tiistai 26. huhtikuuta 2016

Pysytään sisällä

Viime päivinä ei ole liiemmin kannattanut lähteä ulos tutkailemaan kukkapenkkejä, joten sijaistoimena olen kiertänyt sisätiloissa ja kuvannut esikasvatuksiani. Harmaa sää vaikuttaa tosin täälläkin, yläkerran ikkunanlaudalla olevat pikkutaimet ovat venähtäneet pituutta ja kurottavat kaikki ikkunan suuntaan. Ei mikään ihme - aurinkoa ei ole näkynyt moneen päivään.

Valtaosa esikasvatettavista ovat vielä superpieniä! Tässä muutamia kylvöjä, pääosin kesäkukkia.

Idänunikko 'Oriental Princess Victoria Louise'. Kaunis nimi kauniilla kukalla. Tämä iti oikein hyvin, taimia taitaa olla jopa parikymmentä.


Ryhmäsamettikukka 'Cat's Eyes', "omaa tuotantoa".

IMG_1511.jpg

Heliotrooppi on jo ihan asiallisen kokoinen, mutta taimet kaipaisivat selvästi lisävaloa.

IMG_1486.jpg

Hauskan karvainen kesäpäivänhattu 'Goldilocks' on kasvanut hyvin hitaasti.


Pikkuiset sinitähtöset eivät ole kiirehtineet hekään. Näitä en itse tilannut, vaan tulivat vahingossa apinankukan siemenien sijaan. Keksin näille kuitenkin hyvän paikan uudesta kukkapenkistä.

IMG_1525.jpg

Kesäasteri alkaa jo näyttämään asialliselta. Tämä tuli muistaakseni bonuksena kaupan päälle. Melko hurja värisekoitus olisi tästä kuvan mukaan tulossa, täytyykin miettiä, minne tällainen kukkaruukku soveltuisi parhaiten.


Härmesalviat ovat kivan tuuheat:


Hyötykasvipuolella on kurpitsa 'Baby Bear' kasvattanut suuria lehtiä ja melkein jo varjostaa muita kasveja. Jälkeenpäin ajateltuna epäilen siemenpussin kylvö-ohjeita. Maaliskuu oli tälle aivan liian aikainen, tässähän menee vielä monta viikkoa ennen kuin kurpitsan voi istuttaa ulos. Toivottavasti kestävät siihen asti.

IMG_1519.jpg

Tomaattini ovat vasta hurjan pieniä, joskin ovat nyt koulimisen jälkeen saivat aikaan hyvän kasvupuuskan:

IMG_1523.jpg

Viimeksi kylvin lehtikaalia, tsinniaa ja isotsinniaa. Ensimmäinen tsinnia pilkistää muutaman päivän jälkeen mullasta:

IMG_1531.jpg

Myskimalvat ja harmaamalvikit vievät isosti tilaa. Ne itivät paljon paremmin kuin olisin uskaltanut toivoa. Enkä kykene seuraamaan ohjeita, jossa käsketään karsimaan koulimisen yhteydessä heikommat taimet pois. Kaikki saavat jäädä ja tuloksena on tietysti ruuhkaa :)

IMG_1526-2.jpg

Jos kohta pääsisi taas ulkoiluttamaan taimia. Nyt ei ole moneen päivään edes voinut ajatella pikkuisten viemistä ulos räntäsateeseen. Huomenna pitäisi jo hiukan lämmetä!

23 kommenttia:

 1. Kiitos Piparminttu! Tämä postaus lohduttaa minua suuresti, sillä olen surrut omien taimieni pientä kokoa ja hidasta kasvamista. Minulla ei ole mitään kasvilamppuja, vaan taimet saavat tyytyä ikkunasta tulevaan valoon. Samaan tyyliin joka kevät, mutta nyt kasvu on selvästi edelliskeväitä surkeampaa.
  Minunkin tomaattini tykkäsivät koulumisesta ja ovat vihdoin alkaneet kasvaa. Mutta jonkun blogissa romaaneissa oli jo nuppuja!
  Kurpitsasi nauratti. Se näyttää ihan jättiläiseltä muiden rinnalla. Niiden suhteen olen oppinut, etten kiirehdi. Kasvavat itämisen jälkeen hurjaa vauhtia, eikä niitä ulos saa yhtään sen aiemmin kuin muitakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja taas näitä tablettikielikukkasia.... Ei romaaneissa vaan tomaateissa.

