lauantai 16. huhtikuuta 2016

Ajan- ja tilanpuutetta

Viikko on kadonnut hujauksessa. On ollut menoja, pitkiä työpäiviä ja liian vähän aikaa pihatöille. Päässä on pyörinyt tiettyjä ikuisuuskysymyksiä ja valtaosan ajasta ajatukset ovat kiertäneet kehää ilman sen suurempia ratkaisuja. Lähdin aamulla varhain pihalle, jotta saisin muuta mietittävää, mutta lapion varressa olo ei piristynyt. Päinvastoin, taisi siinä kasvimaalaatikoiden multaan tippua pari kyyneltäkin.

Lopulta tilanne alkoi naurattamaan. Siinä se mimmi lapioi ja niistelee itsekseen :) Sitä myötä kun työt etenivät ja viimeinen laatikko tuli vaihdettua, oli mielikin keventynyt. Taustalla olleita ajatuksia täytyy tietysti työstää edelleen, mutta tauko niistä oli erittäin tervetullut.

Päivällä ulkoilutin pikkutaimia. Kaksi kura-alustaa ruukkuineen mahtuu täydellisesti tomaatinkasvatuslaatikkoon. Viritin päälle vielä harson, jotta taimet olisivat suojassa tuulelta ja suoralta auringonpaisteelta. Muutamat taimista ovat ihan miniatyyrisiä!

IMG_1399.jpg

Sisällä on havaittavissa vakavaa tilanpuutetta. Kasvatussysteemeja. Pussukoissa on uudet idätettävät.

IMG_1421.jpg

Plantagenin pelargonia- ja verenpisarapistokkaat ovat lähteneet mukavasti kasvuun. Taustalla kurottaa kelloköynnös.

IMG_1424.jpg

Pyysin miestä hakemaan rautakaupasta muutaman minikasvuhuoneen taimien koulimista varten. En näin jälkeenpäin ihan ymmärrä, miksi ajattelin, että 2x24 kenno riittää mihinkään? Sain siihen nyt vain samettikukat (keräämistäni siemenistä, itivät melko heikosti), punakellukat, syyssyrikan (vain yksi iti, mutta tätä vaalin huolella) ja alle puolet idänunikoista. Kasvatuskennojahan tarvitaan ainakin viisi lisää!

IMG_1426.jpg

Ulkona ei ole tapahtunut mitään sen suurempaa kehitystä viikon aikana. Piippoja työntyy valoa kohti joka puolelta, mutta kukkia täytyy vielä odottaa.

IMG_1408.jpg

Tarhakylmänkukkaa oli pakko käydä taas kuvaamassa. Edistystä on tapahtunut! Toivottavasti joku kutsumaton vieras ei käy napsimassa näitä poskeen, kuten viime syksyllä kävi. Voisinkin virittää tälle jonkinlaisen suojan varmuuden välttämiseksi.

IMG_1404.jpg

Rentouttavaa viikonloppua ja mukavia päiviä puutarhassa!

14 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää kevät teilläpäin ja ihania taimia... Tilanpuutetta on täälläkin, mutta kuukauden päästä sekin jo varmaan helpottaa. Toivottavasti myös mieltäsi painavat huolet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on kova usko siihen, että kuukauden tai ehkä jo parin viikon päästä voisin viedä osan taimista ulos koko päiväksi. Vaikka sitten harson alle.
   Ja kiitos, toivottavasti tosiaan mieli tästä kevenee. Ainakin jos pääsee puuhastelemaan ulkona. Ja onneksi minulla on kuitenkin vain "first world problemseja", ei mitään vakavampaa.

   Poista
 2. Pihahommissa monta ajatusta selkiintyy tai jäävät pörräämään aivojen keskusyksikköön samalla kun mieli lepää lapion varressa! Tilanpuute on joka keväinen ongelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, pihalla ei voi olla pitkään ahdistuneena, etenkin kun tekee jotain fyysistä ja näkee samalla työnsä jäljen.

   Poista
 3. Sinulla onkin todella hienot taimet. Niistä saat sitten paljon iloa kesällä. Tilanpuute vaivaa meilläkin. -Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti taimista kasvaa vahvoja kasveja kesäksi. Onneksi niistä on iloa myös nyt, koko kasvatusprosessi on niin mukavaa hommaa. Mitä nyt pienet tilaongelmat välillä häiritsevät :) Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 4. Hienoa, että olet saanut pakotettua itsesi puutarhaan, parhaimpaan terapiaan. Tuollaisessa hetkessä itse olen valtavan laiska ja vaivun vain syvempään nirvanaan. Toivon, että tulevalla viikolla sinulla on enemmän aikaa ladata itseäsi puutarhassa, ettei samanmoinen akkujen ylilataus tapahdu uudestaan. Ja ehdottomasti minun täytyy ottaa sinusta mallia. Jaksuja tulevaan viikkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruusunmekko! Puutarhaterapiasta en voisi luopua millään. Vaikka tilanne ensin kärjistyi, kun jäin yksin ajatusteni kanssa, mutta onneksi se lähti siitä myös purkautumaan.
   Toivotaan myös sinulle mukavia hetkiä puutarhassa!

   Poista
 5. Voih, tiedän tuon kiire/ajatukset kiertää kehää -dilemman jotenkin. Toivottavasti sinulla on jo parempi mieli, puutarhaterapia auttaa! Wautsi mikä taimitehdas sinulla käynnissä, tulee kukkaisa kesä! Tuo kukkatapettinne oli sitten niin ihana, ihastelin sitä pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sametti Hortensia! Itse asiassa sain otettua itseäni illalla niskasta kiinni ja työstettyä suunnitelman asian ratkaisemiseen. Ensin piti ilmeisesti vaan vähän hajota palasiksi :)
   Toivottavasti taimet lähtee tästä vielä hyvään kasvuun :D Saatoin hieman innostua siemenhankinnoissa..

   Poista
 6. Puutarhaterapia on ihan parasta :) Ei kannata ottaa stressiä siellä. ITselleni on siunaantunut ensi kesälle niin paljon projektia, että voin olla melko varma, että kaikki eivät valmistu. Ensi kesänä jatketaan sitten...

  Taimikasvatuksessa minulla on käytössä Tokmannilta hankitut ritilähyllyköt. Sellaisia olen nostanut 2 kpl matalan tason päälle, joten kasvatustilaa on kolmessa kerroksessa, ylin kerros on säilytystilaa, koska verhokappa piilottaa kaiken valon sieltä. Myöhemmin, kun taimet siirtyvät ulos tai kasvihuoneeseen, niin puran hyllyt varastoon odottamaan seuraavaa kevättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaupunkilaistyttö! Yritän pysyä positiivisena. Välillä vaan tuntuu, että mulle se on vaikeampaa kuin muille, aina täytyy olla jotain murheellista - vaikka onneksi kaikki tärkeät asiat ovat hyvin. Se pitää muistaa.
   Pitää käydä katsastamassa mainitsemasi Tokmannin hyllyköt, kuulostaa hyvältä idealta!

   Poista
 7. Onpa sinulla siellä kasvamassa kerrassaan komea määrä taimia.
  Puutarhatoissä onneksi ikävätkin asiat hiljalleen painuvat taka-alalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimien kylvöt ovat vähän lähteneet lapasesta :)
   Puutarha tyhjentää pään ja antaa muuta ajateltavaa. Mulle se on henkireikä <3

   Poista