tiistai 12. heinäkuuta 2016

Sateen jälkeen

Rankkasateen tuhot tuntuvat päivä-päivältä yhä mitättömiltä. Mitään korvaamatonta ei kuitenkaan tapahtunut ja monet kasvit selvisivät vähäisin vaurioin - valtaosalla oli vain muutama lehti tai nuppu katkennut. Syyshohdekukat, tiikerilijat, pionit ja pallerolaukat eivät näytä ottaneen mitään osumaa.

Myös värimintut kestivät sateen ja rakeet melko hyvin. Tässä kukintaa aloittelee joko 'Twins' tai 'Beauty of Cobham', en muista kumpi on kyseessä.

IMG_2612.jpg

Pallerolaukat punertavat, eivät ole ottaneet yhtään osumaa rakeista, edelleen huitovat pitkinä kivikon yllä!

IMG_2615.jpg

Kivikossa porskuttaa tyytyväisenä myös nepalinhanhikki.

IMG_2617.jpg

Isotähtiputki pistää parastaan. Sen kukkiin ovat kerääntyneet lähes kaikki pihan pörriäiset, loput ovat pioniunikoissa.

IMG_2628.jpg

IMG_2633.jpg

Tänään otimme kasvihuoneprojektista vapaapäivän. Alkoi olla paikat jäykkänä ja mielikin väsynyt jatkuvasta ahertamisesta, joten oli enemmän kuin perusteltua pitää taukoa. Tietysti meidän idea rentoutumisesta oli siivota kotona, käydä rautakaupassa ja päivän huipennuksena pitsalla :)
Kotiin päästyämme sain lisäksi huikean hyvän idean kukkapenkistä talon varjopuolelle ja pinkaisin kaivamaan sitä samantien. Homma keskeytyi sateen takia, joten palaan asiaan kuvien kera joskus myöhemmin.

Viime päivinä olen istuttanut myös joitakin kasvihankintoja aina sopivan hetken tullen. Esimerkiksi tänään paikkansa löysi lehtosalvia 'Schwellenburg', jonka kukkien sävy on mielestäni vastustamaton:

IMG_2623.jpg

Istutusta odottavat myös syyskimikki sekä kaksi alppikärhöä: 'Lemon Dream' ja vaaleanpunainen kerrottukukkainen 'Country Rose'.
Mutta jospa ensin keskittyisi kasvihuoneen pystyttämiseen, vaikka ideoita ja projekteja on vaikka muille jakaa :) Huomenna on tarkoitus aloittaa kasvihuoneen alustaksi tulevan kiveyksen tekeminen, jahka ensin jaksetaan roudata 100+ kivilaattaa yläpihalle.

21 kommenttia:

 1. Huh, voimia urakkaan! Viime yönä satoi meilläkin rankasti. Aamulla menin äkkiä tarkistamaan tuhot, joita ei onneksi tullut, huoh. Onpas upea värinen väriminttu, taidan vaihtaa oman punaisen tuon väriseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että ei tullut vahinkoa! Mulla on myös punainen väriminttu, sekä yksi, jonka sävy on jotain niiden kahden väliltä. Täytyy laittaa lisää kuvia blogiin, kun kukinta kehittyy.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on ollut kiitollinen kesä, koko ajan putkahtaa uusia kukkijoita esille ja kaikki on melko aikaisessa.

   Poista
 3. Onpa tosiaan kaunis tuo hankkimasi lehtosalvia ja näyttää värisävyltään olevan yksi yhteen isotähtiputken kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ovat likimain samansävyisiä! Hyvin huomaa omista blogikuvista sekä hankinnoista, mikä sävy milloinkin ihastuttaa :) Nyt se näyttäisi olevan pinkki. Vaiko violetti, hmm.

   Poista
 4. Ihania uusia kasvituttavuuksia esitttelit, siis minulle uusia. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos kuvista oli hyötyä :) Tervetuloa blogiini, tulen myös vastavierailulle!

   Poista
 5. Suloinen nepalin hanhikki. Tähtiputkessa on sitä jotakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nepalinhanhikin kukat ovat niiin suloisia. Ja tähtiputki mitä mainioin kasvi.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Ovat todellakin! Aoin siirtää tämän pinkin salvian viereen vielä toisesta penkistä pari sinistä salviaa, jotka eivät enää näytä viihtyvän nykyisellä paikallaan kovin hyvin.

   Poista
 7. Luonnon voimat koettelevat. Toinen vesimärkä kesä peräkkäin. Vähempikin piisais tosiaankin. Onnea projekteihin ja jaksamista puurtamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kyllä, vettä on tullut tänä kesänä meilläkin ihan ylettömän paljon. Kiitos tsemppauksesta! :)

   Poista
 8. Mahtavaa energiaa! Mulla on ollut tänään sellainen "pitäis sitä ja pitäis tätä" päivä, enkä ole saanut pihalla tehtyä yhtään mitään. Eilen aloin kyllä raivata kukkapenkin laajennusta, mutta selkä ei kestä paljoa ja niin kykin sitten illan mustikoita noukkimassa pihanreunassa. No, jääkaapin pesin tänään, kun oli niin sopivasti tyhjillään. Ja sitten pitikin käydä kaupassa hakemassa täydennystä. Huomenna on onneksi uusi päivä ja onhan tätäkin vielä jäljellä...
  Jaksamista teille kasvihuoneprojektiin - lopussa kiitos seisoo:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mustakissa!
   Välillä iskee jokin ihmeellinen tekemisen inspiraatio, joka täytyy hyödyntää heti :) Viime päivinä olen tosin hiukan kaivannut aurinkoa ja kunnon lepolomaa, mutta musta tuntuu, että se tulee ehkä sitten vasta talvella. Tosin tämä päivä on mennyt sateen takia melko rennoissa tai miltei laiskoissa tunnelmissa :)

   Poista
 9. Ihania kukkia, yhtään ei näy sadevaurioita. Aina kannattaa ottaa luppohetki aherruksen keskelle, ja luppohetkeksi käy myös joku muu puutarhatyö, pääasia on, että mieli lepää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että välillä täytyy olla vaihtelua :)

   Poista
 10. Onpa suloisia nuo pallerolaukat! Täytyy kyllä joskus perehtyä kukkiin, näyttää mielenkiintoiselta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutustua kukkiin! Itselläni on menossa vasta ensimmäisiä "kukkavuosia", mutta mielenkiintoisia ja erilaisia lajikkeita löytyy vaikka kuinka paljon. Toki näin on myös hyötyviljelyn puolella :)

   Poista
 11. Aivan ihana tämä kivikkosi on! Kauniita kukkasia. Voi että sinulla riittää ihanasti tuota tarmoa, tule tännekin kaivelemaan :)

  VastaaPoista