keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Tenerifen Puerto de la Cruzin puutarhat

Kevättä odotellessa seuraa taas puutarhatarinoita lomamatkoiltamme :)

Tenerife on varmasti monelle tuttu lomakohde. Saarella riittää tekemistä ja näkemistä. Tämä sopi meille loistavasti, koska emme osaa maata rannalla. Vierailimme Tenerifellä vuonna 2010 ja tukikohtana toimi saaren pohjoisosassa sijaitseva Puerto de la Cruz. Viikon reissun aikana ehdimme tutustua muutamaan kyseisen kaupungin puutarhaan.

Ensimmäisenä suuntasimme pieneen ja sympaattiseen puutarhaan, jonka virallinen nimi on Jardín de Orquídeas de Sitio Litre, mutta joka kulkee ymmärtääkseni useimmiten pelkällä Sitio Litre -nimellä.

Puutarhassa oli tunnelmallinen pergola-käytävä, joka vei suihkulähteelle:

PA250122.jpg

PA250145.jpg

Oli myös pieni allas, jossa karpit uiskentelivat:

sitiolitre_pond.jpg

Värikkäät kukinnot saivat hyvälle tuulelle:

sitiolitre_kukat.jpg

Puutarhasta löytyi myös pieni orkidea-alue:

sitiolitre_orkideat.jpg

Sitio Litressa vierailu kannatti, vaikka puutarha olikin melko pieni ja sijaitsi hieman sivummalla.

Yhtenä päivänä vierailimme Loro Parque'issa, joka on jotain eläintarhan ja viihdepuiston väliltä. Puistossa järjestetään delfiini-, merileijona- papukaija- ja miekkavalaiden näytöksiä. Minulla on ristiriitaisia tunteita puistoa kohtaan. Se on ymmärtääkseni saanut alkunsa harvinaisten papukaijojen suojelutyöstä, jota edelleen jatketaan. Lisäksi puisto toimi mm. kotina vanhoille sirkustiikereille.
Huonona puolena on kuitenkin miekkavalaiden kohtelu, aihe, jonka äärelle havahduin dokumentin Blackfish katsomisen myötä. Siinä Loro Parque ei ole esiintynyt luonnon- ja eläinsuojelun kannalta mitenkään hyvässä valossa.

Oli niin tai näin, kävimme Loro Parque'issa vuonna 2010 ja silloin pidin siitä kovasti. Muutamia otoksia eläimistä sekä puiston orkideatarhasta alla.

PA260480.jpg

PA260625.jpg

PA260691.jpg

loroparque_orkidea1.jpg

loroparque_orkidea2.jpg

Kolmas vierailukohde oli kasvitieteellinen puutarha Jardín de Aclimatación de la Orotava. Siitä löytyy englanniksi tietoa mm. täältä.
Hiljainen ja varjoisa puutarha oli mukava paikka vetäytyä.

PA301093.jpg

elbotanico_4.jpg

elbotanico_1.jpg

Tässäkin puutarhassa oli allas, mutta karppien sijaan siinä asui kilpikonnia.

elbotanico_2.jpg

PA301154.jpg

Altaan vieressä oli räiskyvin oranssein kukin varustettu puu, ilmeisesti Spathodea Campanulata. Kukkien ympärillä lenteli pikkulintuja, jotka kävivät juomassa kukista nestettä.

PA301128.jpg

elbotanico_3.jpg

Kukkia kasvitieteellisestä puutarhasta:

elbotanico_5.jpg

elbotanico_6.jpg

Pian minulla alkaakin olla kaikki vanhat reissukuvat koluttuna. Sokerina pohjalla on upea Keukenhof, josta riittäisi kerrottavaa varmasti useampaan postaukseen. Ajoitus on sinänsä hyvä, koska ihan tuossa tuokiossa pääsee kuvaamaan omaa keväistä puutarhaa ja jokaista nousevaa versoa <3

10 kommenttia:

 1. Upeita kuvia upeista kohteista. On se hyvä, että näin toisten blogien avulla pääsee itse virtuaalimatkoille. Herra krokotiililla on aika tyly ilme. Ei tainnut ymmärtää hymyillä kameraa kohti tai sitten päivän hymykiintiö oli täynnä.

