sunnuntai 21. elokuuta 2016

Vierailu Arboretum Magnoliassa

Ajelimme tänään vierailulle Lohjalla sijaitsevaan Arboretum Magnoliaan. Luin kohteesta Rikkaruohoelämää -blogin postauksesta ja vaikutuin Betweenin kuvista. Todellisuus ei tuottanut pettymystä - puutarha oli kerrassaan upea.

Arboretum Magnolia on yksityispuutarha, joka on vasta tänä vuonna avattu yleisölle. Huomioni kiinnittyi maiseman korkeuseroihin, erilaisiin teema-alueisiin, kukkiviin hortensioihin sekä toki useisiin erilaisiin puulajeihin.

Rinnetontin oja - tämä sytytti ajatuksia myös meidän tontin pintavesien hallinnan suhteen, koska kaltevuutta piisaa meilläkin:

IMG_3118.jpg

IMG_3131.jpg

IMG_3141.jpg

Suloiset pesäkuuset:

IMG_3119.jpg

Havuja maanpeitteenä:

IMG_3120.jpg

Kallionauhuksia oli puutarhassa useammassa paikassa. Muutenkin perennalajikkeet toistuivat paikasta toiseen - tätä haluaisin osata hyödyntää myös omassa puutarhassani. Taustan riukuaita erotti puutarhan metsäalueesta.

IMG_3122.jpg

Arboretumissa vierailu oli nautinnollinen kokemus ja melkoinen kontrasti tälle viikolle. Viikkoon mahtui työelämän muutoksen tuulia: uusi työpaikka vahvistui ja nykyiselle täytyy pian jättää hyvästit. Vaikka olen muutoksesta innoissani, on tunnemyllerrys ollut suuri ja minunlaiselle helposti stressaantuvalle ihmiselle melkoisen rankka. On ollut vaikeita keskusteluja, surullisia hetkiä, tasajalkaa hyppimisen fiiliksiä sekä mielenkiintoisia mietteitä ja oivalluksia. Ja tämän kaiken päätteeksi iltoja, jolloin päivän kokemusten sulattaminen on vienyt voimat totaalisesti ja jäljelle on jäänyt vain yletön väsymys ja käpertymisen kaipuu.

Viikonloppuna on onneksi ollut aikaa palautua. Ystäväpariskunta vieraili meillä lauantaina ja keskustelumme veivät ajatukset muualle. Tämän päivän Arboretum Magnolia taas täytti pään aivan toisenlaisilla mietteillä - vihdoinkin pääsin miettimään puutarhaa!

Arboretum Magnolian uusin alue, tänä vuonna valmistunut kantopuutarha:

IMG_3123.jpg

IMG_3124.jpg

Tästäkin innostuin, koska kantojahan meillä piisaa :)

IMG_3126.jpg

Huomatkaa hortensiakuja rinteen yläreunassa:

IMG_3128.jpg

Kaunista kukintaa:

IMG_3134.jpg

IMG_3139.jpg

IMG_3135.jpg

Ideoita tuli tukkukaupalla. Juuri kun olimme miehen kanssa keskustelleet maakellarista ja pengerryksistä, voila, sellaisia pääsi tutkailemaan tarkemmin:

IMG_3143.jpg

Japanilaisen puutarhan oja:

IMG_3142.jpg

Rodopolku:

IMG_3147.jpg

... ja magnoliapolku:

IMG_3149.jpg

Päällimmäisenä mieleen jäi suurella sydämmellä, vakuuttavalla näkemyksellä ja varmasti myös kovalla uurastuksella toteutettu upea puutarha. Ihastelin näkymiä, silitin puiden lehtiä ja hymyilin perhosille. Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Ja mitä parhain päätös tälle viikolle.
Ensi viikolle on luvattu hieman parempia ilmoja, joten toivon että energiaa riittäisi myös omassa puutarhassa puuhasteluun - sitä onkin ollut jo ikävä.

