeomenapuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä projekti se :) Ja tärkeintä että on tilaa perustaa uusia penkkejä ja istutuksia! :)

   Poista
 5. Royal Beauty on tosi upea. Ei kyllä laisinkaan säälittävä.
  Nurmikkosi on kyllä hyväkuntoista, joten ehkä sen poistamisella ei ole niin kiire. Toisaalta ymmärän tavoitteesi, sillä harrastan itse ihan samaa. Nykyisin en välttämättä edes poista nurmikkoa, vaan peitän haluamani alueen märällä sanomalehdellä ja rakennan päälle kohopenkin. Ei ole nurmikko kasvanut läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin riippaomenapuu on hieno! :D Toki ymmärrän, että sen roikkuvat oksat eivät ole ehkä perinteisen kauniit.
   Itsekin yllätyin, kuinka hyvältä tuo nurmikko näyttää kuvissa! Vielä muutama viikko aiemmin se näytti pelkältä sammalpeitteeltä, mutta jostain ne nurmiheinät aina nousevat. Olen ottanut nurmikon pois senkin takia, että tällöin saan hieman enemmän hyvää multaa istutusalueelle. Pensaille kaivan myös erikseen syvemmät kuopat. Maa on meillä tuolla ihan kivikovaa savea, joten olen ajatellut, että näin varmistan paremman kasvuunlähdön.

   Poista
 6. Ompa upean värinen kukinta tuolla Royal Beatylla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sävy on mieletön! Näillä helteillä tosin väri haaleni jo muutamassa päivässä.

   Poista