torstai 26. toukokuuta 2016

Kirsikkapensas

Kun muutimme tänne toukokuun lopulla neljä vuotta sitten, muistan istuneeni makuuhuoneessa remontin ja tavaroidemme keskellä ja katsoneeni ulkona valkoisena kukkivaa kirsikkapensasta. Se näky sykähdytti ja symboloi minulle oikeaa päätöstä.
Seuraavina vuosina kirsikan kukinta ei ole ollut läheskään yhtä runsasta, mutta tänä keväänä kukkaloisto on taas täällä, palauttamassa minua muuton jälkeisiin tunnelmiin. 

IMG_2041.jpg

Tiedän, että kesällä tulen kiroamaan pensasta ja sen hurjasti leviäviä juurivesoja. Mutta se kaikki annetaan anteeksi kukinnan aikana!

Olen myös fiilistellyt kirsikkapensaan takaa löytynyttä kasvia, jonka luulen olevan kuolanpioni. Se kasvaa oikeastaan metsän puolella, mustikanvarpujen seassa. Olen suunnitellut sen siirtämistä kukinnan jälkeen parempaan paikkaan. Toivottavasti tämä operaatio onnistuu.

IMG_2010.jpg

Eilen illalla pihaan saapuivat myös kauan odotetut multasäkit. Se tarkoittaa, että pääsen vihdoinkin istutuspuuhiin. Viikonloppukin on tulossa ja myös Marketanpuiston tapahtuma - nyt on kyllä niin hyvä meininki! :)

13 kommenttia:

 1. Onpa kaunis pensas! Minun viime syksynä istuttama kirsikkapuu kukkii myös. Muutama kukka, mutta silti, ehkä sekin on jonain vuonna noin loistokas! Ja hyvä kun muistutit Marketanpuistosta, en tiennytkään kevät-tapahtumasta! 👍😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, hyvä että vasta istutettu kirsikkapuusi kukkii! Minusta se on ihan parasta, kun uudet kasvit lähtevät kasvuun ja puhkeavat kukkaan :)
   Minäkin bongasin Marketanpuiston tapahtuman jonkun blogista. Viime vuonna missasin sen, mutta nyt aion olla kärppänä heti aamusta paikalla.

   Poista
 2. Niin ihana kirsikkapensas, muistatko sen lajia? Minäkin nimittäin hankin juuri äskettäin sellaisen, ja taisin istuttaa sen aika ahtaaseen paikkaan, jos se noin suureksi kasvaa..
  Ihana kuolanpioni, minullakin on se ja tykkään kovasti. Luulen että se on aika sitkeä kasvi ja että siirto onnistuu vaivatta.
  Ihania istutuspuuhia sinulle ❤️ Ja hyvää viikonlopun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikkapensaan lajia en valitettavasti tiedä, pensas on edellisten asukkaiden peruja. Kirsikat ovat kohtuullisen happamia ja pieniä. Meidän pensas puskee paljon juurivesoja ja näyttäisi kasvavan muutenkin nopeasti. Olen poistanut siitä isompia ja pienempiä oksia joka vuosi. Pensaan saisi varmasti pidettyä hyvin kurissa, jos muotoilisi siitä jo alusta lähtien järkevän kokoisen, eli ei antaisi sen kasvaa sivuversoista. Meillä taitaa tuolla oikeastaan olla 3-4 pensaan mittainen keskittymä vierekkäin.
   Hyvä jos kuolanpioni kestää siirtoa! Sen kukat ovat niin kauniita, haluan ihastella niitä paremmalta paikalta :)
   Hyvää viikonloppua sinnekin!

   Poista
 3. Kaunis pensas! Harmittaa, etten pääse Marketanpuistoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmi ettet pääse tapahtumaan, taitaa olla välimatkaa liikaa? En ole käynyt Marketanpuiston kevätpäivillä aiemmin, itse puistossa kylläkin, mutta en tiedä yhtään mitä odottaa.

   Poista
 4. Upea kirsikka! Kasvaako siinä kieloja vieressä?
  Kuolanpionilta tuo todella näyttää.
  Mukavaa päivää Marketanpuistossa!
  Minulla on muita sitoumuksia huomiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irene! Kirsikan vieressä on tosiaan kieloja. Marketanpuistossa oli kivaa ja tuli tehtyä myös muutamia hankitoja, kuinkas muutenkaan :)

   Poista
  2. Kuollaan pioni kasvattaa siemeniä ja lisääntyy niistä

   Poista
 5. Upeasti kukkiva kirsikkapuu!
  Jos sinun on mahdollista odottaa, niin siirrä pioni vasta syksyllä, kun varret ovat lakastuneet. Tällöin siirtämisestä on vähiten haittaa pionille. Jos pioni on iso, niin voit jakaa juurakon useampaan osaan samalla kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Taidan odottaa tosiaan syksyyn neuvojesi perusteella. Täytyy vain käydä merkkaamassa pionin sijainti nyt kun se vielä näkyy, koska muistaakseni viime vuonna paikka täyttyi kesän mittaan heinistä.

   Poista
 6. Upea kirsikkapilvi :) Minä suunnittelin myös retkeä Marketanpuistoon, mutta oma piha vei voiton... Marketanpuistoon ehtii myöhemminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tällaisiin tapahtumiin lähtemistä tulee itsekin aina pohdittua, koska haluaisi viettää aikaa myös omalla pihalla. Mutta nyt ne olivat niin lähellä, että oli helppoa lähteä.

   Poista