   Poista
  2. Hih, hyvä että tämä lohdutti :D Meillä on alakerrassa kasvivalot, mutta selvästikin tarvittaisiin enemmän tehoa. Yläkerrassa taimet saavat pärjätä luonnonvalolla.
   Lannoittaminen auttaa selvästi, mutta en viiti ihan pikkuisille taimille vielä sitä tarjota.
   Jos nyt kohta tulisi lisää valoa ja runsaampaa kasvua! :)

   Poista
 2. Minun tomaattini ne vasta pieniä ovat. Suorastaan surkeita rääpäleitä noihin sinun taimiisi verratessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kameran linssi varmaan vääristää hieman :D Ainakin minusta tuntuu, että mulla on ihan minitomaatteja verrattuna muiden blogien kuviin. Tomskut ovat nyt ehkä 4-5 sentin korkuisia.

   Poista
 3. Jestas, sinullahan on vaikka mitä! Ja taimet noin hyvinvoivia. Toivotaan, että säät lämpiävät niin taimet pääsevät ulos karaistumaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirmu määrä siemenpusseja tuli jostain syystä hamstrattua :) Ja tänään näyttää ilma merkittävästi paremmalta, nyt on hyvä sauma aloittaa taimien karaisu jo toistamiseen.

   Poista
 4. Paljon on terhakoita taimia odottamassa kesän aurinkoa ja lämpöä!
  Leppoisaa huhtikuun loppua ja lempeitä kevättuulia täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
 5. Hieno määrä kasveja siellläkin! Minä laitoin eilen baby bearin multaan. Hauska nähdä miten eri tahdissa kasvavat kevään ja kesän edetessä! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin olisi kannattanut odottaa Baby Bearin kanssa tähän saakka! Mutta täytyypi laittaa välillä Baby Bear-päivityksiä blogiin, voidaan sitten seurata, miten lajitoverit pärjäävät :D Terveisiä ja hyvää kasvuvauhtia sinne kurpitsoille ja kaikille muille kylvöille :)

   Poista
 6. Olipa hyödyllisiä nuo siemenpussi-taimi-kuvat. Miksi en ole itse tajunnut ottaa vastaavia! Joka päivä näköjään oppii uutta :)

  Sini K.
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos oli hyödyllinen ajatus :) Nappasin yhtenä iltana kaikista siemenpusseistani kuvat, jotta tiedot olisivat varmasti tallessa koneella. Lisäbonuksena kuvat ovat nyt valmiina blogia varten, eli jos haluan niistä jonkun joskus julkaista, niin ei tarvitse alkaa erikseen kuvaamaan.

   Poista
 7. Paljon ihania taimia! Mun tomaatit ovat vielä minimaalisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko kiva on kyllä seurata kasvun edistymistä, vaikka se nyt joillain taimilla onkin hitaampaa.

   Poista
 8. Wautsi wau, sinullahan on kasvamassa vaikka mitä. Nuo myskimalvan ja harmaamalvikin taimet ovat vallan ihania, ja paljon saat pihallesi monivuotista kukkaloistoa niistä ja kesäkukkasista!! Pian lämpenee, ja aurinkokin alkaa paistelemaan enemmän tämän pienen sadekauden jälkeen, ja silloin varmasti kaikki oikein röyhähtävät kasvuun, sisällä ja ulkona <3 Oi niin mukavaa katsella toisten kasvatuksia myös, ihania kuvia ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulikki ihanasta kommentista!
   On niitä kylvöjä jonkun verran, eikä tässä postauksessa ollut vielä läheskään kaikki.. :D En uskalla kerralla julkaista kaikkea, tulisi pitkä tarina ;)
   Tänään onkin kelit jo selvästi paremmat, tästä se kasvu lähtee!

   Poista
 9. Ai että, noista unikoista tulee vielä hienoja! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin toivoisin, näyttävät ainakin paketissa tosi hienoilta :) Jännittävää!

   Poista
 10. Onpas upeat heliotroopit jo! Onneksi kelit paranivat nyt ainakin ja sais luvan kyllä pysyäkin hyvänä, eikös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman hujoppeja ovat, mutta olen itsekin positiivisesti yllättynyt, miten hyvin ne lopulta ovat kasvaneet. Ja nythän ne hyvät kelit taisivat toivotusti saapua :)

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos! Viime päivinä ovat ottaneet kunnon kasvuharppauksen, kun on ollut selvästi valoisampaa.

   Poista