tiistai 26. heinäkuuta 2016

Unikoiden kirjoa

Koko heinäkuun olen saanut nauttia yksivuotisten pioni- ja silkkiunikoiden kukinnasta. Perustin keväällä uuden kukkapenkin ja perennojen lisäksi kylvin siihen myös unikoiden ja muiden kesäkukkien siemeniä, jotta saisin hieman lisäaikaa perennojen hankintaan sekä parhaiden kombojen miettimiseen.
Unikoissa on erilaisia värejä ja muotoja huimasti. Jälkeenpäin on vaikea tietää, mikä on peräisin mistäkin siemenpussista. Seuraa kuvia viime viikoilta.

Nämä ovat hyvin todennäköisesti 'Lilac Pompomeja', nimi on aika osuva:

IMG_2836.jpg

IMG_2837.jpg

IMG_2681.jpg

Sitten joitakin pioniunikoita, todennäköisesti 'Purple Passionia' ja värisekoitusta.

IMG_2714.jpg

IMG_2715.jpg

IMG_2673.jpg

'Bridal Silk' -silkkiunikko: osa kukista oli täysin valkoisia, toisilla oli vaaleanpunaiset reunukset:

IMG_2565.jpg

IMG_2839.jpg

Tämän uskoisin olevan 'Flemish Antique' -pussista, vaikka lopputulos eroaa melko paljon pussin kyljessä olevasta kuvasta. On kuitenkin ehdoton suosikkini.

IMG_2877.jpg

Silkkiunikko 'Shirleyn' herkkiä kukkia (vai olisiko tuo ensimmäinen myös 'Flemish Antique'-pussista, sävymaailma osuu ainakin yhteen..?)

IMG_2860.jpg

IMG_2859.jpg

Isokokoinen 'Black Peony':

IMG_2680.jpg

Osa unikoista on saanut jo lähtöpassit, olen nostanut niiden kukkineita varsia kompostiin. En tiedä mikä unikoitani vaivaa, vai onko tämä hyvin tyypillinen ominaisuus, mutta unikoiden alimmat lehdet kellastuvat ja lakastuvat meillä todella helposti. Ei kovin kaunista katsottavaa.
Osa saa kuitenkin vielä pysyä paikoillaan, aion ottaa niistä siemeniä talteen ensi vuotta varten. Ovat kukinnallaan mahtavia yllättäjiä, kun joka päivä voi bongata uuden ja hiukan erilaisen kukan avautuvan. Etenkin jos kylvää 6-7 erilaista lajiketta samaan penkkiin :)

18 kommenttia:

 1. Unikko on ehdottomasti yksi suosikki kesäkukistani. Oletkin kylvänyt niitä paljon ja erilaisia ja niin upeita. Joku vinkkasi että kannattaa kylvää niitä viikon välein, niin saa nauttia niiden loistosta pidempään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylvö viikon välein on hyvä idea! Toinen tärkeä huomio on kylvää siemenet riittävän harvaan - tätä en osannut keväällä huomioida ja jouduin harventamaan unikkokasvustoa todella paljon.

   Poista
 2. Vuosien jälkeen pitkästä aikaa kylvin myös noita ihanuuksia! Nupulla vielä ovat, odottelen innolla niiden kukintaa! Ihania unikkokuvia, tosi kauniita ja valloittavan reheviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että unikoiden kukinta on sinulla vielä edessä! Näillä lämpimillä keleillä innostuvat varmasti kukkimaan pian.

   Poista
 3. Onpa upea tuo kirjava unikko. Unikot ihanan monenlaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli minullekin uutta, että unikoita on niin monenlaisia. Tosin se ei ole mikään ihme näin aloittelevana puutarhaharrastajana :D

   Poista
 4. Pitäisi vissiin kokeilla kylvää tännekin, noissahan on hienoja värejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan ehdottomasti :) Ovat kivoja piristämään kukkapenkkejä.

   Poista
 5. Ihania unikoita. Minulla kasvaa vain pioniunikkoja, mutta ensi keväänä pitää kylvää muitakin. Muistaakseni varastoissani on myös silkkiunikkoa ja tänään ostin tulppaaniunikon siemeniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaaniunikko kuulostaa mielenkiintoiselta, en ole kuullut siitä aikaisemmin.

   Poista
 6. Piti kylvää jo tänä keväänä, mutta jäi. Siemenet varmaan säilyvät, niin kokeilenpa ensi keväänä. Aivan ihania kukintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna ehtii taas kylvää kaikkea mielenkiintoista :) Kuvittelisin myös, että siemenet säilyvät kohtuullisen hyvin.

   Poista
 7. Tosi mahtavia kukkia sulla! Unikot ränsistyttää tosiaan lehdet alhaalta alkaen. Sen takai minä nakkaan ne jossain elokuun alkupuolella kompostiin, vaikka uusia nuppuja kasvaisikin vielä lehtihangoista. Olisi kiva nähdä, tuleeko noista kaikista punaisenkirjavia ja yksinkertaisia kukkia ensi vuonna, jos keräisi omat siemenet talteen!

  Sini K.
  Kasvihormoni-blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenkeräyksen tuloksia mietin itsekin, että tuleekohan yhtään samannäköistä :) Täytyy testata.

   Poista
 8. Upea unikkokokoelma! Ensi kesänä pitää kylvää erilaisia unikoita paljon runsaammin kuin tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Unikot tarjosivat mielenkiintoisia ylläreitä tänä kesänä :) Jokainen kukka oli omanlaisensa.

   Poista