perjantai 26. helmikuuta 2016

Melkein kuin joulu!

Onnetar on suosinut minua nyt oikein urakalla. Ensin voitin Parasta aikaa -blogin arvonnassa, josta kirjoitinkin täällä. Seuraavaksi sama toistui 1003 puutarhaa -blogin sekä  Kukkia ja koukeroita -blogin arvonnoissa. Ihan epätodellista! Olen superkiitollinen.

1003 puutarhaa -blogin palkintolähetyksestä paljastui ihana kukkakortti ja syyssyrikoiden, neilikoiden sekä valkoisten kaunokaisten siemeniä, jokainen eri maasta ja reissulta tuotu. Pientä eksotiikkaa arkeen :)
Syyssyrikkaa olen aina ihaillut, mutta epäillyt sen talvikestävyyttä. No nyt tulee ainakin kokeiltua syrikan kasvatusta. Täytyy ilmeisesti vain muistaa siirtää kasvi talveksi sisälle.

IMG_0776.jpg

Tänään pääsin avaamaan myös Kukkia ja Koukeroita -blogin Tuulikin kesäisin kukkakuvin koristellun paketin. En malttanut edes ruokakassia purkaa, kun piti mennä tutkimaan palkintopakettia :)

Palkintona oli Drömhem-lehti, siemeniä ja turvebrikettejä. Ja suklaata, jota ei ole kuvassa, koska en kehdannut laittaa avattua pakettia kuvaan ;) Osa paketista meni siis sekunneissa hyötykäyttöön.
Kelloköynnös on minulle ihan uusi tuttavuus. Tomaatteja en ole kasvattanut aiemmin siemenestä. Eli tiedossa on jännittäviä kokeiluja :)

IMG_0771.jpg

Olen miettinyt, että haluan antaa kaikille kivoille puutarhabloggaajille jotain takaisin ja pistää iloa kiertämään. Minulla on yksi pieni idea, miten sen haluaisin tehdä, mutta en ole ehtinyt jalostaa ajatuksiani vielä pidemmälle. Toivottavasti siitä kehkeytyy jotakin järkevää.

Mutta sillä välin oikein mainiota perjantai-iltaa ja tulevaa viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

 1. Oi onpa sinulla käynyt hyvä tuuri, nyt eikun lottoamaan vielä..!!
  Kiva, että paketti tuli perille jo viikonlopuksi! Ja aivan niin, suklaata ei voi vastustaa :D Kohtapuoliin, tai ainakin maaliskuun aikana kannattaa laittaa kelloköynnös jotta se ehtii kukkimaan kesäksi :)Minä laitoin tänään, ja hupsista niitä siemeniä menikin vesilasiin likoamaan jotain 70 kappaletta ;D Tiedossa onkin sitten viidakko, mihin itse tietysti sotkeudun jossain vaiheessa :D Kivoja kasvatushetkiä sinulle Piparminttu ja oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan paketista Tuulikki :) Hyvä kun kerroit kelloköynnöksen kylvöstä, laitoinkin siemenet tänään likoamaan. En ihan yhtä paljon laittanut kuin sulla on tulossa :D Kiitos ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Onnea voitoistasi.
  Onnea myös taimien kasvatukseen, erityisesti myös tomaattien, vaikket ole niitä ennemmin kasvattanutkaan siemenestä. Oikeasti tomaattien kasvatus siemenestä on aika helppoa, kunhan istuttaa koulimisvaiheessa taimet mahdollisimman isoon ruukkuun (maitopurkit, joista leikattu päällys pois ovat tosi hyviä) ja muistaa hyvän valaistuksen sekä lannoituksen taimivaiheessa. Eikä haittaa, vaikka tomaatin taimet ehtivät venähtää sisäkasvatuksessa. Venähtäneen varren voi nimittäin istuttaa vaikka melkein kokonaan mullan alle jos vain onnistuu sen kieputtamaan varren katkeamatta mullan alle. Taimet vahvistuvat yllättävän nopeasti ulos/kasvihuoneeseen ja hyvään maahan päästyään.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä kasvatusvinkeistä, arvostan kovasti! Täytyy siis vain rohkeasti kokeilla. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 3. Onnea sinulle! Nyt tosiaan myös lotto vetämään, kun on putki päällä.
  Sain viime loppukesästä syrikän lahjana kehitettäväksi omaan puutarhaan, joten unionia kokemuksia siitä ei vielä ole. Sen sijaan naapurissa syrikkä on menestynyt jo muutaman vuoden, eikä sitä ole mitenkään talvisin suojattu. Paikka on kyllä lämmin ja siihen sataa paljon lunta. Viime vuonna naapurin syrikkä kukki upeasti ja kukinnot olivat täynnä perhosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla, että syrikkä on menestynyt naapurustossasi. Toivottavasti menestyy sinullakin! Teoriassa sen pitäisi kai selvitä I-II-vyöhykkeellä, joten hyvällä ja suojaisalla paikalla voisi meilläkin onnistua. Tai vaihtoehtoisesti täytyy neuvotella sille paikka autotallista :)

   Poista
 4. Onpa sinulla ollut hyvä onni arvonnoissa, joten tiedossa on paljon puuhaa siementen kasvattamisessa :)
  Minulla kasvaa syyssyrikkaa kolmatta vuotta puutarhassani. Se lähtee kesällä myöhään kasvamaan eikä ehdi kasvaa kovin suureksi, joten talvettaminen autotallissa tms. olisi varmaankin hyödyksi.

  VastaaPoista
 5. Onpa sinulla ollut hyvä onni arvonnoissa, joten tiedossa on paljon puuhaa siementen kasvattamisessa :)
  Minulla kasvaa syyssyrikkaa kolmatta vuotta puutarhassani. Se lähtee kesällä myöhään kasvamaan eikä ehdi kasvaa kovin suureksi, joten talvettaminen autotallissa tms. olisi varmaankin hyödyksi.

  VastaaPoista