perjantai 5. elokuuta 2016

Haasteen tiimoilta

Sain mukavan tunnustuksen ja haasteen sekä Rikkaruohoelämää että Vaalean vihreää -blogista.

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.

2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen. 

Blogi sai alkunsa lähes vuosi sitten syyskuussa. Olin sinä kesänä perustanut ensimmäiset kukkapenkkini ja otin varovaisia ensiaskelia puutarhanhoidon parissa. Osittain blogin perustamisen taustalla oli ajatus tallettaa jonnekin ensimmäiset onnistumisen tunnelmat ja kuvat, mutta toisaalta myös puida ja purkaa kokemattomuuden tuomia epäilyjä ja fiiliksiä.

IMG_2867.jpg

Bloggaamisen myötä on avautunut ihan uusi maailma. Tunnen olevani melkein etuoikeutettu, kun olen päässyt seuraamaan erilaisten ihmisten puutarhaelämää ja -kokemuksia, lukemaan vinkkejä sekä näkemään toinen toistaan kauniimpia pihoja ja hyötytarhoja. Välillä on myös ihan levollista lukea, että joku muukin on tehnyt samoja mokia tai innostunut hiukan taimistolla tai kiroilee yhtä lailla harmillista säätilaa.

Kesäpäivänhattu 'Goldilocks':

IMG_3049.jpg


3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.

Vankalla lähes vuoden pituisella bloggaajakokemuksella olen toki oppinut jo aivan runsaasti ohjeistaakseni muita :D
Itselleni ihan alussa oli innostavinta etsiä uusia kivoja blogeja lukulistalleni. Siirryin yhdestä blogista toiseen ja siitä taas linkkien kautta seuraavaan.

Kommentointi oli alkuun hiukan jännittävää, etenkin kun pidän itseäni välillä hieman Finnish Nightmares -tyyppisenä hahmona. Kommenttien kirjoittaminen ja lukeminen antaa mielestäni kuitenkin kaikkein eniten. Ihailen bloggaajia, jotka osaavat kirjoittaa pitkiä, järkeviä ja kannustavia kommentteja. Itselläni saattaa olla usein postauksen lukemisen jälkeen monta ajatusta päässä, mutta lopulta saan muotoiltua niistä vain yhden lauseen.

IMG_3039.jpg

Bloggaamisen tekniseltä puolelta voisi yksi vinkki olla se, että testaa blogiasi eri alustoilla. Eli vieraile blogissasi tabletilla, puhelimella, toisella selaimella tai koneella ja tarkasta, näyttääkö kaikki siltä, miltä pitää.

4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi. 

Kiitos haasteesta Between/Rikkaruohoelämää ja Vaalean vihreää!

IMG_3009.jpg

5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi.

Nimeän tässä vaiheessa neljä blogia, napatkaa haaste matkaan, mikäli siltä tuntuu! :)


22 kommenttia:

 1. Mukava lukea näitä! voi mitä mehitähtiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava myös vaihteeksi vastata haasteeseen, tuo aina vähän erilaista kulmaa omaankin bloggaamiseen :) Mehitähdetä ovat levinneet aika kivasti :)

   Poista
 2. Kiva kun olet ottanut haasteen vastaan. Tämä on kiva haaste ja sinulla on hyvät vastaukset ja kauniit kuvat. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Tämä oli mukava haaste. Mukavaa viikonloppua sinulle myös!

   Poista
 3. Kiitos haasteesta ja palkinnosta Piparminttu! Hyviä vastauksia olit saanut aikaiseksi kysymyksiin. Täytyy paneutua tähän paremmalla ajalla, mutta vastaan, tottakai.

