sunnuntai 28. elokuuta 2016

Pientä vitkuttelua

Viikonloppu on ollut ihan luksusta! Lämmin ja sateeton sää sekä aikaa puutarhalle - siinä ovat hyvän viikonlopun ainekset.

Lauantaina lähdin heti aamusta Marketanpuistoon puutarhamarkkinoille. Tällä kertaa vilskettä ja myyntipisteitä oli selvästi vähemmän kuin keväällä. Ostin vain pikkuruisen mustakuusen ja päätin pienen kierroksen jälkeen palata omaan puutarhaan.

Marketanpuiston istutuksia:

20160827_103954

20160827_104008

20160827_105220

Sain viikonloppuna vihdoinkin tehtyä pari hommaa, joihin tarttumista olen koko ajan lykännyt. Tiedättekö sellaiset tehtävät, jotka vaativat hiukan enemmän ahertamista ja siksi jotenkin jäävät aina muiden miellyttävämpien tekemisten varjoon?
Välttämäni asia numero yksi oli kuorikatteen lisääminen viljelylaatikoiden sekä kivikon ympärille. Vitkuttelua aiheutti suursäkin ja kasvimaan välissä oleva rinne, jonka nouseminen kottikärryillä ei ole mielipuuhaani. Mutta mitä hankalampi homma, sitä mukavampi on paistatella tyytyväisenä sen valmistuessa.

IMG_3238.jpg

Toinen omasta mielestäni hankala "nakki" oli puutarhakompostin kääntäminen. Aloitin ensin hakettamalla vinon pinon oksia, josta sain säkillisen kelpoa oksasilppua kompostiin lisättäväksi.

IMG_3196.jpg

Samalla tyhjensin keittiökompostin ja lisäsin siitä tullutta puolikypsää tavaraa puutarhakompostin väliin muhimaan. En ole ollenkaan vakuuttunut siitä, että tällainen miksaus on paras tapa kompostoida, mutta ainakin saan tällä tavalla hyödynnettyä hyvän osan puutarha- ja keittiöjätteestä. Nyt on ihan seesteinen olo, kun tämäkin homma on tehty, eikä kummittelemassa työlistalla :)

IMG_3230.jpg

Päivän päätteeksi pesin vielä osan kylvöruukuista. Miten sekin homma on jäänyt hoitamatta, taitaa olla taas vitkuttelu kyseessä. Samalla pohdin, että jaksaako sitä vielä tänä vuonna lähteä laajentamaan yhtä penkkiä... Haluaisin siirtää muutamat kasvit kyseiseen laajennukseen, mutta se edellyttää hiukan lapiohommia. Miten sitä onkin tässä vaiheessa kesää laiskistunut jo niin paljon? :D Alkukeväästä piti jokaisena vapaana hetkenä kirmata lapion kanssa pihalle, mutta nyt on toisin, uusien asioiden aloittaminen ei ole enää itsestäänselvyys. Onko tämä kisaväsymystä?

IMG_3251.jpg

Miten on muilla, vieläkö riittää intoa tarttua toimeen? :)

16 kommenttia:

 1. En ehtinyt käydä Marketanpuiston syysmarkkinoilla, joten hyvä kuulla etten menettänyt mitään erityistä.
  Ikävien puutarhatöiden kanssa vitkuttelu on tuttua, mukavat puutarhatyöt tulevat tehtyä paljon nopeammin. Minulla innostus pihatöihin kasvaa uudelleen syksyllä ja teen usein vuoden suurimmat uudistustyöt syksyisin. Pihatyökauteni jatkuu lumen tuloon saakka jossain muodossa, koska pihalla puuhastelu on syksylläkin hyvä tapa ulkoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että sulla puutarhainnostus kasvaa syksyä kohden! Ja järkeväähän tuo on kaikin puolin, ei ole liian kuuma, maa on sopivan kostea ja hyvässä lykyssä taimet ovat jopa alennuksessa :)
   Minusta viilenevät ilman ovat kesän jälkeen merkki siitä, että täytyy hakeutua sohvalle viltin alle :)

   Poista
 2. Hieno on ollut viikonloppu ilmojen suhteen ja toivotaan, että syksy jatkuisi pitkään samanlaisena.
  Pitäisi vielä ainakin siistiä perennapenkit ja tehdä pienimuotoisia istutuspuuhia alkavan syksyn aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin ovat sormet ristissä hyvien ilmojen puolesta :) Tekemistä riittää, vaikka ei ihan suuria hommia enää aloittaisikaan.