  Moni tärkeä asia muuttaa näkökulmaa sen myötä, miten siitä saa asiallista tietoa. Usein ihmiset kuvittelevat tekevänsä hyvää, vaikka kauaskantoiset seuraukset voivatkin olla aivan päinvastaisia. Tämän päivän maailma on kovin monimutkainen ja välillä on todella vaikea tietää, mikä on oikein ja väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi. Maailma ei ole mustavalkoinen eikä yksinkertainen. Monesti emme todennäköisesti edes kykene arvioimaan vaihtoehtojen kirjoa tai valinnan oikeellisuutta. Vasta jälkeenpäin voi viisastella, jos sitäkään. Yritän kuitenkin suhtautua avoimesti uuteen tietoon ja pyrin tarkastamaan omia mielipiteitä sen valossa.

   Poista
 2. Kiitos mukavasta matkakertomuksesta! Upeita eläinkuvia, ihana tuo karppi ja tuo töyhtöpäinen lintu mutta krokotiilin kanssa ei samalle altaalle tee mieli, melkoiset hampaat! Eläinten kohtelu monissa puistoissa arveluttaa, mukavahan niitä on katsella ja eläimestä näkee kuinka hyvinvoiva se on.

  Kukat ilahduttavat, monta lempparia vallankin tuo tulppaanipuu ja upean suuri ... onko tuo nyt sitten uudenseelannin joulupuu, näyttäisi ainakin, ja tietenkin lumpeet, orkideat, estreliziat...no melkein kaikki kukat :D

  Matkakuvia on kiva katsella! Ai seuraavaksi pääsen Keukenhofiin, sinne sisko vuoden päästä keväällä minua houkuttelikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on hyvin hallussa eksoottisten kasvienkin nimet :) Itse googletin tulppaanipuuta sanoilla "Tenerife, tree, bright orange flowers" :D Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi ollut hyvä napata kuvia myös kasvien nimilapuista..

   Mahtavaa, jos on Keukenhofin reissu tiedossa! Mä en olisi mitenkään halunnut lähteä sieltä :)

   Poista
 3. Wow, mitä kuvia! Tuo suihkulähdekuva herkkine vesipisaroineen on mielettömän hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Siinä on tosiaan osunut kameran säädöt jotenkin kohdilleen :)

   Poista
 4. Kauniita kuvia! Emme ole koskaan käyneet Kanariansaarilla, koska olen pitänyt sitä pelkästään massaturistipaikkana. Mielipiteeni on alkanut muuttua, osittain sinun kauniiden puutarhakuvien ansiosta.
  Olisi kiva nähdä Keukenhofin kuviasi! Keukenhof avataan maaliskuussa, joten aihe olisi hyvin ajankohtainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin hieman kauhistelin etukäteen Kanarian saaria matkakohteena, mielikuvani on ollut nimittäin sama kuin sulla. Mutta Tenerifen Puerto de la Cruz oli ihan oikea kaupunki, toki siinäkin näkyi turismin vaikutus vahvasti. Jos sen kestää ja vuokraa auton, pääsee tutustumaan saaren hienoihin maisemiin. Vieressä on myös pienempi La Gomera -saari, jonka kansallispuistossa olisi hienoja vaellusreittejä. Sinne ei ehditty, mutta muutamaan otteeseen ollaan pohdittu tuonne suuntaamista.

   Poista
 5. Ihanat kuva! Paljon näytti olevan samoja kasveja kuin Madeiralla. Krokotiili on kyllä hurjan näköinen kaikkine hampainensa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Madeiralla olisi hienoa päästä käymään. Se on pitkällä listallani maista, jonne täytyy joskus lähteä :)

   Poista