perjantai 29. maaliskuuta 2019

Puutarhamessuille?

Puutarha- ja kevätmessukausi on alkanut ja messuvierailija voi valita useamman tapahtuman välillä. Aiempina vuosina olen vieraillut muutaman kerran Helsingin Kevätmessuilla (sillä se sijaitsee lähimpänä) sekä kerran Tukholman messuilla. En ole kovin innokas messuilija, koska ihmispaljous ja häly alkaa hyvin nopeasti ahdistamaan. Siitä huolimatta messuilta on aina löytynyt jotain uutta ja inspiroivaa tai mahdollisesti ostoskassi tai pari :)

Tänä vuonna olin suunnitellut käyntiä Lahden Pihapiiri -messuille. Puutarhablogeista olen lukenut näistä messuista paljon kehuja ja saanut sellaisen kuvan, että tuolla keskitytään vahvemmin kasveihin ja puutarhaan - ja sehän kuulostaa vain hyvältä! Siksi olin erittäin myönteisesti yllättynyt, kun sain sähköpostiini tarjouksen arpoa Pihapiiri -messujen lippuja blogissani. 

Jos haluat osallistua kahden messulipun arvontaan (voittaja saa kahden lipun paketin), jätä kommentti ja kerro, miten näet ilmastonmuutoksen vaikuttavan (tai jo vaikuttaneen) puutarhaasi tai puutarhurina tekemäsi valintoihin. Tulen hyödyntämään kommenttejanne tulevan postauksen suunnittelussa. 
Kirjoita kommenttikenttään myös sähköpostiosoitteesi, mikäli sinulla ei ole blogia. 
Arvontaan voit osallistua viimeistään lauantaina 6.4. 

Pihapiiri -messut järjestetään Lahden Messukeskuksessa 27.-28.4. ja odotan itse ainakin innolla osallistumista :)

6 kommenttia:

 1. Kun ilmasto lämpenee niin uudetkin kasvit voivat viihtyä pihallamme, me ollaan nyt istutettu päärynäpuu, josta lähivuosina odotellaan ekoja päärynöitä ja olen ajatellut josko uskaltaisi kokeilla avomaalla munakoison kasvatusta. Toisaalta hirvittää lisääntyvätkö tuholaiset ja saapuuko uusia tuholaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, että lämpimämmät kesät ja talvet mahdollistavat myös uusien lajien kasvattamisen. Tuholaisten lisäksi riskinä taitavat olla myös uudet vieraslajit. Ihan kaikkia vaikutuksia on myös mahdotonta ennustaa.

   Poista
 2. Minä olen kyllä älyttömän surkea puutarhuri, mutta ilmaston lämpenemisen myötä voi ainakin kokeilla sellaistenkin kasvien kasvattamista jotka eivät ehkä ennen ole niin hyvin menestyneet näillä leveysasteilla. Toki se riippuu muutenkin kesästä, mutta jos kesä on oikein kuuma ja kuiva niin eiköhän meidän appelsiinitkin joskus kasva:) Minä jo lapsena sitkeästi appelsiini puita kasvattelin kun piilottelin siemeniä äidin kukkapurkkeihin ja sitten vain odottelin koska sieltä alkaa taimea pukkaamaan:) Nuo messut on varmasti kivat ja nähtävää riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Appelsiinejä ei varmaan ihan pian pysty Suomessa kasvattamaan - tai no mistä sitä tietää, miten nopea tuo ilmastonmuutos sitten onkaan. Onnea arvontaan!

   Poista
 3. Viime hetkillä mukaan arvontaan.
  Minä olen pyrkinyt miettimään puutarhaa koko ajan myös siten, että en tekisi ihan kamalasti huonoja ratkaisuja luonnon kannalta: ei myrkkyjä puutarhaan, hyönteisille saa jäädä piilopaikkoja ja on aikaisia kukkia hyönteisille, niin paljon sadevettä kasteluun kuin mahdollista jne. Puutarhassa saa näkyä myös luonto.
  Sisätiloissa ja liikkuessa paikasta toiseen tehdään niitä suuria ratkaisuja myös: huomio sähkönkäyttöön, veden kulutukseen, autolla liikkumiseen ja ruokailuihin. En toivo ilmaston lämpenemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri näin, että isot linjat ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi tehdään muualla kuin puutarhassa. Mutta toki arjen valinnat näkyvät myös puutarhassa juurikin vaikkapa muovin tai myrkkyjen vähentämisen myötä. Kiitos vastauksesta ja onnea arvontaan!

   Poista