   Poista
 3. Olen koko kesän pitkittänyt perennapenkkini uudistamista, päätin jo siirtää sen ensi kevääseen, mutta yhtäkkiä olen saanut uuden vaihteen päälle. Tosin olen ottanut melko rennosti koko kesän joten virtaa riittää vielä raskaisiin töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että siellä riittää vielä virtaa! Nyt olisikin varmaan vielä hyvä aika tehdä uudistuksia, jos vaan on energiaa.

   Poista
 4. Sama täällä, syksyllä alkaa lapiohommat vähän tökkiä. Työn alla on nyt kahden perennapenkin ylöskaivu, yksi penkki kaivettu, toinen odottaa. Hyvä, ettei Suomessa ole ainainen kesä. Kunnon huilitauko on tarpeen, sitten keväällä taas odotetaan malttamattomana multahommia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sielläkin on vielä raskaita hommia työn alla!
   Minäkin mietin juuri, että olen surkutellut pitkää talvea ja lyhyttä kesää, mutta sitten laiskistun jo elokuussa :D Ehkä pieni tauko on tosiaan paikallaan :)

   Poista
 5. Mä olen pistänyt uusiksi pikkupihan kaikki kukkapenkit nyt elokuun aikana, mikä on vienyt mehut aivan täysin. Viljelypalstalle pitäisi perustaa vielä marjapensaille oma osio, mulla on viisi marjapensasta ja kahdeksan vadelmaa odottamassa pihalla, että jaksaisin ruveta tähän hommaan. Ja sitten vielä kaikki muu kasvimaan syyspuuha, jota olisi varmaan fiksua aloittaa jo nyt niiltä osin kun kasvit on nostettu ja maa paljasta. Äh, olisipa jo kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus taimien hankkiminen toimii hyvänä motivaattorina :) Hmm, tai sitten se on riippakivi, koska on PAKKO tarttua toimeen.
   Kukkapenkkien uudistaminen on raskasta hommaa. Mutta ensi vuonna voi katsella tyytyväisenä jälkeä ja ihastella kasvua!

   Poista
 6. Osa hommista on siirtynyt kohta jo vuoden ajan. Intoa ei ehkä niihin ole, mutta pusken läpi.
  Kaikkea uutta olisi kivempi tehdä. Vanhan korjaaminen on tylsempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että uuden tekeminen on kivempaa. Ehkä siksi en lämpene hirveästi huoltopuuhille.
   Joskus aika ajaa ohi pitkittyneistä hommista. Huomaa, että ei ne ollutkaan niin kriittisiä tai tarpeellisia.

   Poista
 7. Hieman on syksyinen fiilis, mutta pionien ja kukkasipuleiden istutusta vielä tiedossa.
  Ihana tu abngervopenkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kukkasipuleita odottaessa :P Hirmuisa tilaus on tulossa :)
   Minustakin angervot näyttivät hienolta, niiden sävy on hiukan erikoisempi violettiin taittuva.

   Poista
 8. Upeat istutukset Marketanpuistossa.
  Itsekin olen jo näin loppukesästä laiskistunut, etten taida aloittaa mitään suurempaa projektia ennen kevättä. Vaikka eihän sitä tiedä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin edelleen soudan aallonpohjassa, ei vaan nyt oikein lähe! Mutta tottahan tuo, ei voi koskaan tietää, milloin se into taas iskee :)

   Poista