lauantai 2. huhtikuuta 2016

Hyvästi talvi

Olen napannut vuoden alusta lähtien noin viikon välein kuvan pihastamme. Kokosin tähän mennessä otetuista kuvista "videon", jota rakennellessa hahmottui talven pituus ihan silmissäni: runsaat kolme kuukautta lumipeitettä, välillä vähemmän ja välillä enemmän. Tammikuun lopulla lumet olivat jo melkein sulaneet, mutta helmikuussa kunnon lumipeite palasi. Viimeinen kuva on tältä päivältä - viimeiset lumet ovat käytännössä hävinneet viikossa.

Kuvat eivät ole osuneet ihan kohdilleen, käsivaralta kun kuvasin. Kuvat on otettu terassilta yläpihan suuntaan, jossa ei tällä hetkellä ole vielä oikein mitään. Kataja seisoo kuvan keskellä ja vasemmalla näkyy kasvimaalaatikoita. Katajan takana oleva alue tullaan kunnostamaan tänä keväänä ja kesällä tuonne nousee kasvihuone. Sen projektin edistymistä voin toivottavasti esitellä jo seuraavalla videolla, noin kolmen kuukauden päästä :)Tänään pääsimme juomaan iltapäiväkahvit pihalla, talon aurinkoista seinää vasten. Varustauduin ulkoretkeen tietysti toppatakilla ja sormikkailla, mutta oli mukavaa paistatella auringossa. Kauniisti muuten näkyy kuvassa pressu :) Sen alla ovat loput terassikalusteista.
Ulkona istuessa päässä alkaa muhimaan toinen toistaan mielenkiintoisempia suunnitelmia: rhodoja tuonne, uusi kukkapenkki sinne ... Ihana kevät!

IMG_1327.jpg

10 kommenttia:

 1. Kivasti on lumet hävinneet sieltä, niin kuin täältäkin viimeisen viikon aikana. Tänään touhusinkin ihan maanisena pitkin sulanutta puutarhaa ja leikkasin perennan varsia ym. Tosi kivaa, kun vihdoin pääsee pihahommiin .: )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mielettömän kivaa päästä pitkän talven jälkeen pihatöihin! Minäkin olen leikellyt perennojen varsia ja keksinyt yhtä sun toista pientä hommaa. Vielä ei pysty tekemään mitään isompaa, mutta kyllä se tästä pikkuhiljaa. Tätä on niin odotettu! :)

   Poista
 2. Hauska video, ja viimeisen viikon aikana kevät on jo ottanut ison harppauksen. Ihania keväthetkiä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella nopeasti ovat loput lumet lähteneet, tosin olihan tässä monta lämmintä kevätpäivää peräkkäin. Ihan mahtavaa :) Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle myös!

   Poista
 3. Kyllä on mukava kun voi sanoa että "hyvästi talvi". Ihanaa kun kevät ja kesä tulee. - Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, heipparallaa talvi, ei tarvitse nähdä vähän aikaan :D Mukavaa sunnuntaipäivää sinullekin!

   Poista
 4. Olisipa mukava sanoa jo "Hyvästi talvi", ihan vielä se ei ole mahdollista, mutta lähellä on... Hauska video :)

  VastaaPoista
 5. Kevät on ihanaa ja suunnitelmia pää täys ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Milloin niitä ehtii toteuttaa, siitä en tiedä :D Mutta tärkeintä että on hauskaa :)

   Poista