  VastaaPoista
 4. Näitä on tosiaan mielenkiintoista lukea, miten ja miksi kukin on ryhtynyt bloggaamaan. Sinulla on samanlaisia ajatuksia kuin minulla, tuntuu kuin lukisin omia postaksia 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sama ajatus tuli mieleen kun luin sun kasvisruokahaasteesta :) Että ihan samoja mietteitä :)

   Poista
 5. Upea mehitähtikattaus! Ja saman haasteen kanssa tuli painittua - kiva lukea sun vastauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tita! Mehitähdet ovat suloisia, välillä jäävät vain vähemmälle huomiolle, kun eivät pidä kovaa melua olemassaolostaan :)

   Poista
 6. Kiva, että vastasit. En tajunnutkaan, että sait haasteen kahdesta eri paikasta. Mukava oli lukea vastauksiasi. Tuo on totta, että uusia blogeja tulee alussa kerättyä paljonkin lukulistalle. Harmikseni täydennän nykyisin lukulistaa aika laiskasti, vaikka välillä törmäänkin mielenkiintoisiin blogeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvemmin sitä ehtii seurata, kuka on saanut mistäkin haasteen, menee vaikeaksi :)
   Olen myös huomannut, että etenkin kesällä uusien blogien bongaamiseen ei löydy aikaa. Välillä jää nykyisetkin lukematta. Nyt tosin löysin sekä sun että Betweenin haastamista blogeista heti muutaman uuden tuttavuuden.

   Poista
 7. Kiinnostavia vastauksia ja hienoja kuvia! Nuo mehitähdet ovat tosiaan aivan ihania. <3
  Blogia kannattaa tosiaan joskus katsastaa muillakin koneilla. Minä olin kerran vaihtanut postauksen otsikkoon oman, netistä ladatun fontin, joka sitten muilla koneilla/selaimilla näytti ihan erilaiselta (eikä yhtään hyvältä).
  Ihanaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara :) Minäkin olen huomannut, että esimerkiksi iPadilla blogin leiska skaalautuu hieman eri tavalla - onneksi kuitenkin ihan oikein.
   Kaunista elokuuta myös sinulle!

   Poista
 8. Voi miten upea Multi Blue! Kiitos vierailusta, mukava tutustua. Itseä kiinnostavia blogeja tulee täältä blogiviidakosta jatkuvasti vastaan. Katselin hiukan, onpa sinulla kaunista <3 Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multi Blue on kaunis! Viime vuonna onnistuin jotenkin katkomaan sen nuppuvaiheessa, joten en nähnyt kukintaa, mutta onneksi tänä vuonna asia on toisin.
   Kiitos vierailusta!

   Poista
 9. Oi, kiitos mukavasta haasteesta Piparminttu! Otan tietenkin haasteen vastaan, ja vastailen sopivan hetken tullen!!
  Kivat vastaukset sinulla, on hurjan mukavaa lukea vastauksia!
  Minustakin on vaikeinta saada omat ajatukset kirjoitettuun muotoon, tuntuu että aina jotain unohtuu, tai olisi jotain korjaamisen varaa.
  Nuo mehitähdet ovat niin suloisia <3 <3 ja kesäpäivänhattu on aivan loistava syyspuolen kukkija, tykkään kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että haaste on mieluisa :)
   Välillä kirjoittaminen on todella haastavaa! Joskus saattaa herätä montakin ajatusta, mutta päädyn kirjoittamaan kommenttiin tuskaisena pelkästään "Kaunis kukinta" tai jotain vastaavaa :D Ehkä se harjoittelemalla paranee :)

   Poista
 10. Kylläpä mehitähdet kukoistavat kivikkopuutarhassani. Mehitähdet olisivat suosikkejani, mutta niitä on ollut hankala saada menestymään savisella tontillamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehitähdet ovat jotenkin niin hienon graafisia ja symmetrisia. Tuskin meilläkään menestyisivät muualla kuin tuossa kivikossa, on niin savista täälläkin.

   Poista
 11. Minä aloitin blogini ihan samasta syystä eli päiväkirjaksi itselleni. Oli kiva lukea vastauksiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaupunkilaistyttö! :) Tarkistan monesti blogista jonkun asian tai päivämäärän - milloin olen tehnyt mitäkin. Blogin merkitys "muistikirjana" varmaan kasvaa vielä ajan myötä.

   Poista