maanantai 28. maaliskuuta 2016

Elämää talven jälkeen

Tänään kävin kameran kanssa tutkimassa puutarhan tilannetta. Lunta on vielä jonkun verran, mutta löytyihän sieltä paikka paikoin elämän merkkejä.

Tästä en yhtään tiedä, mikä on kyseessä, jokin hyvin aikainen rikkaruoho vaiko perenna. Viime vuoden kuvien ja kasviluettelon selailu ei tuottanut tulosta. Syksyllä tuli hankittua joitain taimia, mutta nekään eivät oikein täsmää.

IMG_1280.jpg

Narsisseja!

IMG_1285.jpg

"Metsäpenkistä" eli ryteiköstä nouee helmililjoja ja tete-narsisseja:

IMG_1290.jpg

Kivikossa on elämää:

IMG_1281.jpg

Leikkokärsämöt lähdössä kasvuun:

IMG_1282.jpg

Entäs täällä sitten! Penkki on vielä puoliksi jäässä, mutta sieltä taitaa pilkistää viime syksynä hankkimani palloesikko.

IMG_1289.jpg

Kierroksen jälkeen istahdin hyvin lämmenneelle terassille, kuuntelin lintujen sirkutusta ja katselin ensimmäisiä kärpäsiä. Kevään merkkejä nekin.
Suunniteltiin samalla miehen kanssa kasvihuoneen paikkaa uusiksi. Salaojien asentamisen kannalta olisi fiksumpaa rakentaa kasvihuone aavistuksen korkemmalle rinteeseen, jo valmiiksi pengerretylle tasanteelle. Sehän sopii, ja onhan tässä vielä muutama kuukausi aikaa pohtia lopullista paikkaa ;)

On tätä kevään tuloa jo odotettukin!

2 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä pelkkä arvaus tuohon yläkuvaan, mutta voisiko olla rentoakankaali? Minusta ne näyttävät tuollaisilta paljastuessaan keväällä.
  Paljon on jo pikkusipulin ja isompienkin alkuja pihalla, vaikka luntakin vielä löytyy. Tänään kävin leikkaamassa päärynäpuun ja lenkillä katselin kiurujen leikkiä pellon päällä. Kurkikin näkyi ja valkoselkätikka sekä palokärki. Kahdella viimeisellä oli kovat peltirummutukset menossa:) Kevät näkyy ja tuntuu ja hyvä niin.
  Aurinkoista päivän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisiko tosiaan olla rentoakankaali.. mistähän se olisi tuonne penkkiin päätynyt, en muista hankkineeni sellaista :)
   Sulla on ollut hyvä lintubongauspäivä. Lajimäärä on selvästi lisääntynyt ilmojen lämpiämisen myötä. Mukavaa viikkoa!

   Poista