sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Kevättä ilmassa

Kylläpä yksi pidennetty viikonloppu tekee hyvää! Etenkin kun lumi sulaa vauhdilla ja aurinko paistaa. Terapiaa!

Kävin pitkästä aikaa puutarhakaupoilla, sekin toimii hyvänä piristysruiskeena. Narsissiasetelmani täydentyi helmililjoilla sekä Plantagenin alesta löytyneellä esikolla.

IMG_1251.jpg

Hankin aina ihan nupulla olevia kukkia, jotta voin seurata niiden avautumista. Narsissit näyttävät jo lupaavilta.

IMG_1250.jpg

IMG_1253.jpg

Ajatuksena oli kurkata myös pistokasvalikoimaa ja poimia muutama mukaan. Sitten näin kyltin "5 kpl viidellä eurolla", enkä kyennyt valitsemaan vain viittä. Koriin kerääntyi lopulta kymmenen pistokasta - pelakuita ja verenpisaroita.

Verenpisaroita ihastelen aina kesäisin myymälöissä, mutta koska meiltä ei löydy niille oikein hyvää varjoisaa paikkaa, olen jättänyt ne kauppaan. Logiikkani mukaan tämä oli siis selvästi huokeampi tapa testata pistokkaiden kasvatusta sekä erilaisia kasvuympäristöjä.
Loput pistokkaat olivat pelargonioita, kolmea eri lajiketta: 'Kr. Mary', vaaleanpunainen 'Gesa' ja kirjavalehtinen 'Villetta Burgundy'.

Kasvualustana toimii todellinen viritys, eli kokoontaitettava työtaso, kori korkeutta tuomaan ja kura-alusta. Tulipa hieno sisustuselementti :D Tosin aina kun kurkkaan tuonne suuntaan, en voisi olla tyytyväisempi.

IMG_1258.jpg

IMG_1256.jpg

Tänään näin lintulaudalla ensimmäisen peipon! Ovat siis jo saapuneet katsastamaan pesäpaikkoja. Kevään merkkejä tuntuu nyt olevan joka puolella. Nautitaan siitä :)

11 kommenttia:

 1. Piti ihan googlettaa nuo hankkimasi pelargonit, todella sieviä kaikki! Verenpisaroita minäkin olen aina ihaillut, mutta jättänyt hankkimatta toistaiseksi. Syynä on kanssa juurikin tuo, ettei meidän pihalla taida olla montaakaan niille suosiollista paikkaa. Aikamoisia kasvatusviritelmiä on täälläkin. :D Toivon pistokkaillesi onnea ja menestystä! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verenpisarat ovat todella kauniita, ja niitä kun on vielä niin monta erilaista lajiketta! Toivottavasti edes joku pikkutaimista pysyy hengissä ja menestyy.
   Kiitos KesäKukka, toivotan myös sinulle menestyksekästä taimikasvatusta! :)

   Poista
 2. Hienoja pistokkaita löysit. Toivottavasti saat kasvatettua pistokkaista rehevät ja kukkivat kasvit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavasti oli vielä pistokasvalikoimaa jäljellä.
   Kiitos Puutarhamyyrä! Minäkin toivon, että kasvatus onnistuu!

   Poista
 3. Viime Plantagenin käynnillä onnistuin välttämään pistokkaiden ostamisen, mutta ensi kerralla taitaa tarttua pistokas poikineen mukaan :) Esikot ovat kauniita kevätkukkia, pitäisi hankkia niitä ruukkuihinkin ennen kuin ne alkavat kukkimaan perennapenkeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä välttelin Plantsussa käymistä kokonaan, mutta kun joka toisessa blogissa oli houkuttelevia pistokaspostauksia, niin en voinut unohtaa asiaa mitenkään :D Mutta on nuo tuolla ikkunalla nyt tosi sööttejä :)

   Poista
 4. Hieno kukka-asetelma :) Nuo kura-alustat ovat todella käteviä. Minulla on noita kaarevia, mutta sitten äitini löysi ja osti suorakulmaisia kura-alustoja, jotka ovat huomattavasti parempia käytössä. Niihin saa purkit tiiviimmiin, ei jää hukkatilaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kura-alustat ovat melkein kuin taimikasvatukseen tarkoitettuja :D Hyvä keksintö.

   Poista
 5. Lämpeneminen ja auringonpaiste houkuttelevat kukkaostoksille. Mietiskelin juuri, että halusiko tänään tetejä sisääntuloterassin laatikkoon.

  Kevät ei puutarhahörhön kotona ole sisustuksellisesti mitään kulta-aikaa, mutta kummasti sitä katse hakeutuu niihin taimiin unohtaen tyystin kaikki mustat muovipurnukat ja kura-alustat. Eihän se puutarhurin vika ole, ettei koteihin ole suunniteltu viherhuoneita ja taimikasvatukseen soveltuvia lasiterasseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä katson brittiläisiä ohjelmia omakotitalon/kiinteistön etsimisestä ja joka kerta kun näen siellä orangerien tai lasiseinäisen laajennuksen (jonka pariovet aukeavat pihalle), pakahdun ihastuksesta. Sellainen meille! :D

   Poista
 6. Taimikasvatuksessa ja muutenkin puutarhanhoidossa kaikki keinot ovat sallittuja :) Tuohan on sitä paitsi ihan tyylikäs kokonaisuus. Minunkin tekisi mieleni ostaa verenpisaran pistokkaita.

  VastaaPoista