16 kommenttia:

 1. Onpa hieno ja monimuotoinen puutarha, kiitos esittelystä :D Kaikkia kivoja juttuja toteutettu!

  Jaksamista Sinulle uuden vaiheen alussa, työpaikan vaihto on joskus tosiaan stressaavaakin, mutta kaikkea hyvää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella upea puutarha, taidan palata sinne vielä muina vuodenaikoina :)
   Kiitos tsempeistä! Jotenkin tämä muutos on vienyt hetkeksi voimat, mutta kyllä se siitä :)

   Poista
 2. Jep - tuolla pitää päästä käymään! Voimia vaihtuviin tuuliin siellä työelämän puolella. Uudet ovet ovat aina mahdollisuuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä, jos siihen avautuu mahdollisuus. Kiitos toivotuksista! Muutos on itseaiheutettu ja toivottu :D Mutta silti hieman kerryttää paineita.

   Poista
 3. Apua, mikä paikka! Tuonne on päästävä, toivottavasti muistaisin paikan vielä ensi kesänä. Sinullapa onkin uutta ja jännää edessä, tsemppiä uuteen työpaikkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha oli todella helmi, toivottavasti pysyy mielessä! :) Kiitos, tästä on tosiaan tulossa jännä syksy, olen tosi innoissani :)

   Poista
 4. Upea paikka. Kiitokset hienoista kuvista.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä postauksesta. Hieno paikka ja hienoja kuvia. Jospa tuolla vaikka pääsisi joskus käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti vierailu onnistuu joskus! Mietin jo itsekin seuraavaa käyntiä :) Esimerkiksi alkukesästä tuolla voisi olla mielenkiintoista vierailla.

   Poista
 6. Paikka on tosiaan näkemisen ja kokemisen arvoinen. Hienoa, että sait sieltä ideoita omaan puutarhaan toteutettavaksi. Me osallistuimme myös opastettuun kierrokseen, joten saimme nimiä ja tarinoita monille erikoisille kasveille. Aika paljonhan siellä on kasveille laitettu nimilappuja ja kännykkäkoodeilla niistä oli mahdollista löytää lisätietoa. Erityisesti minua ihastutti se, kuinka huolellisesti ja siististi kaikki paikat on laitettu. Alue on iso ja silti näyttää, kuin siellä olisi monta täyspäiväistä puutarhuria hommissa. Eikä kuulemma ole.

  Työ muodostaa ihmisen elämässä niin suuren ja merkittävän osuuden, ettei siellä tapahtuvat muutokset mitenkään voi olla vaikuttamatta. Toivottavasti muutokset ovat kuitenkin pitkän päälle positiivisia. Onneksi on puutarha, jonne voi mennä päästämään liikoja höyryjä ja muutenkin hoitamaan niin mieltään kuin kroppaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ollut mielenkiintoista kuulla lisää kasvien historiasta, vaikka tosiaan nähtävää oli jo nyt enemmän kuin osasin odottaa. Hienoa, että sain kuulla paikasta blogisi kautta!
   Mekin mietimme, että onko tuolla esim. kesätyöläisiä, koska alue on valtava ja huoltotoimia varmasti paljon.

   Odotan työpaikan vaihtoa kovasti ja uskon, että se on huippujuttu! :) Silti jotenkin asian konkretisoituminen vei voimat. Tänään tulikin heti todettua puutarhan terapeuttinen voima - kitkin ja syyslannoitin runsaan tunnin verran ja nyt on heti paljon levollisempi olo :)

   Poista
 7. Hienoja kuvia upeasta puutarhasta! Minullakin ko. puutarha on käyntilistalla, mutta en ole vielä ehtinyt sinne. Postauksesi vahvisti, että puutarha on käymisen arvoinen.
  Onnea uudelle uralle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka :) Ja onneksi ei ollenkaan mahdottoman matkan päässä.
   Kiitos toivotuksistasi!

   Poista
  2. Näyttääpä upealta puutarhalta. Pitää suunnitella paikalla käyntiä. Kiitos kun näytit tämän!

   Poista
  3. Uskallan suositella lämpimästi, niin hienosta paikasta oli mielestäni kyse :)

   Poista