lauantai 20. helmikuuta 2016

Tulppaaneja ja linnunpönttö-askartelua

Tänään sorruin ensimmäistä kertaa tänä vuonna tulppaaneihin. Oli ihan pakko, koska katsokaa nyt näitä herkkiä sävyjä!

IMG_0719.jpg

Leikkokukkien hankkiminen meille on hieman turhaa, koska niitä ei voi pitää asuintiloissa. Kissamme kun ovat sellaista sorttia, että kaikki vihreä kiinnostaa heitä ihan liikaa. Vein siis kukat pannuhuoneeseen kylvöjeni viereen ja ihailen niitä samalla kun sumutan kylvöjä. Pieni tulppaaniannostus aamuin ja illoin pitää mielen terveenä.

Tänään yritin askarrella myös linnunpönttöjä. Seurasin BirdLifen sivuilta linnunpönttöjen rakennusohjeita ja kyselin joka toinen sekunti mieheltäni neuvoja. Vaikka mittanauha, sirkkeli ja ruuvinväännin ovat remontin ansiosta tuttuja työkaluja, on mulla näissä hommissa silti hyvin niukasti itsevarmuutta: jatkuvasti menee sormi suuhun.
Mutta kyllähän noista nyt pöntöt saadaan aikasiksi! Työt jäivät tosin tänään kesken, koska kattoa varten ei löytynytkään kotoa sopivaa materiaalia, toisin kuin oltiin ajateltu.

pontto_collage.jpg

Huomenna hommat jatkuu, mutta nyt vietetään leppoisa ilta. Mukavaa viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

 1. Pitäisi meidänkin ryhtyä noihin mökkitalkoisiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, linnut visertää jo siihen malliin, että kohta alkaa pesänrakennuspuuhat.

   Poista
 2. Tänään puhdistin puissa olevat linnunpöntöt. Minusta on kiva keväisin seurata lintujen pesätouhuja :)

  Upeita rhodo-kuvia tuolla edellisessä postauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin pitäisi käydä puhdistamassa pihan pöntöt. Kesällä on ihan parasta seurata pihalla poikasille ötököitä kerääviä pikkulintuja!

   Poista
 3. Eilen katselin uutisissa Lahden pönttötalkoita ja muistin, että kellarissa on muutama tuliterä pönttö puihin ripustettaviksi. Telkussa näytti helpolta, mutta taitaisi jäädä minulta tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin taitaa mennä noihin jonkun verran aikaa ja vaivaa - kaupasta saisi halvemmalla. Mutta rakentelu on hauskaa :)

   Poista
 4. Sullahan mukavaa puuhastelua on. Vasta sahatun puun tuoksu on yksi parhaista <3

  VastaaPoista