perjantai 2. syyskuuta 2016

Viikon vaaleanpunaiset

Ihanan roosa harmaamalvikki on ilahduttanut pitkällä kukinnalla. Nämäkin ovat tämän kevään kylvöjä, saman taidan mainita joka toisen kasvin kohdalla. Kevään kylvöhommelit ovat siis mitä ilmeisimmin tuottaneet tulosta. Kylvöjen onnistuminen on minusta vieläkin jotain niin mystistä ja ihmeellistä.

IMG_3209.jpg

IMG_3212.jpg

Samassa penkissä on myös myskimalvaa. Leikkasin sen jo kerran alas siistiäkseni penkkiä, ja nyt tuolta nousee jo uusia kukkavarsia.

IMG_3219.jpg

Vierestä bongasin yrtti-iison kukinnon. Iisot eivät ole malvapehkon varjossa päässeet kasvamaan kunnolla korkeutta. Kuvan iisollakin on mittaa vain parikymmentä senttiä. Ensi vuonna täytyy varmistaa näille söpöläisille hyvin aurinkoinen paikka.

IMG_3221.jpg

Lisää vaaleanpunaisia sävyjä. Tsinniat houkuttelevat perhosia:

IMG_3204.jpg

IMG_3202.jpg

Kylvin tänä vuonna myös uutta lajiketta, 'Zinderella Lilacia'. Sen kukka on supersuloinen, mutta kasvi ei ole ihan yhtä voimakaskasvuinen kuin edellisten kuvien kukkaset. Istutin ne samaan kukkalaatikkoon ja Zinderellat jäivat hiukan muiden varjoon.

IMG_3067.jpg

Nyt ovat kukkasipulit saapuneet kauppoihin. Hipelöin jo viikolla rautakaupan sipulitarjontaa, mutta päätin ensin odottaa, että jo tilatut sipulit saapuvat perille. Sen jälkeen voi yrittää arvioida omaa reippautta sipulien istuttamisen osalta ja punnita samalla, kuinka paljon haluaa kiroilla itseään ja ostovimmaansa lokakuun tihkusateissa sipuleita istuttaessa ;)

Mukavaa viikonloppua kaikille!

24 kommenttia:

 1. Hienoa kukintaa. Itse tulin ostaneeksi jo pari viikkoa sitten ensimmäiset syyskukkasipulit Plantagenista ja Hong kongista. Lisää olisi vielä tarkoitus hankkia. Pitää vaan ensin vähän suunnitella, mitä ja minne istuttaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea suunnitella etukäteen, mitä ja minne istuttaisi. Mulla oli tilatessa vasta melko suurpiirteinen istutussuunnitelma, täytyy vielä tarkentaa sitä rutkasti.

   Poista
 2. Siemenkylvökset ovat onnistuneet mahtavasti. Tuo tsinnia on erikoisen kaunis ja omaa aikaa viehkeän nimen. En ole vielä uskaltanut katsella sipulivalikoimia, sillä niille ei ole vielä tilaa tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenkylvöjen onnistumisprosentti on tosiaan rohkaiseva, vaikka keväällä kaikki taimeni näyttivät ihan minikokoisilta verrattuna joissakin blogeissa esiintyineisiin. Ensi vuonna taas kylvetään urakalla! :D
   Harmi jos ei sipulikasveille ole tilaa ;( Mä tajusin vasta tänä vuonna, että osa sipulikukista soveltuu hyvin nurmikolle ja osa vaikka metsään.

   Poista
 3. Siemenkylvöt kyllä aina kannattavat. Saa pitkän pennin säästöä ja runsaasti istutusmateriaalia kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin totta, etenkin se että saa rutkasti taimia! Säästöstä en ole täysin varma, koska jonkun verran rahaa meni kasvivaloihin, multaan jne :) Mutta toki ne toimivat nyt monta vuotta.

   Poista
 4. Pitääkin lisätä kesäkukkien kylvöjä muiden kasvien joukkoon. Tuovat väriä ja vaihtelua kauniisti. Yhteen viljelylaatikkoon kylvin kesämalvikkia ja kosmosta. Vaikka ovat kasvaneet pitkiksi ja rojahtelevat tuista huolimatta sinne tänne, olen iloinnut niistä paljon.
  Sipuleita olen rohmunnut netistä sen verran, etten uskalla lainkaan niitä kauppoihin mennä katselemaan. Inhoan sipulien istuttamista, mutta kyllä ne taas keväällä palkitsevat vaivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkukilla saa kivasti täytettä kukkapenkkeihin. Se oli tosi hyödyllistä tänä keväänä, kun en heti keksinyt uuteen penkkiin kaikkia kasveja kerralla.
   Minäkin tilasin netistä jonkun verran sipuleita.. ja nyt sorruin eilen vielä täydennysostoksiin kaupasta. En myöskään tykkää yhtään sipuleiden istuttamisesta, ihan piinallista hommaa kun on kylmää ja märkää ja lisäksi savinen maa on kohtuullisen tiivistä. Mutta kukkaloiston nimissä sitä jaksaa tehdä.

   Poista
 5. Ihania malvoja! Mun tämän kevään harmaamalvikit eivät ehtineet kukkia, mutta joituivatkin olemaan aika pitkään pienissä ruukuissa. Vuotta aiemmin kylvetty tarhajalomalva sen sijaan jo kukki nätisti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malvat ovat kauniita! Meilläkin harmaamalvikeilla kesti alkuun jonkin aikaa että pääsivät kasvuvauhtiin. Myskimalvat taas lähtivät heti reippaaseen kasvuun.

   Poista
 6. On muuten aina yhtä ihanaa, kun kylvökset onnistuvat. Siitä tulee niin hyvä mieli. Samalla unohtaa kertalaakista ne, jotka eivät onnistuneetkaan toivotulla tavalla. Tosi kaunista tsinniaa. Tsinniat ovat yksiä lemppareistani. En vaan ole oppinut niiden sielunelämään, kun joinain vuosina ne onnistuvat tosi hyvin ja toisina taas itävät huonosti ja monet jäävät ihan kääpiökokoisiksi. On se kuitenkin sen verran hieno kasvi, että joka kesä kannattaa yrittää. Tänä kesänä olen muutaman saanut kukkakimppuun poimittua. Sulla on erittäin fiksu logiikka käytössäsi kukkasipuleiden suhteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, en yhtään muista epäonnistuneita kylvöjä :D Olihan niitäkin, mutta onneksi suhdeluku jää positiivisen puolelle. Riippuuko tuo tsinnioiden onnistuminen lajikkeesta? Mulla näyttäisi tuo perus 'Giant Double Mixed' (vai mikä olikaan) itävän varmasti, mutta 'Zinderella Lilac' oli selvästi oikukkaampi.
   Sipulilogiikkani on teoriassa hyvä, käytännön kanssa on vielä tekemistä :)

   Poista
 7. Ihanan hempeää, silmä lepää.

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Aina täytyy olla hiukan hempeää vaaleanpunaista :)

   Poista
 9. Oih, aivan i h a n i a kuvia! <3
  Vaaleanpunainen on upea väri.
  Tunnelmallista syyskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Vaaleanpunaisia kukkia on selvästi valikoitunut runsaammin puutarhaan kuin muita värejä :) Kaunista syyskuuta sinullekin!

   Poista
 10. Harmaamalvikki on ihana, ja niin topakka pysymään pystyssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, harmaamalvikki pysyy tosiaan ongelmitta pystyssä! :)

   Poista
 11. Mahtavaa, sä erotat malvat toisistaan (malvat ja malvikit ja muut). Mulla menee ne aina sekaisin, mutta haittaakohan tuo lopulta - paitsi jos luulee kasvattavansa monivuotista versiota ja se onkin vain yksivuotinen.

  Kauniin vaaleanpunainen syksy siellä!

  Sini K.
  Kasvihormoni-blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, erotan siksi koska kasvatin ne itse siemenestä ja olen seurannut kummankin kasvua silmä kovana :) Kukinta-aika ja kasvien väri onkin itse asiassa melko erilainen, en alkuun olisi osannut tätä arvata.

   Poista